Cristian Ciaușu, câștigătorul de la ,,Românii au Talent”: Naiul l-a ajutat să își rezolve problema astmului bronșic

Cristian Ciaușu a câștigat marele trofeu Românii au talent, premiul în valoare de 120.000 de euro și titlul de cel mai talentat concurent, scrie protv.ro.

Într-o finală spectaculoasă, Cristian a reușit să ajungă la inimile oamenilor prin interpretarea lui la nai și să-i convingă pe telespectatori că merită votul lor și șansa de a triumfa. Acum își dorește să devină cel mai bun naist din România și are toate șansele să-și îndeplinească visul. Cristian suferă de astm și a început să cânte la nai după ce mama sa a citit pe internet că instrumentele de suflat ajută persoanele cu această afecțiune.

Cu sinceritate, a povestit La Măruță:

„Când s-a anunțat câștigătorul, eu ziceam eu sunt, eu sunt, eu sunt! Când am fost diagnosticat cu astm, mama a căutat pe Google ce să fac. A văzut că instrumentele de suflat dezvoltă capacitatea pulmonară.  În opt ani de studiu, nu cred că mai am vreun simptom. Dar dacă renunț, reapar iar. Aveam șase ani când m-am apucat. Am început singur după metoda maestrului Vasile Iovu din Chișinău, mi-a dat-o cu semnătură. Am început cu mama. Eram prea mic atunci, mai mult pentru sănătate m-am apucat.  După cinci ani de studiu a început să îmi placă, Am rupt două naiuri, mă enervam că nu îmi ieșea. Da, la început te ia amețeala. Eu făceam notele lungi de pe scaun.”

Mama sa precizat La Măruță: ,,El este dovada vie că este benefic naiul!” 

Un monolit misterios a apărut din senin în deșertul Nevada

Un monolit misterios a apărut în deșertul Nevada la sfârșitul săptămânii, stârnind numeroase speculații. Structura a fost observată de polițiștii din Las Vegas, în timpul unei misiuni de salvare, relatează BBC citat de digi24.ro.

„Vedem multe lucruri ciudate, dar uitați-vă la asta!” a scris poliția pe rețelele sociale. Monolitul este similar cu alte structuri enigmatice care au apărut pe tot globul în 2020. Structura înaltă, dreptunghiulară, reflectorizantă a fost observată lângă Gass Peak, o zonă pentru drumeții din deșertul Nevada, la aproximativ o oră distanță de Las Vegas.

Monolitul are o oarecare asemănare cu cele din „2001: A Space Odyssey”, un film din 1968 regizat de Stanley Kubrick. În filmul clasic, care se bazează pe scrierea romancierului Arthur C Clarke, apar monoliți negri și impunători, creați de o specie extraterestră.  Monoliții similari cu cel din Nevada au apărut în diferite locații din lume în urmă cu aproximativ patru ani, inclusiv unul în deșertul Utah. Un altul a fost găsit în România cam în aceeași perioadă, ca și  în California și pe Insula Wight din Canalul Mânecii. Atunci s-au făcut speculații cu privire la cine a montat structurile, unii oameni întrebându-se dacă acestea fac parte dintr-o instalație artistică. Dar nimeni nu le-a revendicat. Anul acesta, un alt monolit a apărut pe un deal din Țara Galilor, în martie.

O femeie a murit după ce a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada neregulamentar

Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu tamponare de pieton, în satul Frumușica din municipiul Chișinău, în dimineața zilei de ieri.

La fața locului, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 33 de ani, conducând o Dacia Logan, în afara trecerii pietonale, a tamponat o femeie de 66 de ani, care, preliminar traversa carosabilul neregulamentar. În urma accidentului rutier victima a fost transportată la spital, iar în urma traumatismelor primite a decedat. Supus testului alcoolscopic s-a constatat că șoferul nu se afla în stare de ebrietate.

Pe cazul a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport soldat cu decesul unei persoane. Pietoni, atunci când traversați strada neregulamentar vă puneți viața în pericol.

Reamintim– traversați numai pe trecerile pentru pietoni și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră;- nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;- la orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din ambele părți, anunță poliția.

Nvidia a depășit Microsoft și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume, după ce prețul acțiunilor sale a atins marți un maxim istoric. Ziua de tranzacționare s-a încheiat la aproape 136 USD pe unitate şi o capitalizare de 3.339 de miliarde de dolari, în creștere cu 3,6%, trecând în fața Microsoft, după ce a depășit Apple la începutul acestei luni, scrie digi24.ro.

Nvidia produce cipuri necesare pentru software-ul de inteligență artificială (AI), iar cererea pentru produsele sale i-a sporit vânzările și profiturile în ultimii ani. Creșterea prețului acțiunilor de marți arată că piața evaluează acum compania la 3,34 miliarde de dolari, prețul aproape dublandu-se de la începutul acestui an. În urmă cu opt ani, acțiunile valorau mai puțin de 1% din prețul actual, conform BBC. Concurența dintre dezvoltatorii AI este acerbă. Microsoft, Alphabet, proprietarul Google, Meta și Apple sunt doar câțiva dintre giganții tech care se luptă pentru a crea un produs care să fie câștigătorul absolut.

În competiție este și Nvidia, care domină marea majoritatea pieței de cipuri AI. Ca atare, investitorii cred că compania va continua să crească în valoare. Cifrele de vânzări și profit ale Nvidia au depășit așteptările multor analiști în ultimii ani. În mai, după ce a fost publicat ultimul său set de rezultate financiare, analistul de tehnologie Quilter Cheviot, Ben Barringer, a declarat că Nvidia a „depășit încă o dată un obstacol foarte mare”. „Iar cererea nu dă semne de oprire”, a adăugat el. Cu toate acestea, o minoritate este în continuare precaută, scrie BBC.

Pepe a fost mire în acest weekend. Imagini de la nunta sa cu Yasmine Ody
Articolul anterior
Un adolescent, în vârstă de 15 ani, s-a împușcat mortal cu arma tatălui său
Articolul următor