Comisia Europeană propune suplimentarea ajutoarelor pentru țara noastră cu 145 de milioane de euro

Comisia Europeană a propus marţi suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro, informează dpa.

„Suntem solidari cu Moldova în timp ce undele de şoc ale războiului brutal al Rusiei continuă să lovească ţara”, a declarat conform unui comunicat preşedinta CE, Ursula von der Leyen.

Fondurile europene sunt destinate combaterii crizei energetice şi găzduirii mai multor refugiaţi ucraineni. Din totalul de 145 de milioane de euro, 45 de milioane sunt nerambursabile.

Asistenţa financiară este condiţionată de reformele în economie, consolidarea statului de drept, securitatea energetică şi progresele în combaterea corupţiei. Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European şi de ţările membre ale UE.

Noua tranşă de fonduri ar urma să se adauge sumei de circa un miliard de dolari promisă deja de Uniune Republicii Moldova.

Descoperirea unei femei în timpul unor renovări: ce a ascuns soțul în zidul dormitorului

O femeie vârstnică din Berlin, Germania, a găsit mai multe arme, printre care şi o bazooka, în spatele unui perete din dormitorul ei, în timpul unor lucrări de renovare, transmite agenţia DPA citată de adevarul.ro.

Poliţia a anunţat miercuri pe Facebook că a confiscat pistoale de alarmă, puşti, un pistol-mitralieră şi alte pistoale, precum şi o bazooka, găsite în apartament.

Femeia a anunţat descoperirea obiectelor săptămâna trecută, potrivit mai multor articole publicate joi în media online.

Colecţia a fost scoasă la lumină în timp ce femeia îşi renova dormitorul împreună cu fiul său şi sorta lucrurile soţului ei, decedat în urmă cu trei ani.

Potrivit poliţiei, armele fuseseră depozitate de soţul ei în spatele unui zid. Femeia a declarat că nu era la curent cu existenţa ascunzătorii.

Armele urmează să fie distruse.

Mister la o grădina zoologică! O maimuță a rămas însărcinată deși a stat singură într-o cușcă timp de doi ani

Îngrijitorii de la grădina zoologică consideră că au rezolvat în sfârșit misterul unei maimuțe care a rămas însărcinată deși trăia singură. Momo, un gibon în vârstă de 12 ani, i-a făcut pe îngrijitorii grădinii zoologice din Japonia să rămână uimiți în ultimii doi ani, deoarece a trăit singură și nu a avut niciodată un companion.

Deși unii dintre vecinii gibonului cu mâini albe sunt masculi, cuștile lor au bare mari de sârmă de protecție între ele. Cu toate acestea, ea a dat naștere unui gibon negru cu mâini albe în 2021, iar îngrijitorii grădinii zoologice nu au reușit să își dea seama cum a făcut acest lucru. Dar, în cele din urmă, după aproximativ 24 de luni de întrebări, îngrijitorii grădinii zoologice din Nagasaki au reușit să afle cu ajutorul unui test ADN.

Aceștia au apelat la un cercetător care a analizat scaunul lui Momo pentru a afla ce ADN era implicat. De asemenea, au luat din patru candidați principali care ar fi putut fi tatăl, ajungând în cele din urmă la o concluzie. Mândrul tată este, de fapt, Itoh, un gibon agil în vârstă de 34 de ani.

Vorbind pentru Vice World News, administratorul grădinii zoologice, Jun Yamano, a declarat: Ne-a luat doi ani să ne dăm seama pentru că nu ne-am putut apropia suficient de mult pentru a colecta mostre – era foarte protectoare cu copilul ei”.

Yamano consideră că punctul de contact este o gaură în perete, cu un diametru de nouă milimetri, dar nu au nicio dovadă concretă în acest sens. Yamano a adăugat: Credem că este foarte probabil ca într-una din zilele în care Itoh a fost în spațiul expozițional, ei să fi copulat printr-o gaură”.

Grădina zoologică speră acum că Momo și Itoh se vor putea muta împreună. Mai întâi trebuie să se obișnuiască unul cu celălalt. Dar să sperăm că vor trăi împreună ca o familie”.

Putin lansează o amenințare nucleară, afirmând că Rusia va răspunde Occidentului „agresiv”

Vladimir Putin a făcut amenințări nucleare voalate la adresa Occidentului ca răspuns la faptul că națiunile occidentale au furnizat Ucrainei tancuri. Președintele rus a comparat lupta de astăzi împotriva Ucrainei și a aliaților săi occidentali cu victoria Rusiei împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un discurs care a marcat 80 de ani de la bătălia de la Stalingrad din Rusia.

El a criticat promisiunea Germaniei de a livra tancuri Leopard 2 pentru a sprijini Ucraina pe câmpul de luptă, recunoscând că Rusia a fost din nou amenințată de tancurile germane”. Dar, în cele mai directe remarci ale sale de până acum, el a numit Germania parte a agresiunii Occidentului colectiv” împotriva căreia Rusia va riposta, scrie alephnews.ro.

Putin a spus că nu vor trimite tancuri la graniță, dar în schimb vor răspunde cu ceva mai ferm – insinuând o amenințare nucleară.

Nu ne trimitem tancurile noastre la granițele lor, dar avem cu ce să răspundem, iar utilizarea vehiculelor blindate nu va pune capăt problemei. Toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a declarat acesta.

În fața unei săli pline de oameni, remarcile sfidătoare ale acestuia au venit în timp ce oficialii ucraineni au avertizat că Moscova deschide o nouă ofensivă pe măsură ce se apropie aniversarea de un an de la invazie. Într-un discurs, el a spus: Știm că, în ciuda eforturilor propagandei oficiale inerent corupte a elitelor occidentale care nu ne sunt prietene, avem mulți prieteni. Dar cei care târăsc țările europene într-un nou război cu Rusia, care se așteaptă să învingă Rusia pe câmpul de luptă, se pare că nu înțeleg că un război modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei.”

El a spus că pentru oricine amenință Rusia, simplul adevăr este de neînțeles pentru ei”, pentru că tot poporul nostru a crescut generația învingătorilor cu laptele mamei noastre, asta ne face puternici”.

Ultimul discurs rostit de Putin în cadrul unui eveniment public major a avut loc în septembrie, în Piața Roșie din Moscova, pentru a celebra anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene. De atunci, Moscova s-a confruntat cu noi eșecuri militare, inclusiv cu forțarea unei retrageri rusești în noiembrie din orașul Kherson.Miercuri seară, cel puțin trei persoane au fost ucise și peste o duzină de alte persoane au fost rănite când Rusia a atacat un complex de apartamente cu patru etaje din Kramatorsk. Iar astăzi, alte au lovit orașul.

Doja Cat a uimit publicul la Săptămâna Modei din Paris cu o ținută nemaivăzută: acoperită complet cu vopsea și mii de cristale Swarovski
Articolul anterior
Un porc l-a ucis pe măcelarul care urma să-l sacrifice în abator
Articolul următor