Culmea prostiei! Un bărbat a hotărât să divorţeze pentru că soţia îi gătea zilnic acelaşi fel de mâncare

Un judecător din India a dezvăluit motivul pentru care un bărbat a decis să divorţeze de soţia sa, după mai mulţi ani de căsnicie. Omul a hotărât să pună punct pentru că femeia îi gătea aceeaşi mâncare în fiecare zi: tăiţei instant.

Raghunath, un judecător din India, a vorbit despre cazurile neobişnuite de care a avut parte în cariera sa, dar mai ales despre motivele ieşite din comun pentru care diferite cupluri au ajuns să divorţeze. În timpul unei conferințe de presă la tribunalul din Mysuru, el și-a amintit de o experiență pe care a numit-o „cazul Maggi”, în care un soț și-a încheiat căsnicia pentru că soția lui îi pregătea acelaşi fel de mâncare în fiecare zi.

„Soțul a spus că soția lui nu știe să pregătească nicio mâncare în afară de tăițeii Maggi”, a povestit el. „Primea tăiței la micul dejun, prânz și cină. S-a plâns că soția sa mergea la magazin să cumpere mâncare, dar se întorcea acasă doar cu tăiţei instant. Nu a mai rezistat”

Deși nu a dezvăluit detalii specifice despre cuplu, Raghunath a remarcat că aceștia au divorțat de comun acord. După cum se menționează în Legea specială privind căsătoria din India din 1954, divorțul prin consimțământ reciproc este atunci când părțile trăiesc separat de un an și ambele au convenit că uniunea lor prin căsătorie ar trebui să se încheie, relatează The Independent.

De-a lungul anilor, rapoartele au concluzionat că India are o rată pozitivă în ceea ce priveşte divorţurile. De exemplu, în 2018, un studiu al Jurnalului Internațional de Management, Tehnologie și Studii Sociale a constatat că țara a avut o rată a divorțurilor de 11%, în timp ce Statele Unite a avut o rată de 50%.

Cuplurile trebuie să aştepte cel puţin un an pentru a putea divorţa

Cu toate acestea, potrivit lui Raghunath, cazurile de divorț au continuat să crească în India, deoarece districtul Mysuru are cinci tribunale de familie, cu un total de 800 de cazuri care includ persoane care doresc să încheie orice socoteală cu soţul sau soţia.

„Cazurile de divorț cresc drastic de-a lungul anilor. Cuplurile trebuie să rămână împreună cel puțin un an înainte de a solicita divorțul”, a explicat el. „Dacă nu ar exista o astfel de lege, ar fi cereri de divorț depuse direct din sălile de nuntă”.

El a recunoscut, de asemenea, că primește mai multe „cereri de divorț” de la oameni care locuiesc în „zonele urbane” ale Indiei, spre deosebire de „părțile rurale”. Judecătorul susţine că acest lucru se datorează faptului că femeile din orașe sunt mai „independente financiar” decât cele din localitățile rurale: „Femeile nu au independență și frica lor de societate și de sentimentele familiei le obligă să facă față situației. Dar în orașe, femeile sunt educate și sunt independente financiar.”

Deși a mărturisit că soluționarea disputelor conjugale poate fi dificilă, Raghunath a avut cazuri în care cuplurile au decis în cele din urmă să rămână împreună.

„Folosim sentimentele pentru a crea un compromis între cupluri și pentru a le reuni. Ţine mai mult de probleme psihologice decât fizice”, a adăugat el. „În majoritatea cazurilor, deși cuplurile se reunesc, rămân cicatrici ale disputei lor. Din 800-900 de cazuri matrimoniale, reușim să împăcăm cuplurile în jurul a 20-30 de cazuri.”

Foto! Cum a arătat centrul Capitalei în Noaptea de Înviere

La slujba de Înviere din centrul municipiului Chișinău s-au adunat sute de oameni. Scuarul Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove a devenit neîncăpător pentru enoriașii care au asistat la serviciul divin cu coșurile pline de bunătăți și purtând Focul Haric.

Cetățenii Republicii Moldova au trăit cu bucurie Învierea Domnului, s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare. Iată, mai jos, care a fost atmosfera în centrul capitalei!

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Canadei în Moldova cu sediul la București, Gavin Buchan, în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, negocierile privind acordarea unui împrumut major acordat Executivului de la Chișinău sunt în proces.

„Introducem o serie de domenii în care vom sprijini Moldova. Avem un mic proiect de sprijin pentru societatea civilă, avem sprijin pentru sistemul judiciar, vom introduce un anumit sprijin în sectorul energetic și suntem în proces de negociere a unui împrumut major, pentru sprijin financiar acordat Guvernului. Moldova este o țară mică, dar este o țară care a făcut absolut tot ce trebuie să facă pentru a câștiga invitația de aderare la Uniunea Europeană, pe care a primit-o anul trecut”, a spus oficialul, transmite moldova1.md. 

Ambasadorul Canadei la Chișinău a spus că Republica Moldova face toate reformele corecte și este pe cale să devină o democrație europeană.

„Ei introduc tot felul de măsuri corecte și merită în mod absolut sprijinul nostru în fața eforturilor consistente ale Rusiei de a-i destabiliza. Deci, da, ca și în cazul Ucrainei, Canada și România sunt foarte aliniate în privința importanței susținerii Republicii Moldova. Și una dintre marile bucurii ale misiunii mele aici este că ajung să lucrez la lucruri concrete de genul acesta, în colaborare cu partenerii mei români, a relatat oficialul.

Referindu-se la combaterea fenomenului dezinformării din țara noastră, Buchan a precizat că autoritățile trebuie să se asigure că încurajează gândirea critică și să-i facă pe oameni să înțeleagă care sunt sursele de știri credibile și care nu.

„Trebuie să avem mesaje puternice și proactive, trebuie să preîntâmpinăm asta. Trebuie să faci ceea ce ei numesc pre-demontare, să ne asigurăm că oamenii au informațiile corecte în prealabil, astfel încât să știe când aud ceva care este dezinformare. Și într-adevăr, trebuie să încurajăm gândirea critică. Trebuie să-i facem pe oameni să înțeleagă ce este o sursă de știri credibilă și ce nu este o sursă de știri credibilă. Trebuie să-i facem pe oameni să aibă obiceiul să trateze toate postările de pe rețelele de socializare ca și cum ar fi 1 aprilie. Nu ar trebui să existe doar o zi pe an când ne uităm critic la fluxurile noastre de socializare. Ar trebui să fie 365”, a concluzionat Gavin Buchan.

Maia Sandu va efectua o vizită în Norvegia săptămâna viitoare

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. Din delegația condusă de șeful statului va face parte și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită de stat a unui președinte al Republicii Moldova în această țară.

Pe 17 aprilie, Republica Moldova a fost vizitată de ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Într-un interviu pentru Moldova 1, diplomatul a declarat că Norvegia își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în Republica Moldova, transmite moldova1.md.

De menționat că Norvegia este una dintre cele șase țări, unde moldovenii ar putea vota prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie.

Locuitorii Capitalei, despre calitatea drumurilor, lipsa locurilor de parcare, ambuteiajele, transport public și gunoiul din oraș
Articolul anterior
Descoperire macabră în Capitală. Un bărbat a fost găsit mort, cu un pachet pus pe cap
Articolul următor