Cum a reuşit un turist să obțină despăgubiri uriaşe de la Wizz Air, după ce compania i-a anulat zborul

Un bărbat a primit de la Wizz Air despăgubiri după ce și-a anulat vacanța cu familia în Portugalia.

Low-cost carrier Wizz Air to renew 11 flights from Bulgaria's Sofia, Varna

Bărbatul a trimis executori judecătorești la Aeroportul Luton pentru a încasa banii care i se datorau după ce zborurile familiei sale au fost anulate în ultimul moment. Russell Quirk a declarat că a fost forțat să cumpere zboruri noi pentru ziua următoare, relatează Daily Mail.

După ce a așteptat luni de zile pentru ca Wizz Air să îi ramburseze banii, Quirk a mers în instanță şi apoi a trimis executorii judecătorești la aeroport.

Wizz Air i-a plătit bărbatului 4.500 de lire sterline.

Quirk a rezervat inițial zborurile de la aeroportul Luton la Faro, în ianuarie anul trecut, pentru o vacanță de familie, în mai, împreună cu cele trei fiice și soția sa. În dimineața zborului, a primit un mesaj de la Wizz Air în care era anunţat că zborul a fost anulat.

„Nu a fost nicio explicație, nicio alternativă oferită și nici scuze”, a spus el pentru BBC, conform antena3.ro.

Hotelul fusese deja plătit, iar bărbatul a fost nevoit să rezerve un alt zbor pentru ziua următoare care a costat 2.500 de lire sterline. Zborurile sale inițiale costaseră doar 700 de lire sterline.

După ce s-a întors în Marea Britanie din vacanță, Russell Quirk a încercat să obțină despăgubiri de la Wizz Air, apoi a abordat subiectul „pierderilor sale indirecte” – costurile suportate sau pierdute din cauza anulării.

Wizz Air a ignorat în mod repetat pretențiile sale pentru aceste costuri, iar după proces executorii judecătorești au fost trimiși la biroul Wizz Air de pe aeroportul Luton.

În final, Wizz Air a plătit banii.

„Cred că ei au crezut că voi renunța. Aceste companii fac procesul atât de dificil, atât de obstructiv încât majoritatea oamenilor renunță. Trebuie să te lupți pentru drepturile tale în calitate de consumator”, a mai spus bărbatul.

ATENȚIE! O copilă de 16 ani din Vărvăreuca a dispărut fără urmă

Poliția din Florești desfășoară măsuri de căutare a unei adolescente de 16 ani din satul Vărvăreuca care, la 7 noiembrie, a plecat de la domiciliu și până la moment nu se cunoaște locul aflării sale, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Semnalmente: înălțimea 1.50 m, ochi căprui și păr șaten.

Precizăm că anterior asemenea cazuri au mai avut loc.

Rugăm persoanele care dispun de informaţii despre locul aflării acesteia să apeleze Poliția la 112, la 076049090 sau 067403392.

Strigăt disperat al soției medicului urolog care a fost condamnat la închisoare: A avut o carieră impresionantă de peste 30 de ani, mii de intervenții chirurgicale

Într-o poveste încărcată de emoții și suferință, familia doctorului Sergiu Cozub, un urolog renumit din Bălți, se confruntă cu una dintre cele mai dificile încercări. După o carieră impresionantă de peste 30 de ani, în care a efectuat mii de intervenții chirurgicale și a salvat nenumărate vieți, doctorul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru decesul unui pacient.

În cadrul unui interviu, soția medicului, Daniela Cozub, a decis să vorbească despre situația dramatică în care se află, oferind detalii despre sacrificiile profesionale ale soțului său, dedicarea lui față de pacienți și impactul condamnării asupra familiei, transmite Știri.md.

Sergiu Cozub este cunoscut în nordul Moldovei pentru competențele sale în chirurgia urologică. De-a lungul carierei sale a efectuat peste 7.000 de operații, incluzând intervenții complexe și inovatoare cu laser, care au redus considerabil timpul de recuperare pentru pacienți.

Soția sa a mărturisit că doctorul a refuzat de-a lungul carierei oferte de muncă în Germania și în alte centre medicale internaționale, alegând să rămână în Bălți pentru a ajuta comunitatea locală. Daniela Cozub a povestit despre viața lor de familie, marcată de absența frecventă a soțului din cauza muncii.

„Nu am avut sărbători împreună, iar copiii au crescut practic fără tată. De multe ori, la miezul nopții, îl duceam cu mașina la spital pentru urgențe”, își amintește ea.

Cu toate acestea, sacrificiile nu au fost doar ale lui Sergiu Cozub. Soția sa i-a crescut pe cei doi copii, dintre care unul este diagnosticat cu sindromul Asperger.

„Fiul nostru, care are nevoi speciale, are nevoie de multă atenție și răbdare. În ciuda oboselii, Sergiu găsea timp să fie alături de el, chiar dacă în unele zile abia se mai ținea pe picioare”, spune femeia.

Totuși, problemele au început în 2019, când un pacient cunoscut al familiei, diagnosticat anterior cu pielonefrită cronică, a fost internat după o lovitură suferită la un meci de fotbal. După mai multe analize, doctorul Cozub a identificat o formațiune suspectă în zona retroperitoneală și a decis să efectueze o intervenție chirurgicală pentru drenaj. Potrivit Danielei Cozub, inițial, recuperarea pacientului părea să decurgă bine.

„Temperatura era normală, iar drenul era curat, semn că nu exista infecție. Totuși, pacientul a solicitat să fie transferat la Spitalul de Urgență din Chișinău. După transfer a fost supus la încă nouă intervenții chirurgicale și a intrat în comă. Un om sănătos nu va supraviețui dacă îi va fi administrată anestezie generală de nouă ori. E un stres foarte mare”, explică Daniela Cozub.

Astfel, în urma decesului pacientului, doctorul Cozub a fost acuzat de malpraxis, iar după cinci ani de procese a fost condamnat la doi ani de închisoare.

„L-au luat din sala de judecată ca pe un tâlhar, fără să-și poată lua rămas-bun de la familie. A fost umilit pentru o tragedie care, în opinia noastră, nu este vina lui”, zice soția medicului.

Condamnarea a avut un impact devastator asupra familiei, dar și asupra comunității medicale.

„Chirurgii se tem acum să mai intre în sala de operații, știind că riscă să ajungă după gratii dacă ceva nu merge bine”, explică Daniela Cozub.

În fața acestei situații dramatice, soția doctorului face un apel disperat către autorități și opinia publică.

„Soțul meu nu este un criminal, ci un medic care și-a dedicat viața salvării altora. Cerem o reevaluare a cazului său și o protecție mai mare pentru medici”, spune ea.

Pentru familia Cozub, lupta nu s-a terminat, iar soția medicului acuzat de malpraxis spune că va continua să ceară dreptate.

„Vom continua să cerem dreptate. Sergiu nu merită să fie tratat astfel după tot ceea ce a făcut pentru oameni”, afirmă Daniela Cozub.

Pe data de 6 noiembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au emis o decizie definitivă în cazul doctorului Sergiu Cozub, condamnându-l la doi ani de închisoare cu executare și interzicându-i practicarea medicinei timp de trei ani. De asemenea, acesta este obligat să plătească despăgubiri semnificative familiei victimei.

La câteva zile după ce a fost condamnat, Sergiu Cozub a transmis, prin intermediul avocaților săi, o scrisoare în care spune că „este bine, cu excepția faptului că se află după gratii”.

1,5 milioane de puieți forestieri, plantați în cadrul campaniei naționale de împădurire

Un milion și jumătate de puieți forestieri plantați în cadrul campaniei naționale de împădurire din 16-17 noiembrie, anunță Agenția Moldsilva, infformează unica.md.

1,5 mln de puieți forestieri au fost plantați în zilele de 16-17 noiembrie 2024, în cadrul lucrărilor de plantare din Republica Moldova, cu participarea a 7 679 de persoane, dintre care 5 442 sunt reprezentanți ai societății din diferite organizații și instituții sau voluntari.

În aceste două zile de solidaritate eco-forestieră promovată de Guvernul Republicii Moldova, a fost plantată o suprafață de 325 ha, iar lucrările s-au desfășurat în majoritatea sectoarelor din cele peste 400 de locații disponibile pentru plantări în această toamnă, pe terenurile Autorităților Publice Locale sau în fondul forestier gestionat de Agenția ”Moldsilva”.

În cea mai mare parte au fost plantați puieți forestieri de stejar, frasin, salcâm, paltin, plop în asortiment de 20 de specii, dintr-un total de 26 000 000 de puieți, crescuți și pregătiți pentru plantări de către angajații entităților silvice teritoriale ale Agenției ”Moldsilva”.

În Republica Moldova se desfășoară, în perioada anilor 2023-2032, Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor (PNERP), o inițiativă a Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, ce va aduce nu mai puțin de 145 000 ha de păduri plantate și reabilitate.

Victor Durbală, directorul Agenției „Moldsilva”: „Contribuția fiecărei persoane este foarte importantă și nu doar la etapa plantării, dar și în etapele următoare când acești puieți vor crește și vor deveni copaci. Cred că este de datoria noastră să lăsăm generațiilor următoare un plai curat și îngrijit.”

Situație excepțională în justiție! CSS se întrunește în ședință
Articolul anterior
Bărbat înjunghiat mortal în Germania, după o dispută pentru un loc într-un carusel
Articolul următor