Coșmarul războiului din Ucraina: Imagini cutremurătoare cu părinți care-și plâng copiii uciși în atacurile rușilor

Imagini cutremurătoare arată câteva din nenumăratele tragedii ale invaziei ruse în Ucraina, cu mame și tați care-și plâng fiicele și fiii omorâți în conflict.

Un bărbat se repede la trupul neînsuflețit al fiului său ucis de ceea ce se presupune că a fost o bombă cu fragmentație la Lisiceansk, estul Ucrainei, 18 iunie 2022.

Tatăl și fiul sergentului Daniil Dumenko din armata rusă, ucis în luptele din Ucraina, jelesc  la înmormântarea lui în apropiere de Volgograd, Russia, 26 mai 2022.

Oksana Kolesnikova îmbrățișează sicriul fiului ei, Anatolie Kolesnikov, la Irpin, oraș de lângă Kiev, pe 15 aprilie 2022. Anatolie, militar ucrainean de 30 de ani, a fost ucis la începutul invaziei rusești din Ucraina. 

Un bărbat își ține de mână băiatul după ce acesta a fost ucis într-un atac cu rachetă la Saltivka, Harkov, pe 20 iulie 2022. Acest oraș din estul Ucrainei a fost bombardat masiv de ruși de la începerea invaziei ruse și acum e în mare parte  părăsit.

Nadia Trubceaninova, 70 de ani, jelește la sicriul fiului ei Vadim, ucis la Bucea, în apropiere de Kiev pe 12 aprilie 2022. Se relatează că Vadim a fost ucis de militari ruși pe 30 martie. 

Irina Tromsa aruncă un pumn de țărână în groapa fiului ei Bohdan de 24 de ani, Bucea, 23 aprilie 2022. Bohdan a fost un parșutist ucrainean ucisi în luptele cu trupele rusești în nord-estul Ucrainei.

Artem Dmitriev își ia rămas bun de la fiica lui Liza, o fetiță de 4 ani ucisă de ruși într-un atac cu rachetă la Vinița pe 17 iulie 2022. Liza a fost una din cele 23 de persoane ucise în atac, între care s-au numărat și doi băieți, unul de 7, celălalt de 8 ani. Mama Lizei, Irina Dmitrieva, a fost unul din cei câteva zeci de oameni răniți în atac.

Natalia Pohorelțeva la înmormântarea fiului ei Andrii Melnik, la Liov pe 14 mai 2022. Andrii, de 24 de ani, a fost unul din militarii ucraineni uciși în luptele din regiunea Harkov, din estul Ucrainei.

Mama (în scaun cu rotile) lui Mihail Kișcik privește trupul neînsuflețit al fiului ei la înmormântarea acestuia într-o zonă din regiunea Luhanks controlată de separatiștii pro-ruși sprijiniți de Kremlin. Kișcik era locotenent-colonel în cadrul milițiilor separatiste.

Un bărbat jelește la trupul neînsuflețit al fiului său adolescent Iliia, la o maternitate transformată în spital militar din Mariupol, 2 martie 2022.

sursa: www.moldova.europalibera.org

E posibilă o împăcare între frații William și Harry?

Surse apropiate ale lui William și Harry au declarat că ambii frați și-au exprimat dorința de a-și repara relația. Prințul Harry și Prințul William au fost în aceeași încăpere la înmormântarea unchiului lor, Sir Robert Fellowes, săptămâna trecută. Alte surse au afirmat că stăteau la distanță unul de celălalt și nici măcar nu au discutat. Înmormântarea a avut loc aproape de domeniul regal Sandringham din Norfolk, scrie evz.ro.

O sursă a declarat la acea vreme că atât Prințul William, cât și Prințul Harry au fost prezenți, dar nu au vorbit unul cu altul în timpul ceremoniei. De asemenea, sursele au spus că există un singur lucru care poate repara relația lor – familia Spencer. „Toată lumea speră că ar putea exista o intervenție din partea lui Jane sau Charles Spencer care îi va aduce din nou împreună. Va dura ceva timp, dar pare o posibilitate”, a spus sursa.

O posibilă împăcare între William și Harry

Potrivit datelor, Prințul Harry a stat la casa din copilărie a Prințesei Diana în timpul ultimei sale vizite în Regatul Unit. Ducele de Sussex a stat cu unchiul său, Charles, Conte de Spencer, la casa familiei Spencer, Althorp House, Northampton. Prințul Harry și Prințul William s-au certat prima dată în jurul Crăciunului din 2018, când Harry a spus că William nu face suficient pentru a o include pe Meghan în Familia Regală.

Cu toate acestea, lucrurile au ajuns la un punct critic în 2020. Ducele și soția sa, Meghan Markle, au renunțat la rolurile lor regale și s-au mutat în Statele Unite. Mutarea lor în străinătate a fost urmată rapid de lansarea unei biografii a cuplului. Aceasta a fost urmată de un interviu cu Oprah Winfrey în care cuplul a făcut o serie de acuzații la adresa Familiei Regale.

A urmat apoi documentarul Netflix „Harry & Meghan” și acum cunoscuta lansare a autobiografiei lui Harry, „Spare”. În cartea sa, acesta a dezvăluit unele detalii despre fratele său, inclusiv că acesta l-ar fi împins la podea în timpul unei altercații. Harry a povestit și detalii despre o dispută între Meghan și Prințesa de Wales legată de rochiile de domnișoare de onoare.

Mutarea lui Harry în SUA

De la mutarea lor în Statele Unite, Meghan și Harry au făcut foarte puține vizite în Regatul Unit. Ducele de Sussex a vizitat Regatul Unit pentru a-și vedea tatăl, Regele Charles, în februarie anul acesta și din nou pentru Jocurile Invictus în mai. Cu toate acestea, ducele nu a putut să se întâlnească cu niciun membru al familiei sale în timpul celei din urmă vizite. Motivul din spate a fost o nepotrivire de program.  Meghan nu a fost văzută în Regatul Unit de la înmormântarea regretatei Regine din 2022.

Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba în curând, deoarece frații par să-și dorească să reia legătura apropiată. „Harry este deschis la reconcilierea cu fratele său. Știe că nu va fi o sarcină ușoară, dar este ceva ce poate fi realizat. William nu este împotriva unei reconciliere cu fratele său la un moment dat. Dar lucrurile ar trebui să înceapă de la zero. Un scenariu nou în care problemele din trecut nu ar trebui să fie menționate” a spus o sursă.

Alei cu bănci, spații verzi, locuri de parcare și iluminat moden. Cum se va transforma bd. Dacia din Capitală

Bulevardul Dacia din Capitală va suferi o transformare! S-a dat start lucrărilor de reabilitare pe tronsonul str. Cuza Vodă – str. Independenței, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Zona, care nu a beneficiat de intervenții sau lucrări de zeci de ani, urmează a fi schimbată la față, prin modernizări ca:

Aleile pietonale reabilitate

Mobilier urban modern

Spații verzi amenajate

Locuri de parcare extinse

Iluminat stradal modernizat

Pavaj tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Coborârea bordurilor la nivelul carosabilului

În plus, la intersecția str. Independenței cu bd. Dacia, va fi creat un scuar dedicat recreerii.

Peste 21 700 de moldoveni și-au anunțat intenția să voteze peste hotare

Înregistrarea prealabilă pentru alegerile din 20 octombrie s-a încheiat vineri, scrie tvrmoldova.md.

În total, 21 708 moldoveni și-au anunțat intenția să voteze într-o altă țară, transmite IPN. 

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, cele mai multe înregistrări prealabile anunțate – circa 8 238 – sunt pentru Federația Rusă. Urmează Italia, unde au și-au anunțat intenția de vot 2 499 de moldoveni. 

În Germania au anunțat că vor vota 1 997 de cetățeni ai Republicii Moldova, în Statele Unite ale Americii – 1 451, în România – 1 186, în Marea Britanie – 1 014, în Franța – 1 005, iar în Canada – 833. În celelalte țări, numărul de înregistrări este sub 800.

Înregistrarea prealabilă este unul dintre cele trei criterii folosite de Comisia Electorală Centrală pentru a decide numărul de secții deschise în străinătate. 

În ceea ce ține de votul prin corespondență, implementat în șase țări și pentru care înregistrarea prealabilă a fost obligatorie – numărul solicitanților este de 1 996. În SUA și-au anunțat intenția de a vota prin corespondență 1 087 de moldoveni, în Canada – 584, în Norvegia – 134, în Suedia – 93, în Finlanda – 72, iar în Islanda – 26.

La alegerile prezidențiale din anul 2020, au fost peste 52 de mii de înregistrări prealabile, iar pentru alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, s-au înregistrat prealabil peste o sută de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare.

Ex-premierul Iurie Leancă, cercetat penal. Ce i se incriminează
Articolul anterior
O mireasă de 24 de ani a murit chiar la nuntă, după ce a fost împuşcată în cap. Autorul a urmat o veche tradiţie iraniană
Articolul următor