Cine este soțul Irinei Loghin. „Ne-am cunoscut la un ștrand”

Irina Loghin (84 de ani) este un nume de referință în muzica populară românească. Cariera celei supranumite “regina muzicii populare” se întinde pe aproape șase decenii, iar piesele sale memorabile au și vor avea mereu un loc special în inimile celor care îndrăgesc folclorul. Despre activitatea profesională se cunosc deja multe detalii, dar viața privată a artistei a fost mereu mai ferită de publicul larg, scrie unica.ro.

Cine este soțul Irinei Loghin

Irina Loghin nu are doar o carieră de succes, dar și o familie frumoasă, despre care vorbește rar, preferând să o ferească de presiunea expunerii.

Artista este căsătorită și are doi copii, Ciprian și Irinuca. Soțul Irinei Loghin este Ion Cernea (86 de ani), fost sportiv de performanță, în domeniul luptelor Greco-Romane. În carierea de sportiv, el a fost laureat cu medalia de argint la Roma, în 1960 și cu cea de bronz la Tokio, în 1964.

Irina Loghin și-a întâlnit soțul la un ștrand. Îndrăgita cântăreață a povestit, în emisiunea “Legende”, moderată de Dan Negru, că ajuns să-l cunoască pe Ion Cernea prin intermediul lui Benone Sinulescu. Irina și Benone erau prieteni buni și vechi și au format mult timp un duo muzical folcloric de succes.

“Cernea fusese la un festival la Tokio cu Benone Sinulescu. Au participat mai mulți luptători. Și vine Benone de la acel festival și-mi zice – ‘M-am întâlnit cu foarte mulți luptători, m-am împrieteni cu ei. Și le-am dat întâlnire la ștrandul MAI-ului (n.r. –  Ministerul de Interne). Hai și tu!’

Eu fiind la Ansamblul Ciocârlia …puteam merge la ștrandul Armatei. Bineînțeles că eram nelipsită de acolo, eram gașcă. Și acolo a venit Cernea. Și Martinescu – soțul Mioarei Velicu, și el cu multe medalii, foarte bun. Și Benone mi-a făcut cunoștință cu viitorul soț.”

Nu a fost dragoste la prima vedere

Artista a mărturisit că nu a fost dragoste la prima vedere între ea și fostul sportiv. “Nu, deloc. Pentru că eu sunt mai înaltă decât el. Și atunci îmi doream un bărbat foarte înalt. Dar, pe parcurs, am zis că mai bine să fie unul mai scund și bun. Am format o gașcă atunci, a luptătorilor, cu Benone și cu Ion Cernea.

Și, pe parcurs, după un an, doi, mi-am dat seama că el era cel mai cumințel dintre ei, cel mai cu bun simț… Și ceilalți aveau, dar la el vedeam ceva aparte” – a povestit Irina Loghin, în emisiunea “La Măruță”.

Irina Loghin a mai spus că Ion Cernea a cerut-o de soție la patru ani după ce s-au cunoscut. Dar cununia a avut loc și mai târziu. Irina și Ion s-au căsătorit civil pe 6 martie 1975, când artista avea 34 de ani. La cununie, era deja însărcinată în 7 luni cu primul copil, Ciprian. Trei ani mai târziu, în 1978, a venit pe lume și fata, Irinuca.

Irina Loghin este bunică

De câteva luni, Irina Loghin și Ion Cernea au devenit bunici pentru prima oară. Fiica lor, Irinuca Loghin, a adus pe lume o fetiță, Ana, în septemire 2022.

Vestea că a devenit bunică a bucurat-o nespus pe îndrăgita artistă. „În fiecare dimineață când mă trezesc îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru această mare bucurie din viața mea. Mi-am dorit atât de mult nepoți. Pot spune că este cea mai mare bucurie din viața mea, după ce i-am adus pe lume pe Ciprian și Irinuca. Nepoțica mea, Ana, a împlinit ieri 3 luni.

Este nepoțica din partea Irinucăi. De când a venit pe lume parcă am uitat de toate necazurile și relele, că nici noi nu suntem scutiți de astea… Nu locuiesc cu ei, dar merg în fiecare zi să o văd pe nepoțică”, a spus Irina Loghin, pentru UNICA.RO, bucuroasă că a devenit bunică.


Prima reacție a Nataliei Barbu după Eurovision: „Nu e despre voce! Este foarte politic”

Natalia Barbu a suferit înfrângere ieri seara la cel mai important concurs de voci, Eurovision Song Contest 2024, așa că Moldova nu a reușit să se califice de această dată în marea finală. Artista a oferit prima reacție, după ce a aflat rezultatul televotului, declarând că e un concurs politizat, scrie cancan moldova.

„Încă o dată ne convingem ce concurs e. Nu este vorba despre voce. Este foarte politic și nu contează pentru că piesa mea e despre lumină, e despre frumos și eu sunt convinsă că m-am conectat cu foarte multă lume, doar că acest concurs probabil că nu e doar despre asta. Sunt convinsă că m-a votat foarte multă lume și trebuia să trec în finală. . .Bineînțeles că sunt momente când o țară ca a noastră are șanse să urce chiar foarte sus, dar asta așa uneori, ca să nu ne răsfețe prea mult. . .Eu mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență în sine. A fost frumos și eu cred că dacă am ajuns aici, în acest concurs, nu am ajuns degeaba, pentru că de acum încolo începe o etapă nouă și frumoasă în cariera și în viața mea”.

Interpreta noastră a urcat pe scenă sub numărul 11, cu piesa „In The Middle”. Vedeți mai jos prestația.

Maia Sandu excplică ce va fi dacă moldovenii vor vota împotriva aderării la UE

În cadrul unui interviu acordat cunoscutului jurnalist Iurii Dudi, președintele Republicii Moldova a spus că visul său este ca Republica Moldova să devină cât mai curând membră a Uniunii Europene.

„Visul meu este ca Moldova să adere la UE, atunci voi dormi liniștită”, a spus șefa statului în cadrul interviului unui interviu pentru jurnalistul rus Iurie Dudi, transmite Știri.md. 

Fiind întrebată ce se va întâmpla dacă oamenii vor vota împotriva aderării la Uniunea Europeană, Maia Sandu a menționat că, potrivit sondajelor, moldovenii susțin aderarea țării noastre la UE și, practic, acest lucru nu este posibil. 

„Alegerea este a poporului. Dacă oamenii vor vota împotriva aderării, acesta lucru va însemna că procesul va stopa puțin și nu se va mișca precum se mișcă în prezent. (…) Eu consider că nu se va încheia aici, pentru că oamenii vor înțelege până la urmă că un alt drum pentru țara noastră nu este, ca noi să ne simțim în siguranță, ca să facem mult mai mult pentru țara noastră decât am făcut în ultimii 30 de ani. (…) Noi am văzut cum s-au dezvoltat țările care au devenit membre ale UE în ultimii 20 de ani. Este o diferență enormă”, a mai spus Maia Sandu. 

În cadrul unui interviu pentru Iurie Dudi, un jurnalist din Rusia, președintele Maia Sandu a vorbit despre munca sa și funcția pe care o deține.

Șefa statului a recunoscut când a plâns ultima dată, dar și care este visul său în prezent. Totodată, Maia Sandu a vorbit despre corupția din Moldova, despre democrație, dar și despre războiului din Ucraina.

Reamintim că alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, inițiate de președinta statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeași zi – pe 20 octombrie.

Guvernul va compensa integralajustarea tarifului de distribuire a ziarelor

Publicațiile periodice scrise din Republica Moldova, eligibile în procedura de distribuire a sprijinului de stat în baza criteriilor de etică și deontologie, vor fi subvenționate din bani publici. Cabinetul de miniștri a aprobat  Mecanismul de finanţare a distribuirii publicaţiilor periodice din țara noastră pentru anul 2024.

Astfel, prin intermediul acestui mecanism, se stabilește un cadru normativ transparent care asigură alocarea fondurilor pentru a compensa integral tariful de distribuire a ziarelor naționale și regionale, în limitele mijloacelor financiare prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2024.  

Hotărârea a fost adoptată ca urmare a solicitărilor parvenite din partea mai multor manageri de redacții, după ajustarea, la sfârșitul anului trecut, la tarife de piață a distribuirii publicațiilor periodice și după luarea în considerare a 3 vulnerabilități, între care impactul asupra cititorilor și redacțiilor, care deja înregistrează constrângeri operaționale și de logistică dictate de costurile înalte la hârtie, servicii tipografice și resurse umane.Subvențiile vor fi oferite din bugetul de stat și vor putea fi solicitate de publicațiile naționale, regionale sau locale care vor întruni cumulativ o serie de condiții, printre acestea fiind: producerea conținutului local de interes public în proporție de cel puțin 75%, asigurarea transparenței proprietății, a redacției și a tirajului, realizată prin indicarea proprietarului/editorului, numelui redactorului-șef și numelui reporterilor, semnarea și respectarea Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, neangajarea politică a redacțiilor, promovarea democrației, a drepturilor omului, a luptei împotriva corupției și împotriva dezinformării. Respectarea acestor criterii va fi monitorizată periodic de către experți mediaAstfel, Guvernul, în cooperare cu organizațiile de autoreglementare în domeniul media, contribuie la susținerea și promovarea presei scrise autohtone, sprijină activitatea redacțiilor și contribuie la menținerea unor prețuri accesibile pentru cetățeni la sursele de informare de interes public din țara noastră.Costurile aferente implementării proiectului presupun cheltuieli legate de distribuirea edițiilor publicațiilor periodice prin intermediul abonamentelor poștale și sunt estimate la circa 11 milioane de lei din bugetul prevăzut pentru Ministerul Culturii.

Idei de întâlnire de Ziua Îndrăgostiților care nu sunt costisitoare
Articolul anterior
O mamă din Siria și-a adus acasă nou-născutul prematur, imediat după cutremur. Trei zile mai târziu, locuința s-a prăbușit peste ei
Articolul următor