A slăbit spectaculos! Cum a reușit Andreea Marin dea jos 15 kg, în trei luni: ”Ca să ajung ca în liceu, mai am de dat doar cinci”

Are aproape 50 de ani, dar acest lucru nu a împiedicat-o să se reinventeze. Ultimele trei luni au fost cu adevărat provocatoare pentru Andreea Marin, căci a slăbit 15 kilograme cu ajutorul unui specialist.

Mândră de reușitele ei, Andreea Marin a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV, în cadrul căreia a vorbit despre cum a reușit să topească 15 kilograme. Secretul? Nuu este vorba despre o dietă drastică, ci despre un stil de viață.

„Am slăbit 15 kilograme în aproape 3 luni. Ca să ajung ca în liceu, mai am de dat jos doar 5 kilograme. În vacanță am dat jos un kilogram, deși am gustat tot ce mi-am dorit, dar cu cap. Am învățat să gătesc, am învățat că, dacă sunt pe fugă, trebuie să mă așez cu plăcere la masă, este o diferență. De regulă, luăm repede o farfurie, o punem pe masă, dar trebuie să-ți facă plăcere să stai la masă. Mi se pare atât de important să te așezi cu plăcere la masă,  nu prețuiam acest aspect. Am învățat să mă opresc puțin, să respir adânc. Poți mânca și pâine, dacă este fără gluten, cu maia.”, a declarat Andreea Marin, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, potrivit peroz.ro care citează spectacola.ro.

Aceasta a mărturisit, de asemenea, că a renunțat la prăjeli și la combinațiile prea grele și a început să facă și mișcare, pentru a-și modela corpul.

„Evit prăjelile, combinațiile complicate, mă axez pe legume, pește, supă. Aș face o mențiune, trebuie să dai gust mâncării, atâta vreme cât pui doar puțin parmezan deasupra, nu e nicio dramă, iar dovada e că am slăbit. Pe de altă parte, am senzația că stomacul s-a micșorat, nu mai simt nevoia să mănânc mai mult de un fel la masă, când mănânc un fel, e doar acel fel. Mănânc curat, fără combinații grele, aveam burtică, recunosc, acum e plat stomacul. În ultima lună, am adăugat și sportul, dar nu el m-a slăbit, mișcarea mă ajută să mă mențin flexibilă, îmi dă o stare de bine.

Dar dacă ai multe kilograme de dat jos, începe cu dietele, care te ajută să slăbești armonios. Contează și cum slăbești, fața mi s-a modificat foarte mult, aveam gușă. Nu vreau să mai aud nicio femeie care spune că are 50 de ani și nu poate slăbi, ne mințim, nu există nu se poate. Fără restricții exagerate. Vine Crăciunul, voi lua o felie de cozonac, sunt moldoveancă”, a mai spus fosta prezentatoare TV, care și-a etalat silueta într-o rochie midi, verde.

În ceea ce privește motivele care au determinat-o să slăbească, ea a mărturisit că s-a confruntat cu niște probleme medicale, iar un doctor a sfătuit-o să slăbească.

„Respiram foarte greu, seara când mă așezam, simțeam că nu am aer. Am o istorie de probleme cardiace în familie, tatăl meu e ultimul care s-a stins din această problemă. Am fost la control și am ajuns la un medic care îmi spune că m-a văzut acum 20 de ani la emisiunea mea și mi-a spus că m-am schimbat cu 20 de kilograme în plus. Avem doua numere și jumătate în plus, față de azi. Doctorul mi-a spus că trebuie să dau kilogramele jos. Mi-a spus că voi respira ca prin minune, după ce slăbesc. Mi-a spus și care vor fi urmările, dacă merg în ritmul acesta”, mai spune Andreea Marin.

Are sau nu operații estetice Andreea Marin?

Într-o discuție cu cei de la click.ro, prezentatoarea tv a povestit, acum câteva luni, și cum stă la capitolul intervenții estetice și a spus, categorică, de ce refuză să-și facă vreo operație de natură estetică la față sau la corp. Singurele lucruri la care apelează sunt tratamentele faciale.

„Îți spun din start că nu am operații. Au încercat mulți, însă eu vreau să îmbătrânesc frumos, să trec frumos prin timp și demn. Bunicile mele, mama mea, aveau un ten frumos. Desigur, și hrana își spune cuvântul, în această poveste. Și mișcarea este importantă, așa că, iată, ai tot pachetul ca să trăiești frumos și demn”, a declarat Andreea Marin despre operațiile estetice.

La 48 de ani, vedeta se consideră o femeie împlinită și echilibrată, dar i-a luat ceva timp să ajungă la această „performanță”: „Aș putea spune că trăiesc cel mai frumos și echilibrat moment al vieții mele. Da, sunt fericită. După 45 de ani, am ajuns la o înțelepciune, la o împăcare cu mine, cu limitele mele, cu știu ce îmi place. Am învățat să spun nu, că nu prea știam. Nu mă iubeam pe mine, mă biciuiam foarte mult, munceam foarte mult, ceea ce fac și astăzi, dar o fac puțin mai detașat. Nu mai am ceva de demonstrat nimănui, simt, pur și simplu, că lucrurile se așază, că sunt în echilibru și este foarte important psihic, sufletește, corpul tău nu mai trebuie să alerge mereu. Adică, îți cunoști limitele, nu le forța, ca să nu ajungi la limita sănătății”.

Turneu plin de grație la Chișinău! Peste 300 de sportive din 7 țări au luat parte la prima ediție „Chisinau Rhythmic Stars”

Peste 300 de sportive din 7 țări (Republica Moldova, România, Luxemburg, Israel, Ucraina, Irlanda și Austria), au participat weekendul trecut la prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars”.

Sportivele au concurat la toate categoriile de vârstă, cele mai mici fiind sportivele născute în anul 2018.

Gimnastele au concurat la probele pe obiecte – coardă, minge, cerc, măciuci și panglică.

La aceste categorii conform clasamentului AA s-au plasat:
Categoria 2011 A

  1. GRAAS Paris (Luxemburg, Rythmo-Cats Luxembourg)
  2. JELEV Vlada (Moldova, ȘS Speranța)
  3. ULVOCZKIl Rebecca (România, CS UNEFS Bucuresti)

Categoria 2010 A

  1. BULAT Polina (Moldova, ȘS Speranța)
  2. CATANA Anastasia (Moldova, ȘS Speranța)
  3. STASANE Emilia (Luxemburg, Rythmica Lux Schuttrange)

Categoria 2009 A

  1. RĂUTU Bianca Larisa (România, C.S.S Unirea Iasi)
  2. MARTYNE Nicole Anna (Israel, Macabi Or Aqiva)
  3. TILINCA IZABELA (România, CS VICTORIA CUMPANA)

Categoria Senioare A

  1. VERDES Andreea (Romania, C.S.S Unirea Iași)
  2. MOTRICALA Gloria (Moldova, ȘS Speranța)
  3. BULAT Sofia (Moldova, ȘS Speranța)

Una dintre cele mai impresionante evoluții a avut-o sportiva din România, de la Clubul Sportiv Unirea din Iași – Andreea Verdeș, care a obținut 5 medalii de aur (pe individual compus, la cerc, minge, panglică și măciuci). Andreea Verdeș este sportivă de renume mondial, care va reprezenta România și la Cupa Europeană de la Baku din data de 3-5 mai 2024, la care urmează să participe și sportivele din Republica Moldova – Emilia Beznos, Gloria Motricală, Polina Bulat și Anastasia Catana, ultimele trei au obținut, de asemenea locuri de frunte în cadrul turneului.
Emilia Beznos nu a participat la turneu, deoarece s-a aflat exact în această perioadă la Tașkent, unde a reprezentat Republica Moldova la Cupa Mondială.
Junioara Anastasia Catană, care a evoluat la categoria Junioare A și a fost medaliată cu argint a reușit să impresioneze reprezentanții asociației britanice Hope4, care au decis să-i ofere Anastasiei o bursă lunară și să o susțină în cariera sportivă.

Obiectivul principal al turneului este de a oferi gimnastelor din Republica Moldova o arenă competițională de nivel internațional la ele acasă, de a dezvolta parteneriate cu cluburile sportive din alte țări în vederea schimbului de experiență, de a identifica cele mai talentate sportive și a promova la nivel național gimnastica ritmică.

Prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars” a fost organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în parteneriat cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău.

Găselniță șocantă! Arheologi amatori au descoperit un obiect roman misterios „complet unic”

Arheologi amatori din Anglia au dezgropat unul dintre cele mai mari dodecaedre descoperite vreodată, însă modul în care aceste obiecte erau folosite rămâne „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit CNN citat de digi24.ro.

Obiectul cu 12 fețe este unul din 33 de dodecaedre din Britania romană care au fost descoperite până acum și unul din aproximativ 130 descoperite în întreaga lume. Ele sunt considerate „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit Norton Disney History and Archeology Group, un grup de amatori din regiunea Lincolnshire, unde obiectul a fost descoperit în iunie. Dodecaedrul are 8 centimetri în diametru, este gol la interior și acoperit cu 12 găuri de mărimi diferite. Obiectul vechi de 1.700 de ani va fi expus la Muzeul Lincoln din 4 mai până la începutul lunii septembrie.

Obiectul este unul dintre cele mai mari exemplare de dodecaedre descoperite până acum.

Experții nu sunt siguri la ce erau folosite aceste obiecte de către romani. „Este complet unic”, a spus și Richard Parker, secretar al grupului de arheologi amatori, care a precizat că, spre deosebire de alte obiecte de acest gen descoperite în trecut, noul dodecaedru este neavariat. „Trebuie să fi fost un motiv foarte important pentru ca obiectul să fie îngropat în pământ în felul acesta”, a spus Parker. Dodecaedrele nu sunt descrise în literatura romană și nici nu apar în mozaicuri, potrivit lui Parker. Obiectele au și câteva caracteristici care fac foarte dificilă determinarea adevăratului lor scop. Toate obiectele descoperite au dimensiuni diferite, ceea ce înseamnă că nu erau folosite pentru măsurare. Din moment ce nu prezintă niciun semn de uzură este puțin probabil ca obiectul să fi fost folosit ca instrument.

Grupul lui Parker a propus o ipoteză despre utilitatea obiectului: „Cel mai probabil era un fel de obiect religios sau ritualic. Romanii erau un grup foarte superstițios și în general aveau nevoie să vadă semne care să le permită să ia decizii în vieților lor de zi cu zi.” Dodecaedrul a fost descoperit în apropierea unei figurine cu „conotații religioase puternice” care prezintă un zeu roman călare. Artefactul a fost descoperit în 1989 cu detectorul de metale, acest tip de figurină fiind găsit „de multe ori în temple”. Organizația plănuiește să se întoarcă la situl arheologic anul acesta pentru a realiza mai multe excavații, despre care Parker speră că îi vor ajuta să stabilească la ce era folosită locația. Faptul că dodecaedrul a fost descoperit într-un sit arheologic îi va ajuta pe specialiști să rezolve misterul acestor obiecte – în cazul multor dodecaedre găsite acum 200 sau 300 de ani nu se cunoaște contextul în care au fost descoperite, potrivit lui Parker. „Este o poveste destul de complexă pe care de-abia începem să o descoperim”, a adăugat Parker.

Schemă uriașă de contrabandă cu piese auto, de 6.000.000 de lei și patru persoane bănuite, urmare a perchezițiilor în mai multe localități. VIDEO!

Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei. 

Cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Astfel, oamenii legii au indisponibilizat peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și accesorii pentru automobile. De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare prezumptiv legate de infracțiunea investigată, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse în Moldova, în afara controlului vamal.  Scopul acestora era să le pună ulterior în vânzare, la stațiile de dezasamblare.

Urmare a perchezițiilor, celor patru bărbați cu vârste de 34-49 ani bărbați le-a fost atribuit statutul de bănuit. Menționăm, în privința unuia din ei procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Două medalii de bronz la Campionatul Mondial de tineret din Turcia, obținute de sportivii moldoveni
Articolul anterior
Ai noștri, cei mai buni! Echipa de robotică a Moldovei, medalie de aur și una de argint la o competiție din Singapore
Articolul următor