Cererea Rusiei ca să-i fie plătite gazele în ruble pare să fie o rupere de contract, consideră Germania

Germania consideră o „ruptură a contractului” solicitarea Rusiei ca statele Uniunii Europene să nu-i mai plătească gazele naturale în euro sau dolari, ci în ruble, a declarat miercuri la o conferinţă de presă ministrul german al economiei, Robert Habeck, potrivit AFP, relatează Digi24.

Rusia a oprit fluxul de gaze către Germania, pentru a doua oară într-o  săptămână

„Urmează să discutăm cu partenerii noştri europeni asupra modului în care vom răspunde acestei cereri”, a adăugat oficialul german. Chestiunea ar putea fi discutată de liderii europeni la summitul lor de joi şi vineri, conform Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia nu va mai accepta plăți în dolari sau euro pentru livrările de gaze naturale către „ţările ostile” şi a dat termen autorităţilor ruse o săptămână să pună la punct un nou sistem de plăţi în ruble.

Decizia este o replică a Moscovei la sancţiunile occidentale ce i-au fost impuse după invadarea Ucrainei, în special îngheţarea activelor Rusiei în străinătate, măsură prin care statele occidentale au blocat accesul Rusiei la circa 300 de miliarde de dolari din rezervele sale valutare sau în aur, măsură descrisă de Moscova drept un „furt”.

Preşedintele rus a asigurat însă statele europene că Rusia le va furniza în continuare gaze în volumele şi la preţurile convenite, conform contractelor încheiate.

Guvernul rus a adoptat pe 8 martie o listă cu ţări „neprietenoase”, în urma sancţiunilor impuse Rusiei după invazia acesteia împotriva Ucrainei. Pe listă se regăsesc SUA, Canada, ţările UE, Marea Britanie şi alte ţări europene nemembre ale UE şi din Asia de Sud şi Sud-Est care s-au raliat sancţiunilor.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Veste bună! În Capitală, se reia circulația pe strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni

Primăria Municipiului Chișinău informează că de mâine va fi reluată circulația rutieră pe strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

Strada 31 August 1989 rămâne închisă în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Al. Pușkin, pe segmentul dintre străzile Bulgară și Ismail, iar de marți și pe tronsonul dintre străzile Al. Pușkin și Mihai Eminescu.

Suspendările se fac pentru a putea continua lucrările de reabilitare totală a străzii 31 August 1989.

Rutele de troleibuz și autobuz care traversează strada 31 August 1989 sunt redirecționate pe străzile adiacente.

TROLEIBUZE

• unitățile de pe rutele nr. 7, 16, 25, 32 vor circula până la strada A. Mateevici

• ruta nr. 30: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Vasile Alecsandri, str. București, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit

• rutele nr. 4, 10, 12 își reiau circulația pe traseul stabilit

AUTOBUZE

• ruta nr. 26: în direcția spre sectorul Râșcani – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit.

Lucrările sunt executate conform proiectului și graficului aprobat.

O moldoveancă va apărea în noul serial internațional The Power

Tînăra actriță Cătălina Cazacu face parte dintr-o nouă producție internațională. Moldoveanca apare într-un episod din noul serial The Power, care va fi lansat pe 31 martie.

Filmările au avut loc în 2021, spune Cătălina.

„Am o noutate pentru voi. În iunie 2021 am avut frumoasa ocazie de a face parte din distribuția serialului The Power. Vă povestesc mai multe după apariția serialului. Acum vă las cu Teaser-ul postat de cei din producție în care apar și eu”, a scris actrița, conform unimedia.info.

Serialul The Power este bazat pe cartea cu același titlu. Printre actorii principali din producție se numără Toni Collette, Toheeb Jimoh, Halle Bush. Moldoveanca va apărea în episodul 5.

Anna Netrebko și-a pierdut locul de muncă. Casa de discuri germană a reziliat contractul cu cântăreața
Articolul anterior
Declarație oficială! Guvernul SUA declară că armata rusă a comis crime de război în Ucraina
Articolul următor