Cu melcul viu în farfurie! A ieșit din salată și se plimba. Un restaurant din România, amendat de protecția consumatorilor

Melc viu în farfuria cu chebap”! Este avertismentul publicat pe Facebook de un bihorean după ce şi-a cumpărat o porţie de kebap de la cunoscutul local Mesopotamia, din Lotus Center, cartierul Nufărul.

Melcul a ieșit din salată și s-a plimbat pe farfurie

Omul a postat, marți, pe rețeaua de socializare fotografii și un filmuleț (video jos) care-i atestă spusele. Contactat joi de jurnaliști, la sesizarea unui cititor, protagonistul a povestit întâmplarea neplăcută.

”Am mers cu fiul meu după ora 17 la Mesopotamia. Eu mi-am luat un kebap cu 31 de lei. Am luat o bucată din salată, iar apoi am văzut că se mişcă ceva.

A ieşit apoi melcul, care se plimba pe farfurie. Am chemat şeful de sală, i-am explicat şi arătat ce am găsit. Iar el mi-a răspuns că pot să comand altceva fără cost şi că salata e spălată sub presiune. Eu i-am zis că nu mai vreau să mănânc nimic, aşa că mi-au dat banii înapoi”, a declarat reporterului Daniel Matei.

În filmarea publicată pe reţeaua de socializare se vede, într-adevăr, melcul mișcându-se și se aude şi vocea angajatului: „Nu înţeleg cum a ajuns acolo. Totul e spălat sub presiune, deci nu ar avea ce să caute melcul”, i-a zis el clientului.

„Trebuia să fac plângere la Protecţia Constumatorului, dar nu am avut timp atunci”, a mai spus Daniel Matei.

Amendă cu 20.000 de lei, echivalentru a 80.000 MDL

Filmarea publicată pe Facebook a strâns în doar două zile peste 180 de comentarii şi aproape 1.000 de distribuiri.

Aceasta a fost văzută inclusiv de șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Giani Bura, care a și trimis, joi, o echipă de comisari care să facă verificări la faţa locului.

„La sediul din mall-ul Lotus Oradea s-a verificat respectarea, de către operatorul economic (restaurantul Mesopotamia), a condiţiilor prescrise şi declarate, pornind de la produsele finite, materiile prime utilizate, produse finite, constatându-se nerespectarea cerinţei de a folosi, în cadrul serviciilor prestate, numai produse şi proceduri sigure, astfel:

– prestatorul deţine un spaţiu separat pentru curaţat/spălat legume şi salată, operaţiuni efectuate de angajaţi, situaţia descrisă de consumator putând fi rezultatul nerespectării unor proceduri sigure.

– sunt preparate chifle şi clătite într-un spaţiu neadecvat, practic în spaţiul de depozitare a produselor alimentare preambalate tot aici existând baxuri cu tacâmuri şi frigiderul pentru drojdie

– nu este ţinută o evidenţă care să permită trasabilitatea materiilor prime, a cantităţilor utilizate într-o zi, ridicându-se suspiciunea folosirii acestora pe parcursul mai multor zile, inclusiv a calupului de 20 kg carne de curcan utilizată la preparatele tip kebab, shaorma.

Drept urmare, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei, fiind oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de circa 13.000 lei”, se arată într-un comunicat transmis de Bura.

sursa: www.b1tv.ro

Incident revoltător la Ciocana! O femeia a fost bătută în plină stradă de către soț. Aceasta a ajuns în stare gravă la spital

La data de 13 octombrie, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la IP „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112”, la ora 15:17, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 28 ani, pe motiv ,,agresată”, infoemează UNICA.MD, cu referire la Centrul Național de Asistență Urgență Prespitalicească.

Echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ciocana a ajuns în 7 minute la adresa indicată unde a depistat pacienta agresată în stradă de către soț. La interogare, femeia a spus că a fost lovită cu pumnii și picioarele. În timpul acordării asistenței medicale de urgență, soțul pacientei refuzând transportarea acesteia la spital a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a spart cu capul fereastra laterală a ambulanței.

Echipa de asistență medicală urgentă a solicitat ajutorul poliției care a sosit și a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Pacienta în stare gravă a fost preluată de către altă echipă de asistență medicală urgentă și transportată la IMSP IMU și internată cu „Politraumatism. Traumă cranio-cerebrală. Comoție cerebrală. Fractură multiplă de coaste III-VII pe stânga. Contuzia țesuturilor moi a abdomenului, membrelor superioare și inferioare (13.10.2024)”.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească condamnă orice fel de acțiuni, care expun membrii echipelor AMU la riscuri în timpul deservirii solicitărilor. Vă comunicăm că în perioada lunilor ianuarie – octombrie 2024 au fost înregistrate peste 170 cazuri de agresiuni ale echipelor AMU, dintre care 144 verbale și 26 fizice.

În acest sens, IMSP CNAMUP condamnă orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața.

Orașul Nisporeni a fost dotat cu tehnică modernă și echipamente pentru gestionarea deșeurilor

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a vizitat astăzi orașul Nisporeni, unde a participat la evenimentul dedicat dotării orașului cu tehnică modernă și echipamente destinate gestionării deșeurilor. Ministerul Mediului a alocat 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea a aproximativ 1000 de tomberoane de diferite dimensiuni, precum și a unei autospeciale de compactare și transportare a deșeurilor. 

Începând cu luna aceasta, cetățenii din Nisporeni vor putea colecta deșeurile în mod separat, o inițiativă menită să contribuie la protecția mediului și la promovarea unui comportament responsabil în rândul cetățenilor.

Raionul Nisporeni, alături de raioanele Călărași și Ungheni, face parte din Regiunea de Management a Deșeurilor 5 (RMD 5), unde sunt înregistrate cele mai bune rezultate în cadrul proiectului național „Deșeuri solide în Republica Moldova”. 

Ministrul Mediului reiterează îndemnul către primari de a pregăti proiectele tehnice și documentația necesară pentru a aplica la finanțare din cadrul Oficiului Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului. Luna aceasta va fi lansat un nou apel în acest sens.

Au crescut exporturile de cireşe, mere şi prune pe piaţa europeană

Exporturile de cireșe moldovenești pe piața Uniunii Europene (UE) au crescut, în anul 2024, cu 1.200% sau de 12 ori, arată datele Asociației „Moldova Fruct”. Potrivit sursei, anul acesta ţara noastră a exportat 2.300 de tone de cireșe pe piața comunitară.

„Performanța reflectă faptul că de 12 ori mai multe cireșe moldovenești au ajuns pe mesele consumatorilor europeni într-un singur an. Fructul bun se cumpără repede. Dacă vindem în Europa, vindem oriunde în lume”,  a transmis „Moldova Fruct”, într-un comunicat.

Exporturile de mere, potrivit Asociaţiei „Moldova Fruct”, au crescut şi ele semnificativ, în ultimul an. Astfel, pe piața europeană au ajuns 21 de mii de tone de mere moldoveneşti.

De asemenea, prunele crescute în R. Moldova au înregistrat un real succes pe piața UE, datorită respectării standardelor de calitate, mai notează sursa.  

Primele localități din țară care ar putea să rămână în beznă
Articolul anterior
Cleopatra Stratan este oficial șoferiță! Artista și-a luat permisul, încă un cadou frumos la 20 de ani
Articolul următor