Iată care sunt familiile ce vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului

Venitul mediu lunar garantat, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului, urmează a fi majorat.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat, în ședința de astăzi, modificarea Legii cu privire la ajutorul social.

Proiectul prevede majorarea multiplicatorului pentru venitul mediu lunar garantat, de la 2,2 la 2,6, care este utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

Astfel, va fi majorat cu 478,4 lei venitul minim lunar garantat, de la 2631,2 lei până la 3109,6 lei, în baza căruia familiile defavorizate pot solicita ajutor pentru perioada rece a anului.

De ajutor pentru perioada rece a anului urmează să beneficieze aproximativ 214 mii de familii defavorizate.

Ulterior, Guvernul urmează să modifice și cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului prin majorarea acestuia de la 500 de lei până la 700 de lei, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022.

În contextul noilor reglementări, va fi necesară alocarea suplimentară a mijloacelor financiare din bugetul de stat, în volum de circa 43,4 milioane de lei pentru o lună și circa 173,6 milioane de lei pentru patru luni (decembrie 2021 – martie 2022).

Proiectul de lege urmează să fie supus dezbaterilor și aprobării în ședința plenară a Parlamentului.

sursa: www.stiri.md

Video. Momentul în care o bonă scapă bebelușul din brațe
Articolul anterior
Ministrul Nicu Popescu, întâlnire constructivă cu Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, la Moscova
Articolul următor
Alte articole interesante