Cu drag de mama: Sărbătoare dublă în familia lui Ionel Istrati!

Mama este comoara sufletului său. De fiecare dată, când are ocazia, artistul se mândrește cu cea care i-a dat viață, iar ziua de 8 Martie este una specială în familia lui Ionel Istrati pentru că mama interpretului este născută chiar în această zi de primăvară.

separator

Cum e mama lui Ionel Istrati? Artistul îi aduce cele mai sincere felicitări și ne vorbește despre mama sa, Valentina Istrati.

,,Mama e contabilă de profesie. Dacă ar fi să vorbesc despre cele 5 calităti care o descriu pe mama, acestea ar fi: Frumoasă, Sinceră, Serioasă, Corectă și Bună la suflet.

Mama este cea care a contribuit la dezvoltarea mea ca artist, încă din copilărie. Mi-a descoperit talentul și m-a ajutat să cresc, să fac muzică. În copilărie eram animatorul petrecerilor de familie. Atunci când ne adunam laolaltă, cu prietenii, rudele, improvizam rapid o scenă și făceam actorie, cântam, recitam poezii”.

,,Țin minte că la vârsta de 8 ani, de 14 februarie, am avut un succes extraordinar când am interpretat pe scena de la școală piesa ,,Doi ochi căprui”, iar de atunci părinții au înțeles că vocea mea este deosebită și merită valorificată”. ,,Ziua de 8 Martie a fost până nu demult o sărbătoare triplă în familia mea. De fapt, mai este și acum. Pentru că de 8 Martie a fost născută atât bunica, cât și mama. Bunica a plecat în lumea celor drepți, dar în fiecare an de 8 Martie ne amintim de ea și o sărbătorim pe mama.

Îi doresc mamei sănătate, fericire, tinerețe în suflet și în privire, să fie înconjurată de oameni buni și sinceri. Mama împlinește 59 de ani și mă bucură faptul că, pentru ea, anii sunt doar o cifră în calendar. Și mai știu că ea își dorește mult să aibă nepoței, iar mă voi strădui să nu o dezamăgesc :). Te iubesc, mamă!” 

Putin nu-l mai poate forța pe Zelenski să semneze un acord nefavorabil

Situația de pe câmpul de luptă nu este deloc una atât de dificilă pentru ucraineni, încât Kievul să poată fi forțat să semneze, cu orice preț, un acord de pace nefavorabil cu Putin, se arată într-o analiză publicată de Kyiv Independent.

Conform unei analize publicate din surse ucrainene, bazate pe analizarea datelor satelitare, Rusia mai dispunea în aprilie de 3.463 de tancuri stocate în aer liber la diverse depozite de blindate și 1.253 de tancuri la fabrici speciale unde sunt reparate sau recondiționate blindate. În plus, Rusia mai dispunea, conform aceleiași analize, de 2.000 de tancuri în depozite acoperite. Conform Oryx, armata rusă a pierdut până acum în Ucraina 3.942 de tancuri (din care peste 2.800 complet distruse). Industria rusă de apărare se bazează pe două fabrici de tancuri, care pot produce/recondiționa anual în jur de 500 de blindate.

„Vladimir Putin a reafirmat că partea rusă este gata să reia procesul de negociere cu Ucraina fără nicio condiție prealabilă”, a declarat sâmbătă Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă ruse. Cu toate acestea, președintele rus și-a repetat în mod regulat cerințele maximaliste cu privire la Ucraina: controlul asupra celor cinci regiuni ucrainene pe care Moscova le revendică, renunțarea Ucrainei la aderarea la NATO și demilitarizarea acesteia.

Reacția Kremlinului a venit la puțin timp după ce președintele SUA, Donald Trump, l-a atacat pe Vladimir Putin, pe care l-a amenințat cu sancțiuni, după ce l-a acuzat că „nu vrea să oprească războiul” din Ucraina. Reacția lui Trump – exprimată într-un mesaj publicat pe rețeaua socială Truth Media – a venit după ce președintele american a participat sâmbătă dimineața la funeraliile papei Francisc, unde a avut și o scurtă întâlnire între patru ochi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Nu a existat niciun motiv pentru ca Putin să tragă cu rachete în zone populate de civili, în orașe, în ultimele zile. Mă face să cred că poate că el (Putin) nu vrea să oprească războiul, doar mă duce de nas tot timpul, motiv pentru care trebuie tratat diferit, prin «Sancțiuni Secundare» și «Bancare». Prea mulți oameni mor”, a scris Trump pe rețeaua socială.

Accident grav în ajun de Blajini

Potrivit unui martor care a surprins accidentul, produs la ieșirea din Peresecina, automobil de model Mercedes ML s-a răsturnat într-un șanț, în localitatea Peresecina, raionul Orhei. 

Poliția nu a oferit, deocamdată, detalii.

sursa: unimedia.info

Cea mai mare majorare a prețurilor la locuințe din ultimii 16 ani

Veaceslav Ioniță, spune că piața de la noi este una specifică, iar companiile de construcții nu pot scădea prețul și din cauza intermediarilor, scrie tv8.md. Iar prețurile au crescut anul trecut cu aproape 20 de procente.

În primul trimestru al anului au fost vîndute cu 700 de apartamente mai puțin, față de aceeași perioadă a anului trecut. Veaceslav Ioniță, expert economic: „Pe piața primară în 2024 am terminat cu aproape 1600 de euro metrul pătrat în variantă albă, varianta finală trebuie să mai adăugați 20 la sută și ieșiți aproape la 2000 de euro și piața secundară este 1130 de euro. Observăm că noi din 2009 pînă în 2016 am avut o scădere a prețurilor în municipiul Chișinău, iar în 2024 am avut cea mai mare creștere de preț începînd cu 2008.”

Expertul economic crede că prețurile mari pentru locuințele din Chișinău sînt alimentate de doi factori: scumpirea considerabilă a materialelor de construcție, dar și faptul că între dezvoltatori și cumpărători există intermediari, care-și însușesc și 20 la sută din preț.

În aceste condiții, Ioniță crede că este puțin probabil ca locuințele să se ieftinească. În cel mai bun caz, creșterea va încetini.

Artiști care au în repertoriu piese emoționante despre mamă!
Articolul anterior
Felicia Sîrbu, despre mama sa: ,,O rog să rămână așa cum numai Ea știe să fie”!
Articolul următor
Close menu