Concert grandios care unește talentul, muzica și dragostea pentru neam! Adriana Ochișanu vă așteaptă, pe 20 aprilie, la Arena Chișinău

Pe 20 Aprilie, ora 19:00, Adriana Ochișanu la ARENA Chișinău lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI! Un concert grandios care unește talentul, muzica și dragostea pentru neam.

Născută pe 18 martie 1978 la Căușeni, Adriana Ochișanu este cea mai cunoscută interpretă de muzică populară din Republica Moldova, cu peste 3 deceni de carieră.

De-a lungul anilor, artista a strălucit în numeroase concerte, dar și concursuri muzicale naționale și internaționale, demonstrând un talent incontestabil și o pasiune fără margini pentru cântec. 

Astfel, cu o voce puternică și expresivă, reușește să transmită emoție și pasiune în fiecare prestație a sa.

Este cunoscută pentru abilitatea pe care o are de a crea o conexiune profundă cu  publicul său și pentru interpretările pline de sensibilitate și autenticitate, aspecte ce au făcut-o să câștige un loc special în industria muzicală moldovenească.

Respectiv, fiind una dintre cele mai așteptate și iubite voci ale neamului, Adriana Ochișanu aduce emoția muzicii bune, acasă… Într-un concert grandios, la Arena Chișinău!

Proiectul Vocea Moldovei by Adriana Ochișanu la Arena Chișinău

Alături de artistă, la 20 aprilie, începând cu ora 19:00, nume strălucitoare din industria muzicală din țară, dar și de peste Prut, își vor face apariția pe scenă.

Horia Brenciu și HB Orchestra, maestrul interpretării și al divertismentului, va transmite dinamismul său debordant, în timp ce Ionuț Dolănescu, moștenitorul muzicii populare românești, va încânta publicul cu talentul său incontestabil. 

Totodată, Corina Țepeș, Laura Olteanu și Cornelia Ștefăneț, în frunte cu Frații Ștefăneț & Orchestra, îi vor cuceri pe toți cei prezenți în sală, prin interpretare și talentul remarcabil. 

Va completa atmosfera unică a serii și Anastasia Lazariuc prin felul său de a fi și voce.

Băieții de la AKORD promit să facă și ei un SHOW memorabil.

Iar Baletul Național JOC, prin dansurile virtuoase și coregrafiile impresionante, vor crea un spectacol memorabil, care va captiva și va emoționa spectatorul în egală măsură.

Prin urmare, publicul va experimenta o serată plină de diversitate, unde “VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil.

Ia bilete pentru tine și cei dragi!

Rezervă-ți locul și vino la Chișinău Arena, pe 20 aprilie, începând cu ora 19:00,pentru a fi parte dintr-un spectacol de excepție, alături de Adriana Ochișanu și invitații săi!

Cumpără bilete online AICI!

Bilete fizice, fără rezervare prealabilă poți procura la casele iTicket pe adresa – str. Vlaicu Pârcalab 27 (oficiul iTicket). 

Meseria foarte bine plătită, dar unde nu se înghesuie nimeni

Meseria de inginer nuclear pare să revină în forță, având în vedere ultimele evoluții pe acest plan la nivel mondial. Drept dovadă multe țări printre care SUA, Polonia, dar și România caută astfel de profesioniști, potrivit informațiilor din spațiul public. Culmea este că se încearcă aducerea inginerilor pensionați pentru a se realiza proiectele noi din ultimele decenii, scrie evz.ro.

Pe de altă parte, cei care construiesc noi reactoare își doresc forță proaspătă de muncă care să înțeleagă preocupările legate de climă. Mai ales că aici este vorba și despre o reînnoire a tehnologiei care presuspune emisii reduse de CO2, spun dezvoltatorii guvernamentali.

Meseria care aduce pensionarii în prim-plan

Pe de altă parte, India, SUA, Franța, Marea Britanie, dar și Polonia încearcă să găsească soluții pentru asigurarea energetică în contextul războiului. Mai ales că în continuare planează amenințarea legată de aprovizionarea cu gaze naturale venită din partea Rusiei. Iar în acest moment majoritatea angajatorilor se îndreaptă către inginerii deja pensionați.

Multe dintre aceste ieșiri la pensie au avut loc după Cernobâl și apoi Fukushima. Pe de altă parte, muncitorii pensionați nu exclude o întoarcere în câmpul muncii, fiind dornici să împărtășească experiența lor. Pe de altă parte, cei din industrie speră să atragă și tineri care să aibă preocupările climatice din zilele noastre.

„Problema generaţiei Z este schimbarea climatică. Și am constatat că majoritatea tinerilor sunt foarte deschişi să vorbească despre energia nucleară”, a spus un inginer din acest domeniu, care are doar 22 de ani. De altfel, femeia a fost încoronată Miss America 2023. Ea a fost supranumită „o Barbenheimer în carne şi oase” de presa din State.

Pe de altă parte, ea este și cea care a pledat pentru a aduce mai mulți tineri în acest domeniu. A încercat prin pozițiile ei publice să arate că inginerii sunt „abordabili, sociabili, amuzanţi şi gata să facă faţă provocărilor lumii”.

Al doilea oraș din România care va avea linie de metrou

Un al doilea oraș din România va avea linie de metrou. Autoritățile au anunțat că s-a semnat autorizația de construire. Iată despre ce oraș este vorba, scrie evz.ro!

Românii se vor bucura de încă o linie de metrou într-un mare oraș din țară și nu, nu este vorba despre București, ci de Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat marți autorizația de construire pentru metroul din Cluj. Conform proiectului, Magistrala 1 de metrou din Cluj va avea o lungime de 21,3 km, incluzând 19 stații subterane și un depou suprateran.

Conform proiectului, Magistrala 1 de metrou din Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cuprinzând 19 stații subterane și un depou suprateran.

Prima etapă a proiectului se va desfășura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești.

Conform unui comunicat emis de CJ Cluj, traseul liniei de metrou ușor începe în zona rezidențială din Florești. Astfel, primele stații vor servi zonele de locuințe, apoi vor continua către zonele multifuncționale din jurul viitorului Spital Regional de Urgență și a centrului comercial din apropiere.

Ulterior, linia va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, cu stații care deservesc cartierul Mănăștur, după care va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului până în Piața Mărăști. De aici, o linie va continua spre zona industrială Muncii, în timp ce alta va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor.

Metroul va duce la decongestionarea traficului

Studiile de fezabilitate făcute pentru acest proiect arată cu metroul din Cluj Napoca va avea o frecvență de circulație de 90 de secunde, va avea o lungime de 51 de metri, față de 112 metri la București, și va putea transporta maxim 540 de pasageri, față de 1.200 cât transportă garniturile de la Metrorex.

De asemenea, trenurile vor fi complet automate, fără să aibă un mecanic conductor la bord.

„Construcția unei linii de metrou ușor, cu 19 stații subterane în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens) și un depou suprateran. Cluj Napoca este al doilea oraş din România după numărul de locuitori, iar valorile de circulaţie pe DN 1 Floreşti – Cluj Napoca sunt comparabile cu cele de pe DN 1 Otopeni – Bucureşti (şosea cu 6 benzi)”, se arată în Nota de Fundamentare a proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

#stilunic – Felicia Dunaf și Valeria Pașa:”Vorbim azi mai mult despre stil sau Eurovision?”
Articolul anterior
Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză
Articolul următor