Circa 20 de persoane, inclusiv mercenari și piloți de avioane și elicoptere, ar fi fost uciși în Rusia, în timpul revoltei Wagner

Mai multe publicații din Rusia care susțin războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin în urmă cu 16 luni susțin, fără a oferi dovezi, că mai mulți soldați ruși au murit sâmbătă, în timpul rebeliunii lui Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner.

(Photo by STRINGER/AFP via Getty Images)

Săptămânalul rus patriotic Readovka, fără a preciza sursele, a estimat că 15 persoane au fost ucise, inclusiv soldați care se aflau la bordul avioanelor și elicopterelor doborâte, notează Sky News.

Cel puțin opt persoane se aflau la bordul unui avion IL-18, susține publicația.

Canalul de Telegram Rybar a relatat că peste 20 de piloți care se aflau la bordul a șapte elicoptere și avioane au fost uciși.

Un pod spre Moscova pe care circulau mașini militare și civile a fost bombardat în plin trafic, pentru a opri avansul trupelor.

Și un alt cont de Telegram numit Fighterbomber, care a scris foarte repede despre avioanele doborâte în timpul revoltei armate, a susținut că sunt 13 morți.

Sky News a precizat că nu a putut confirma informațiile de pe canalele rusești.

Oficial, autoritățile ruse nu au anunțat că au existat victime în timpul rebeliunii de o zi a lui Prigojin.

De altfel, Moscova ascunde și numărul militarilor care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina.

Sâmbătă, președintele rus Vladimir Putin s-a confruntat cu cea mai importantă de la începutul invaziei în Ucraina.

Au fost 24 de ore în care Evgheni Prigojin a preluat controlul asupra Rostov, punct strategic pentru ruși pentru războiul din Ucraina, a trimis trupele Wagner în marș spre Moscova, pentru ca apoi să le ordone să se întoarcă.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a negociat un acord cu liderul grupului Wagner, care a acceptat să detensioneze situația din Rusia, relatează Reuters.

Astfel, Evgheni Prigojin a fost de acord să oprească mișcarea mercenarilor prin Rusia, cu condiția garantării siguranței mercenarilor.

Bărbatul care și-a ucis soția moldoveancă în Italia, s-a spânzurat în închisoare
Articolul anterior
Uniunea Europeană adoptă un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
Articolul următor