Cinci turiști au murit în Florida după ce s-au infectat pe plajă cu o bacterie

O vacanță de vis s-a transformat într-un coșmar pentru cinci persoane, care au murit după ce s-au infectat pe plajele din Florida cu bacteria ”mâncătoare de carne”.

Cinci turiști au murit după ce s-au infectat pe plajă cu o bacterie

Oficialii americani din domeniul sănătății au confirmat că bacteria Vibrio vulnificus, supranumită ”mâncătoare de carne” din cauza felului în care necrozează țesuturile umane, a fost detectată pe plajele din zona Tampa Bay, din Florida, scrie Daily Star, transmite stirileprotv.ro.

Cinci persoane au fost confirmate ca decese cauzate de infectarea cu această bacterie, în timp ce alte 26 de persoane au fost, în cele din urmă, salvate.  

Experții au explicat că bacteria are nevoie de sare pentru a supraviețui, așa că poate fi găsită în apa de mare caldă și sărată și se dezvoltă mai repede în lunile de vară.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, infecțiile sunt rare, dar cei cu răni deschise, tăieturi sau zgârieturi vor fi mai susceptibili de a se îmbolnăvi și ar trebui să evite apa mării.

Anul trecut, zona Florida a înregistrat 74 de cazuri și 17 decese – cifre pe care experții le-au descris drept „anormal de ridicate”.

Numărul foarte ridicat de infectări a fost legat de o scurgere de ape uzate în ocean, în timpul uraganului Ian.

Ce simptome are bacteria ”mâncătoare de carne”

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), unele infecții cu Vibrio vulnificus duc la fasciită necrozantă, o infecție severă în care carnea din jurul unei răni deschise moare. Fasciita necrozantă poate fi cauzată de mai multe tipuri de bacterii.

Vibrio vulnificus poate provoca o infecție a pielii care poate duce la deteriorarea pielii și ulcere.

Bacteria poate invada fluxul sanguin, provocând o boală gravă care pune viața în pericol, cu simptome care includ febră, frisoane, scăderea tensiunii arteriale și leziuni cutanate formate de vezicule.

În timp ce oricine poate fi susceptibil la infecție, cei cu un sistem imunitar slăbit pot dezvolta afecțiuni mai severe.

Infecția poate provoca boli severe sau deces în unele cazuri, oficialii din domeniul sănătății susținând că una din cinci persoane mor în câteva zile de la infectare.

Guvernator: Bacteria ”mâncătoare de carne” este ”extraordinar de periculoasă”

Persoanele care se confruntă cu simptome ar trebui să solicite asistență medicală urgentă – dar infecția nu poate fi transmisă de la o persoană la alta.

Guvernatorul Kathy Hochul a descris bacteriile ”mâncătoare de carne” drept „extraordinar de periculoase” și le-a cerut oamenilor să ia măsuri de precauție împotriva bacteriilor.

„Deși rară, bacteria Vibrio a ajuns, din păcate, în această regiune și poate fi extraordinar de periculoasă”, a spus Hochul.

„Pe măsură ce investigăm în continuare, este esențial ca toți locuitorii să rămână vigilenți și să ia măsuri de precauție responsabile pentru a se menține în siguranță pe ei înșiși și pe cei dragi, inclusiv protejarea rănilor deschise de apa de mare și pentru cei cu sistemul imunitar compromis, evitând crustaceele crude sau insuficient gătite care pot transporta bacteriile”.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Fiul lui Arnold Schwarzenegger a slăbit colosal. Este de nerecunoscut după transformare
Articolul anterior
Aleksei Navalnîi îndeamnă rușii să nu voteze candidații susținuți de Kremlin la alegerile regionale de pe 10 septembrie
Articolul următor