În Chișinău a fost inaugurată Scara de granit din Parcul „Valea Morilor”. Foto

Scara de granit din Parcul „Valea Morilor” a fost ieri inaugurată, după reconstrucție. Lucrările au durat mai bine de un an și au fost efectuate cu susținerea financiară a municipiului București, care a locat aproape 1 milion de euro.

separator
Reconstrucția obiectivului a început în luna mai 2018 și a constat în reabilitarea fundației și a pereților de sprijin ai celor 232 de trepte, amenajarea a patru căi secundare de acces spre scară, precum și montarea corpurilor de iluminat pe bază de LED de-a lungul construcției, scrie moldpres.md.

Reabilitarea scărilor de granit a fost posibilă datorită unui grant de circa 920 mii euro oferit de Consiliul local al Sectorului 1, municipiul Bucureşti. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției. Alte 5 mln de lei au fost alocate din bugetul local pentru renovarea Scuarului dedicat eroilor MAI căzuți la datorie, obiectiv amplasat în preajma scării de granit.

La inaugurarea scării au fost prezenți mai mulți oficiali, inclusiv din România. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că această realizare completează multiplele proiecte desfășurate în țara noastră cu suportul României. „Relațiile dintre Republica Moldova și România sunt unele speciale, bazate pe o comunitate de limbă, istorie, cultură și tradiții. Ele au la baza lor parteneriatul pentru integrare europeană a Republicii Moldova. Prin tot ceea ce facem, dorim să aducem un pic de Europă către dvs.”, a spus diplomatul.

La eveniment a fost prezent și primarul sectorului 1 al municipiului București, Dan Tudorache, care s-a arătat mulțumit de lucrările efectuate. „Am vrut să demonstrăm că noi, cei din București, cei din România, îi sprijinim pe frații noștri din Chișinău. Erau puțini cei care credeau în acest proiect. Sperăm și în continuare să putem sprijini astfel de proiecte”, a comunicat Dan Tudorache.

Primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci a mulțumit Primăriei sectorului 1 București pentru susținerea financiară acordată și și-a exprimat speranța că Scara din parcul „Valea Morilor” va deveni un loc în care chișinăuienii vor petrece cât mai multe clipe frumoase.

Locuitorii capitalei prezenți la inaugurarea Scării au apreciat lucrările efectuate.

Cele mai vizitate capitale din lume în 2019
Articolul anterior
Moldoveanul Daniel Frumusachi a ajuns în Cartea Recordurilor Guiness
Articolul următor
Alte articole interesante