Clienții de Tesla Model Y se plâng că rămân cu volanul în mână. Autoritățile investighează situația

Calitatea construcției mașinilor Tesla nu a fost niciodată una ridicată, producătorul american fiind deseori criticat pentru felul în care mașinile sunt asamblate, fără o atenție specială. Multe componente ale caroseriei sunt aliniate incorect, iar Model 3 are chiar și o problemă de design care permite apei să curgă în portbagaj atunci când plouă. Totuși, compania a intrat în atenția autorităților americane pentru calitatea construcției abia recent abia, după ce câțiva clienți au raportat că au rămas cu volanele în mână.

Clienții de Tesla Model Y se plâng că rămân cu volanul în mână. Autoritățile investighează situația

În două cazuri separate, șoferii de Tesla Model Y au rămas cu volanul în mână în timpul mersului

NHTSA a primit cel puțin două rapoarte din partea clienților Tesla că mașinile lor Model Y au o problemă cu volanul. Se pare că aceasta se poate desprinde în timpul mersului. Nu doar că acesta nu stă fix, dar poate să iasă complet de pe axul pe care ar trebui să fie montat. Astfel, autoritățile americane au pornit o investigație care se aplică unui număr de 120.000 de vehicule.

Se pare că cele două mașini raportate cu probleme au fost livrate fără șurubul necesar pentru a ține volanul montat pe poziție. Mașinile erau relativ noi, iar NHTSA analizează acum cele două incidente pentru a decide dacă este necesar să oblige Tesla să cheme în service toate mașinile din respectiva serie pentru a fi verificate și reparate în cazul în care acest lucru este necesar.

Roboții care pot reduce risipa de alimente

Mai ciudat este că într-unul dintre cazuri, Tesla a cerut clientului plata a 103 dolari pentru a repara acest defect, inițial. Ulterior, compania s-a răzgândit și nu a mai fost nevoie de plată la service.

Tesla este una dintre companiile care se confruntă des cu investigații și rapoarte din partea autorităților din SUA. Recent, compania a trebuit să modifice software-ul de condus autonom pentru a corecta un comportament necorespunzător al mașinilor în trafic. În acel caz, 360.000 de vehicule erau afectate de problemă. Totuși, situația a putut fi rezolvată cu un update de software. În  cazul volanelor „zburătoare”, este neapărată nevoie de intervenție la un service autorizat.

sursa: The Verge

Potop cu gindină în Cipru. Imagini apocaliptice și distrugeri mari

Vremea extremă provoacă distrugeri semnificative în Cipru, unde ploile abundente, grindina masivă și furtunile violente au declanșat inundații și alunecări de teren. În stațiunile turistice Limassol și Famagusta turiștii și localnicii au fost martori la formarea unor tornade în largul mării, un fenomen rar și îngrijorător pentru această regiune, scrie presa de peste Prut. 

În ultimele zile, grindina de dimensiuni neobișnuit de mari a afectat puternic mai multe zone de pe insulă, provocând pagube considerabile și paralizând activitățile din mai multe localități. Ploile torențiale au dus la acumularea rapidă a apei pe drumuri, iar râurile formate au îngreunat traficul și au pus în pericol siguranța locuitorilor. Inundațiile au afectat atât mediul urban, cât și zonele rurale, creând dificultăți pentru comunitățile locale. 

Furtunile intense au fost însoțite de trăsnete, care au declanșat incendii de vegetație în mai multe zone ale insulei.  

În urmă cu o săptămână, în satul Konia din districtul Paphos, pompierii au fost chemați să salveze două persoane care erau blocate în vehicule pe un drum inundat, în timp ce se estimează că 40 de proprietăți din districtul Paphos au fost distruse de furtună. Obiecte metalice au fost purtate de vânt pe autostrada care leagă Paphos de Limassol, iar mai multe alunecări de teren au fost semnalate în apropierea satelor Pedoulas și Kampos. 

Primarul din Paphos, Phedonas Phedonos, a efectuat sâmbătă seara un tur al zonelor inundate din oraș, pentru a face o verificare parțială a pagubelor create în cele 45 de minute de furtună. Sâmbătă seară, autoritățile din Cipru au emis o listă de recomandări pentru populație în cazul în care vor mai exista astfel de furtuni violente. Apărarea civilă i-a îndemnat pe oamenii care locuiesc în zone cu risc de inundații să plaseze saci de nisip în fața ușilor de acces. În caz de ploi abundente, aceștia au spus că localnicii ar trebui să își „limiteze mișcările” și să evite să rămână în zonele subterane. 

Ninge abundent în Bulgaria! A fost emisă alertă de călătorie

În perioada 12 – 13 noiembrie a fost emis cod galben de ninsori pentru unele regiuni din Bulgaria. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în acest sens, scrie presa de peste Prut.

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria sunt atenționați că mai multe regiuni ale acestei țări vor fi afectate de precipitații abundente sub formă de ninsoare.

A fost emis un cod galben pentru regiunile Vidin, Montana, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Pernik, Vrața, Loveci, Plovdiv, Gabrovo, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Sliven și Târgoviște. Stratul de zăpadă va atinge până la 10 cm și vor fi întâlnite condiții de apariție a poleiului.

Cetățenii sunt rugați să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroporturile bulgare și  prognoza meteorologică, iar șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă și atenționare meteorologică specifică.

În punctele de frontieră bulgare funcționează centre de colectare a sumelor de bani provenite din taxe, impozite, amenzi de circulație sau taxe compensatorii la regimul vinietei electronice, aplicate pe teritoriul R. Bulgaria. În astfel de cazuri, cetățenii români identificați de sistem sunt obligați să își achite toate debitele către statul bulgar, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Diplomatul georgian, chemat după cel rus, la Ministerul de Externe

Ministerul de Externe este „profund nemulțumit” de discursul premierului Georgiei despre Moldova. După ce ieri dimineață la MAE a fost ambasadorul Rusiei, pentru a-i fi acordată nota de protest, după-amiază a venit șiînsărcinatul cu afaceri al Ambasadei Georgiei, David Bochorishvili. Emisarului i-a fost transmisă „nemulțumirea profundă a autorităților moldovenești cu privire la maniera deformată și neconformă în care prim-ministrul georgian abordează, în discursul său public, problema integrării europene a Moldovei și a procesului electoral din țara noastră”, transmite IPN.

MAE consider că trebuie să prevaleze relațiile de cooperare și prietenia tradițională între Moldova și Georgia, precum și obiectivele pe care le au fiecare dintre cele două state în procesul de integrare europeană.

Prim-ministrul Georgiei, Irakli Kobakhidze, a declarat, în cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene din Budapesta, că în Moldova, la alegerile prezidențiale, au fost înregistrate încălcări grave. Premierul de la Tbilisi a îndemnat efectuarea unei investigații în acest sens.

Anterior, prim-ministrul georgian a mai declarat că Uniunea Europeană a comis o „nedreptate” atunci când a deschis negocierile de aderare cu Moldova, un stat „cu multiple probleme în ce privește democrația și lupta împotriva corupției”, dar nu și cu Georgia.

Băiețel de 8 ani, găsit într-o clădire părăsită după ce a fugit de acasă de teamă că va fi pedepsit
Articolul anterior
Un moldovean se află în grupul celor mai căutați hackeri din Europa
Articolul următor