Crimă șocantă în Marea Britanie! Doi băieți de 12 ani au măcelărit cu maceta un tânăr

Doi băieţi în vârstă de 12 ani au fost arestați, în Marea Britanie, pentru uciderea unui bărbat cu maceta. Fapta a avut loc în luna noiembrie, anul trecut, potrivit CNN.

Cei doi minori l-au ucis pe Shawn Seesahai, în vârstă de 19 ani, într-un parc din Wolverhampton, în centrul Angliei, a precizat poliţia din West Midlands într-un comunicat, citat de news.ro.

Seesahai, care era originar din Anguilla (teritoriu britanic din nordul Antilelor Mici), locuia în Marea Britanie doar de doar şase luni. Potrivit poliţiei, Seesahai şi prietenul său se aflau în parc când au fost abordaţi de cei doi minori.

Victima a fost apoi îmbrâncită cu umărul de unul dintre băieţi şi a fost lovită cu pumnii, cu picioarele, călcată în picioare şi tăiată cu o macetă de 42,5 cm lungime. Un martor a declarat instanţei că unul dintre inculpaţi dădea cu maceta în picioarele lui Seesahai, în timp ce celălalt îl lovea cu pumnii şi cu picioarele în cap.

De asemenea, instanţei i s-a spus că Seesahai a avut o rană „care i-a străbătut tot corpul, de la spate, prin coaste şi până la inimă„, potrivit Press Association (PA).

Autorii au fost arestaţi la două zile după atac, a precizat poliţia din West Midlands. Maceta a fost găsită sub patul unuia dintre băieţi, iar haine pătate de sânge au fost găsite în coşul de rufe al unuia dintre autori. Analiza criminalistică a unui telefon mobil confiscat de poliţişti a găsit mai multe imagini cu cuţite mari şi alte arme.

Mama lui Seesahai a declarat că acesta era „un fiu foarte iubitor„, adăugând că era „foarte manierat, grijuliu, atent cu toată lumea şi foarte protector„.

Tatăl său a spus că „trebuie să se facă dreptate. Vreau ca agresorii să aibă o sentinţă corectă, nu trebuie să fie închişi pe viaţă, vreau doar să fie echitabil„, a declarat bărbatul.

Luni, juraţii i-au condamnat în unanimitate pe cei doi, despre care se crede că sunt cei mai tineri inculpaţi condamnaţi pentru crimă în Marea Britanie.

Sentinţa pentru cei doi băieţi este aşteptată în iulie, potrivit PA.

Sunt ofiţer de poliţie de 20 de ani şi nu este prima dată când am avut un caz cu un tânăr care şi-a pierdut viaţa într-un mod foarte violent. Dar să aflu apoi că doi copii de 12 ani erau responsabili a fost şocant şi ne-a făcut pe toţi cei din echipa de investigaţie să ne oprim, să luăm o pauză şi să ne gândim la anumite lucruri. Dar am o echipă foarte profesionistă, cu multă experienţă, şi ne-am adunat gândurile, ne-am adaptat politicile şi procedurile în mod corespunzător şi am continuat investigaţia„, a mărturisit inspectorul detectiv Damian Forrest, de la poliţia West Midlands.

Atacatorii au dat vina unul pe altul

Ambii băieţi s-au acuzat reciproc pentru atac. Totul ar fi pornit de la un loc pe o bancă în parc, cei doi băieţi fiind în parc împreună cu o fată. Băiatul sub patul căruia a fost găsită maceta a declarat că a cumpărat arma pentru 40 de lire sterline cu câteva luni înainte de crimă. El a folosit înălbitor pentru a curăţa cuţitul pătat de sânge, spunând că i-a venit ideea dintr-un videoclip muzical. Băiatul de 12 ani care a cumpărat maceta a declarat că a trimis fotografii în care apărea ţinând arma în mână pentru că „i se părea cool„.

A fugit de acasă și a ajuns în Moldova: Un adolescent din Ucraina a traversat ilegal frontiera

Un adolescent, depistat în zona de frontieră, după ce a ajuns ilegal din Ucraina. În zona localităților de frontieră Lipcani- Podvirevca, polițiștii de frontieră au surprins un copil în timp ce înainta dezorientat dinspre Ucraina în Republica Moldova. Imediat, patrula Poliției de Frontieră a intervenit în regiune și a stabilit că este vorba despre un adolescent de 14 ani, cetățean al Ucrainei.

Din spusele minorului, acesta ar fi plecat de acasă din cauza unui conflict cu membrii familiei. Adolescentul a fost prelut și condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani, unde i-a fost oferită îngrijirea de primă necesitate.

De asemenea, au fost luate contactele cu autoritatea de asistență socială, dar și cu omologii Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei. Conform acordului stabilit între state privind readmisia, minorul urmează să fie transmis părții ucrainene.

Totodată, din informațiile suplimentare, adolescentul se află la a treia trecere ilegală a frontierei de stat.

Un om al străzii, surprins cum dirijează traficul într-o intersecție din Chișinău. VIDEO!

Un om al străzii din Chișinău ar fi luat locul, astăzi, unui inspector de circulație și a dirijat traficul într-o intersecție din capitală unde s-a produs un accident.

Imaginile video au fost surprinse de martori și postate în mediul online. Autorul imaginelor video susține că bărbatul ar fi boschetar și chiar apreciază modul în care dirijează circulația, scrie stiripesurse.md.

Dumitru, fratele regizorului Arcadie Spoială, răpus de pierderea acestuia: ”O imensă durere mi-a sfâșiat sufletul”

Dumitru, fratele lui Arcadie Spoială, cunoscutul regizor de la noi, care s-a stins în timpul furtunii nemiloase din seara zilei de 11 iunie, a venit cu un mesaj plin de durere.

”Dragi prieteni, o imensă durere mi-a sfâșiat sufletul meu de câteva ore. Fratele meu, bunul meu frate cel mai bun prieten! Sprijinul și inspirația mea! Modelul meu de bunătate și cumsecădenie! Cel mai frumos suflet din lumea asta pleacă la Domnul! Multe nu am reușit să-i spun. Poate ca nici voi nu ați reușit să-i ziceți ce om minunat și talentat e. Acum putem să ne rugăm pentru el și să-l petrecem.”, a scris fratele lui Arcadie pe rețele.

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la Arcadie, o pot face astăzi, 13 iunie, la cimitirul ”Sf. Lazăr” din Capitală, pe str. Doina 189, în sala de priveghi, între orele 17:00 – 21:00, mai anunță Dumitru Spoială.

Arcadie și Dumitru Spoială sunt regizori și producători de film din Republica Moldova, cunoscuți pentru contribuțiile lor la cinematografia moldovenească și românească. Ei au fondat compania Spoiala Brothers, sub egida căreia au produs și regizat mai multe filme și proiecte cinematografice.

Frații Spoială au devenit rapid cunoscuți pentru promovarea filmelor de autor și a tinerilor talente din cinematografia noastră.

Arcadie Spoială s-a născut în 24 februarie 1980, a fost regizor, producător, scenarist.

A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și a fost cunoscut pentru abordarea sa umanistă și atentă la detalii, punând accent pe relațiile interpersonale și dinamica socială în filmele sale.

Lucrări Notabile:

  1. „Visuri în amurg” (2009)
    • Un film despre întoarcerea unui bărbat în satul natal după mulți ani, explorând teme de redescoperire și reconciliere.
  2. „Ecoul pașilor” (2014)
    • Abordează tematica migrației și efectele ei asupra comunităților și familiilor rămase în urmă.
  3. „Umbra vântului” (2020)
    • Un thriller psihologic ce analizează complexitatea relațiilor umane și traumele din trecut.

Arcadie s-a stins pe 11 iunie, la 36 de ani, după ce peste cortul în care se afla pe malul Nistrului, la odihnă, din cauza furtunii puternice, a căzut o creangă imensă. Acesta s-a stins în ochii copiilor și a soției sale, deoarece nu a reușit să iasă din cort când a început furtuna.

Europa a intrat într-o nouă eră politică
Articolul anterior
Sute de hectare de culturi agricole și livezi, distruse de grindină
Articolul următor