Circa 20 de fotolii de procuror-șef sunt libere. Consiliul Superior al Procurorilor scoate la concurs mai multe funcții vacante

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concurs între procurorii ce se vor înscrie până în data de 17 octombrie, inclusiv, în Registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante de procurori Lista procurorilor care solicită numirea în funcția de procuror-șef sau de adjunct al procurorului-șef, pentru suplinirea următoarelor funcții vacante de procurori conducători:

ANTICORUPTIE.MD

– procuror-șef al Secției combatere tortură din cadrul Procuraturii Generale; – procuror-șef al Secției judiciar-penală din cadrul Procuraturii Generale; – procuror-șef al Procuraturii raionului Cantemir; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, șef al Oficiului Principal; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, șef al Oficiului Comrat; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, șef al Oficiului Ceadîr-Lunga; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, șef al Oficiului Vulcănești; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiul Bălți; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Cantemir; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Călărași; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Dubăsari; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Dondușeni; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Glodeni; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Leova; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Orhei; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Rezina; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Strășeni; – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Taraclia.

CSP a anunțat concurs între candidații la funcția de procuror din rândul absolvenților Institutului Național al Justiției, înscriși la data de 09.09.2022 în Registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante.

Iată lista candidaților la funcțiile vacante de procuror, pentru următoarele funcții vacante: – procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Principal (1 funcție); – procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Comrat (1 funcție); – procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Ceadîr-Lunga (1 funcție); – procuror în Procuratura raionului Anenii Noi (1 funcție); – procuror în Procuratura raionului Strășeni (1 funcție); – procuror în Procuratura raionului Telenești (1 funcție); 4 – procuror în Procuratura raionului Ungheni (1 funcție).

Totodată, CSP a anunțat concurs și între candidații la funcția de procuror din rândul candidaților la funcția de procuror, cu 5 ani vechime de muncă, înscriși la data de 09.09.2022 în Registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante.

Iată lista candidaților la funcțiile vacante de procuror, secțiunea a II-a, pentru următoarele funcții vacante: – procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Ceadîr-Lunga (1 funcție); – procuror în Procuratura raionului Anenii Noi (1 funcție); – procuror în Procuratura raionului Taraclia (1 funcție); – procuror în Procuratura raionului Ungheni (1 funcție).

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Accident în Capitală! Un șofer a ajuns cu mașina în peretele casei maestrului Gheorghe Urschi
Articolul anterior
Cimișlia: O femeie de 62 ani, agresată și violată de doi indivizi
Articolul următor