Controversatul prinț Mohammed bin Salman, relații amoroase cu scandal. Lindsay Lohan, cap de listă

Mohammed bin Salman urmează să aibă o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden. Cu toate acestea, decizia americanului este una contestată de analiștii politici autohtoni, dar și de jurnaliștii de pretutindeni, în contextul în care a numit guvernul saudit „paria”, în anul 2018, scrie click.ro.

Astfel, întreaga lume se întreabă acum dacă Mohammed bin Salman și Joe Biden își vor strânge mâna, acesta fiind un gest de protocol pe care toți liderii lumii îl fac. În mod evident, SUA încearcă să păstreze relațiile diplomatice cu Arabia Saudită, iar decizia lui Joe Biden de a-l întâlni pe prințul moștenitor este una care nu putea fi evitată, dat fiind faptul că va fi la cârma regatului ani buni.

Totuși, Mohammed bin Salman este un personaj controversat și nu doar pe plan politic, despre care s-au auzit multe de-a lungul timpului. Este căsătorit din anul 2008 cu Sara bint Mashour Al Saud, nepoata regelui Abdulaziz, fondatorul Arabiei Saudite și verișoara sa primară. Acum este tatăl a cinci copii, dar trecutul său controversat nu poate fi uitat prea ușor, așa că iată cu cine s-a iubit Mohammed bin Salman înainte să se căsătorească (și chiar și după, spun unii).

Mohammed bin Salman, șeicul petrecăreț, s-a iubit cu Lindsay Lohan și nu numai

În anul 2019 MbS, așa cum este cunoscut, apărea în toată presa, datorită zvonurilor potrivit cărora ar avea o relație cu faimoasa Lindsay Lohan, pe care ar fi cunoscut-o la un Grad Prix de Formula 1. Cei doi ar fi început să își scrie constant și mai apoi să se viziteze, iar moștenitorul coroanei saudite chiar i-ar fi făcut amantei sale o serie de cadouri destul de scumpe, printre care și un card de credit.

Tatăl ei, Michael Lohan, a infirmat zvonurile și a dezvăluit că între Mohammed bin Salman și Lindsay există o relație de prietenie. Totuși, șeicul are o afinitate pentru femile frumoase, iar dovadă stau modelele pe care le aduce adesea la petrecerile fastuoase pe care le organizează deseori. În anul 2015 a închiriat o întreagă insulă în Maldive, unde a invitat peste 150 de modele din întreaga lume.

Amintim faptul că toate femeile au fost testate pentru boli cu transmitere sexuală la sosirea pe insulă și abia apoi au fost transportate la bungalow-urile private, semn că petrecerea a avut la bază distracția… de altă natură! Despre viața personală a lui MbS nu se cunosc prea multe, dat fiind faptul că cere discreție inclusiv de la familie, prieteni și angajați.

E prinț moștenitor, dar se comportă ca un „psihopat”. A amenințat cu moartea

Totodată, s-a spus că Mohammed Bin Salman ar fi uneltit asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. A întrerupt orice legătură cu Qatar-ul, l-a forțat pe prim ministrul Libanului, Saad Hariri, să își dea demisia, l-a intimidat pe Saad Al Jabri, ar fi plătit un hacker să spargă telefonul lui Jeff Bezos și multe altele. Cel mai grav, însă, este că a amenințat cu moartea.

Un fost ofițer de securitate a declarat că este „un psihopat fără pic de empatie”, dat fiind faptul că a declarat că ar fi putut să îl ucidă pe conducătorul regatului și să îl investească pe tatăl său în funcție. Totul se petrecea în urmă cu ani buni, însă pare-se că situația s-a înrăutățit. După ce Saad al Jabri a fost amenințat, a declarat că un echipaj s-ar îndrepta către consulatul Canadian pentru a-l asasina.

„Nu mergeți în apropierea vreunei misiuni saudite din Canada. Nu mergeți la consulat. Nu mergeți la ambasadă”, ar fi fost amenințat bărbatul, în 2018. Motivul? I s-a răspuns clar și la obiect că: „l-au dezmembrat pe tip, l-au ucis. Sunteți în partea de sus a listei.” Astfel, bărbatul a fost avertizat că poate fi ucis, dacă face un singur pas greșit.

Viața la palat, cu Mohammed bin Salman

Un jurnalist al The Atlantic a avut parte de mai multe întâlniri cu prințul moștenitor din Arabia Saudită și a reușit să descopere o mică parte din viața unuia dintre cei mai temuți lideri din lumea orientală. Inspiră frică, ia decizii pe care politicienii le pot considera nebunești, însă în viața de zi cu zi e un om cât se poate de normal, se arată în sursa citată.  

Palatul, unul impunător, veghează asupra capitalei Riyadh. MbS încearcă să nu petreacă prea mult timp pe Twitter, mănâncă zilnic alături de copiii săi, se relaxează vizionând diferite seriale, iar preferatul său este Game of Thrones. A crescut jucând diferite jocuri video, motiv pentru care a ajuns să investească în domeniu. Jurnaliștii spun că are o atitudine dezinvoltă și este relaxat, nu îl deranjează criticile.

Trump învinuiește Ucraina pentru războiul declanșat de Rusia

După ce Ucraina a criticat întâlnirea dintre SUA și Rusia, unde s-a discutat soarta sa, președintele american Donald Trump a lansat un val de critici la adresa lui Volodimir Zelenski, pe care l-a calificat drept un negociator slab şi „extrem de incompetent”, scrie digi24.ro.

Tensiunile au continuat să crească în legătură cu primele discuţii directe ale administraţiei sale cu Rusia pe tema încetării războiului pe care Moscova l-a declanşat în urmă cu aproape trei ani, relatează Politico.com. Comentariile lui Trump au venit pe fondul criticilor din partea aliaţilor europeni şi a multor experţi americani în informaţii, potrivit cărora Ucraina şi ţările europene care au investit în apărarea Ucrainei au fost excluse din negocierile ce au început marţi dimineaţă între oficialii americani şi ruşi în Arabia Saudită, scrie News.ro.

Afirmând că runda iniţială de discuţii a decurs „foarte bine”, Trump s-a arătat deranjat de frustrarea lui Zelenski de a fi fost exclus de la masa discuţiilor şi de decizia preşedintelui ucrainean de a nu mai merge la Riad pentru discuţii suplimentare cu delegaţia americană în această săptămână. „Astăzi am auzit, «Oh, ei bine, nu am fost invitaţi»”, a spus Trump când a fost întrebat despre criticile din partea Ucrainei, părând să îşi îndrepte tirul către Zelenski. „Ei bine, aţi fost acolo timp de trei ani. Ar fi trebuit să-i puneţi capăt – trei ani! Nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Nu ar fi trebuit să începeţi niciodată (războiul -n.r). Ar fi trebuit să încheiaţi o înţelegere”, a declarat Donald Trump.

Comentariul – care ignoră faptul că Rusia a fost cea care a invadat Ucraina fără a fi provocată, în urmă cu trei ani – este cel mai dur reproş al lui Trump la adresa părţii ucrainene. Acesta a venit în timp ce Zelenski şi liderii din întreaga Europă se străduiesc să aibă un răspuns la indiciile tot mai numeroase că cel mai important aliat al Kievului din ultimii trei ani pare să fie mai interesat de normalizarea relaţiilor cu Rusia decât de asigurarea supravieţuirii Ucrainei. Trump a confirmat, de asemenea, interesul său pentru forţarea alegerilor în Ucraina ca parte a oricărei soluţii diplomatice la război.

„Avem o situaţie în care nu am avut alegeri în Ucraina, în care avem legea marţială în Ucraina, în care liderul din Ucraina – adică urăsc să o spun, dar a scăzut la 4% rata sa de aprobare – şi ţara a fost făcută praf”, a declarat Trump. În timp ce ratingul de aprobare publică al lui Zelenski a scăzut faţă de primele zile ale războiului, acesta are încă sprijinul unei majorităţi restrânse a ucrainenilor – 52%, potrivit unui sondaj de luna trecută, notează Politico. Trump a negat, de asemenea, că forţarea alegerilor în Ucraina ar fi o prioritate rusă. „Acesta nu este ceva al Rusiei”, a spus Trump.

„Este ceva ce vine din partea mea şi a multor alte ţări”, a susţinut şeful Casei Albe. Preşedintele a mai afirmat că ucrainenii, care luptă pentru supravieţuirea ţării lor, „s-au săturat” de moarte şi distrugere şi sunt dornici să vadă sfârşitul războiului.

„Oamenii vor să vadă că se întâmplă ceva”, a spus Trump. Această declaraţie, notează Politico, este contrazisă de realitatea din Ucraina, unde oficialii aleşi şi o mare parte a populaţiei au fost şocaţi de acţiunile administraţiei Trump, care par indiferente la soarta naţiunii. Printre acestea se numără nu numai discuţiile cu Moscova, ci şi propunerea SUA de a revendica jumătate din drepturile Ucrainei asupra minereurilor rare ca plată pentru ajutorul deja primit şi fără garanţii de securitate viitoare.

Accident de groază în Bolivia: 30 de morți și numeroși răniți, după ce un autocar s-a prăbușit într-o vale

Un accident rutier grav a avut loc în departamentul Potosi, unde un autocar a căzut într-o vale pe un drum de munte. Autoritățile suspectează viteza excesivă drept cauză principală, iar bilanțul indică cel puțin 30 de morți și 15 răniți, unii în stare gravă, potrivit Agerpres. Potrivit declarațiilor colonelului Victor Benavides, din cadrul poliției rutiere, șoferul „a pierdut controlul” vehiculului, ceea ce a dus la prăbușirea acestuia, scrie digi24.ro.

Cei 15 răniți au fost transportați la un spital din apropiere, unii dintre ei aflându-se în stare gravă. Canalul de televiziune Unitel, citând poliția, a confirmat numărul răniților, dar nu a precizat câți pasageri se aflau în total în autocar. Accidentul s-a produs pe un drum periculos, plin de serpentine, care face legătura între orașele Potosi și Oruro. Astfel de tragedii sunt frecvente în Bolivia, unde drumurile din Munții Anzi sunt periculoase, iar accidentele sunt cauzate de viteza excesivă, infrastructura deficitară și defecțiunile mecanice ale vehiculelor.

La sfârșitul lunii ianuarie, un alt accident de autocar, produs tot în departamentul Potosi, a dus la moartea a 19 persoane, după ce vehiculul s-a răsturnat într-o curbă. În iulie, o coliziune între un autocar și un camion, pe o rută turistică foarte circulată, a făcut 22 de morți și peste 16 răniți. Statisticile oficiale arată că, anual, aproximativ 1.400 de persoane își pierd viața în accidente rutiere în Bolivia.

Sute de locuitori din Odesa au rămas fără căldură și curent electric după un atac rusesc cu drone

Un atac masiv cu drone rusești împotriva orașului Odesa în cursul nopții de 19 februarie a rănit cel puțin patru persoane, inclusiv un copil, a raportat guvernatorul Oleg Kiper, potrivit The Kyiv Independent, citat de radiomoldova.md.

Toate victimele au fost spitalizate și sunt în stare de gravitate moderată.

O clinică pentru copii, o grădiniță, clădiri înalte și mașini au fost avariate în atac, potrivit lui Kiper.

Atacul a dus la întreruperi masive de energie electrică în oraș, 14 școli, 13 grădinițe și peste 500 de case rămânând fără electricitate și încălzire, a declarat primarul Ghenadii Trukhanov.

Guvernatorul a declarat că întreruperile de urgență ale alimentării cu energie electrică sunt în vigoare și în alte părți ale regiunii Odesa, deoarece toate serviciile relevante lucrează pentru a rezolva situația.

Odesa, un oraș-port de pe coasta ucraineană a Mării Negre, cu o populație de aproximativ 1 milion de locuitori, a fost o țintă frecventă a atacurilor rusești pe parcursul întregului război.

Alina Eremia, despre cel mai copleșitor moment din cariera sa: ”Am avut un gol în stomac”
Articolul anterior
Olena Zelenska s-a separat de președintele Volodimir Zelenski: ”A fost probabil prima dată când am plâns”
Articolul următor
Close menu