Colecțiile brandurilor de lux, care sunt cusute la preţuri de 10 ori mai mici în țările aflate în curs de dezvoltare

Mii de oameni de oameni lucrează într-o industrie care face exporturi anuale în valoare de miliarde de euro, din țări sărace.

separator
La o fabrică din Botoșani se face muncă brută pentru cunoscute branduri străine. Clientul trimite tiparul, materialul şi accesoriile, iar angajaţii le asamblează şi le trimit gata de vânzare, scrie stirileprotv.ro. Privind în jur te aştepţi să intri în secţie şi să găseşti o colecţie obișnuită de confecții, însă surpriză. Sunt pantaloni pentru Vivienne Westwood. Vivienne Westwood, made în România, care se vând brandului cu 30 de euro. Pe site însă, îi găsești la 480 de euro, însă preţul include designul, transportul, marketingul şi toată experienta casei de modă londoneze. În producţie mai sunt pantaloni Prada, Maison Martin Margiela sau Emeraldinio Zegna.

În fabrică, muncesc 210 angajaţi şi majoritatea primeşte salariul minim pe economie, adică în jur de 1.100 lei ro (în jur de 5000 lei md). 10.000 de oameni din Botoşani sunt angajaţi în fabrici de confecţii, iar patronii angajează aproape pe oricine se prezintă la poartă. Zeci de autocare îi duc şi îi aduc pe oameni din toate satele județului în fabricile în care cos haine de lux.

Totuși, giganții din industrie caută ţări care oferă cel mai mic preţ, iar Turcia a făcut din asta o strategie de ţară, așa că în curând se vor muta cu toții acolo.

Caz medical rar. Suferința tânărului căruia i-a crescut ,,blană”
Articolul anterior
Grav accident în Capitală. O femeie a fost lovită mortal pe strada Cuza Vodă
Articolul următor
Alte articole interesante