Cine este soțul Irinei Loghin. „Ne-am cunoscut la un ștrand”

Irina Loghin (84 de ani) este un nume de referință în muzica populară românească. Cariera celei supranumite “regina muzicii populare” se întinde pe aproape șase decenii, iar piesele sale memorabile au și vor avea mereu un loc special în inimile celor care îndrăgesc folclorul. Despre activitatea profesională se cunosc deja multe detalii, dar viața privată a artistei a fost mereu mai ferită de publicul larg, scrie unica.ro.

Cine este soțul Irinei Loghin

Irina Loghin nu are doar o carieră de succes, dar și o familie frumoasă, despre care vorbește rar, preferând să o ferească de presiunea expunerii.

Artista este căsătorită și are doi copii, Ciprian și Irinuca. Soțul Irinei Loghin este Ion Cernea (86 de ani), fost sportiv de performanță, în domeniul luptelor Greco-Romane. În carierea de sportiv, el a fost laureat cu medalia de argint la Roma, în 1960 și cu cea de bronz la Tokio, în 1964.

Irina Loghin și-a întâlnit soțul la un ștrand. Îndrăgita cântăreață a povestit, în emisiunea “Legende”, moderată de Dan Negru, că ajuns să-l cunoască pe Ion Cernea prin intermediul lui Benone Sinulescu. Irina și Benone erau prieteni buni și vechi și au format mult timp un duo muzical folcloric de succes.

“Cernea fusese la un festival la Tokio cu Benone Sinulescu. Au participat mai mulți luptători. Și vine Benone de la acel festival și-mi zice – ‘M-am întâlnit cu foarte mulți luptători, m-am împrieteni cu ei. Și le-am dat întâlnire la ștrandul MAI-ului (n.r. –  Ministerul de Interne). Hai și tu!’

Eu fiind la Ansamblul Ciocârlia …puteam merge la ștrandul Armatei. Bineînțeles că eram nelipsită de acolo, eram gașcă. Și acolo a venit Cernea. Și Martinescu – soțul Mioarei Velicu, și el cu multe medalii, foarte bun. Și Benone mi-a făcut cunoștință cu viitorul soț.”

Nu a fost dragoste la prima vedere

Artista a mărturisit că nu a fost dragoste la prima vedere între ea și fostul sportiv. “Nu, deloc. Pentru că eu sunt mai înaltă decât el. Și atunci îmi doream un bărbat foarte înalt. Dar, pe parcurs, am zis că mai bine să fie unul mai scund și bun. Am format o gașcă atunci, a luptătorilor, cu Benone și cu Ion Cernea.

Și, pe parcurs, după un an, doi, mi-am dat seama că el era cel mai cumințel dintre ei, cel mai cu bun simț… Și ceilalți aveau, dar la el vedeam ceva aparte” – a povestit Irina Loghin, în emisiunea “La Măruță”.

Irina Loghin a mai spus că Ion Cernea a cerut-o de soție la patru ani după ce s-au cunoscut. Dar cununia a avut loc și mai târziu. Irina și Ion s-au căsătorit civil pe 6 martie 1975, când artista avea 34 de ani. La cununie, era deja însărcinată în 7 luni cu primul copil, Ciprian. Trei ani mai târziu, în 1978, a venit pe lume și fata, Irinuca.

Irina Loghin este bunică

De câteva luni, Irina Loghin și Ion Cernea au devenit bunici pentru prima oară. Fiica lor, Irinuca Loghin, a adus pe lume o fetiță, Ana, în septemire 2022.

Vestea că a devenit bunică a bucurat-o nespus pe îndrăgita artistă. „În fiecare dimineață când mă trezesc îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru această mare bucurie din viața mea. Mi-am dorit atât de mult nepoți. Pot spune că este cea mai mare bucurie din viața mea, după ce i-am adus pe lume pe Ciprian și Irinuca. Nepoțica mea, Ana, a împlinit ieri 3 luni.

Este nepoțica din partea Irinucăi. De când a venit pe lume parcă am uitat de toate necazurile și relele, că nici noi nu suntem scutiți de astea… Nu locuiesc cu ei, dar merg în fiecare zi să o văd pe nepoțică”, a spus Irina Loghin, pentru UNICA.RO, bucuroasă că a devenit bunică.


Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici

Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde.

Chișinău: Construcția Amfiteatrului din sectorul Ciocana, finalizatăFoto: chisinau.md

Amfiteatrului din bd. Mircea cel Bătrân 4/3 a fost creat de la zero, iar zona adiacentă a fost amenajată cu două terenuri de joacă și unul de fitness, spațiu unde doritorii pot juca șah, zone de odihnă pentru copii și maturi și a fost instalat mobilier urban. Totodată au fost instalate camere de supraveghere video și sistemul de iluminat public.

Reparate au fost și scările care duc către I.P. L.T. „Gaudeamus” şi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale. Au fost create noi căi de acces spre scuarul cu amfiteatru.

Amfiteatrul deja găzduieşte diferite evenimente culturale în aer liber.

gallery images

Idei de întâlnire de Ziua Îndrăgostiților care nu sunt costisitoare
Articolul anterior
O mamă din Siria și-a adus acasă nou-născutul prematur, imediat după cutremur. Trei zile mai târziu, locuința s-a prăbușit peste ei
Articolul următor