Ciclon în România, ploile abundente fac dezastru. Un bărbat luat de ape, găsit la un kilometru distanță. Gospodării inundate

În mai multe județe din România, vor cădea ploi puternice până diseară, ora 23.00. În județul județul Neamț, cantitățile de apă strânse în urma ploilor au fost uriașe.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit după ce a fost luat de viitură. El a fost găsit la 1 kilometru distanță de locul în care fusese luat de ape.

În județul Buzău, 10 oameni au rămas blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala. În comuna Lopătari, un pod din localitate stă să cadă, iar apa a intrat în gospodării. De asemenea, zece oameni au avut nevoie de ajutor, după ce au rămas blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala.

La Bacău, ploile au inundat mai multe străzi, iar canalizările nu au mai făcut față debitului de apă. Și la Galați străzile au fost invadate de apă, iar o ambulanță a rămas blocată, în timp ce ar fi trebuit să intervină la un caz grav.

În continuare, 12 judeţe se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente. Alerta este valabilă până în această seară la ora 23.00. Județele vizate de codul portocaliu sunt Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna. În aceste zone va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp.

În aceste zone va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp, au transmis specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Moldova a ajuns un nou lot de vaccinuri Sputnik V
Articolul anterior
Un scuar din sectorul Botanica a fost renovat. Pavaj și bănci noi
Articolul următor
Alte articole interesante