Cum a vrut o femeie să-l dea afară pe Vladimir Putin. De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Vladimir Putin, la un pas de concediere! O femeie s-a luptat de la egal la egal cu cel ce avea să devină liderul de la Kremlin. L-a acuzat pe viitorul președinte de fraudă de milioane de dolari.

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat! A existat o persoană care i s-a împotrivit lui Vladimir Putin și care a încercat chiar să-l concedieze de la locul de muncă. Culmea, discutăm despre o femeie, un parlamentar care a investigat cu mulți ani în urmă un caz în care ar fi fost implicat și viitorul președinte al Rusiei.

Cine a vrut să-l concedieze pe Vladimir Putin!

Totul s-a petrecut la începutul anilor 1990, într-o perioadă în care Sankt Petersburg se confrunta cu o penurie de alimente. Putin era viceprimar al orașului și, totodată, șeful comitetului pentru relații economice externe.

Acesta a fost acuzat în termeni duri de un parlamentar local, Marina Salye, cea care a condus o comisie care a investigat o presupusă fraudă. Mai exact, vorbim despre o inginerie financiară prin care materii prime în valoare de milioane de dolari au fost expediate în străinătate în schimbul unor transporturi de alimente menite să salveze situația în Sankt Petersburg. Doar că, acestea nu s-au materializat niciodată.

Potrivit raportului Salye, unul despre care se spune că a fost îndepărtat de mult timp de pe site-urile oficiale, Vladimir Putin și adjunctul său, Aleksandr Anikin au fost găsiți vinovați și s-a cerut concedierea lor.

Cu toate acestea, există încă imagini ale raportului și pagini întregi au fost salvate. La puțin timp după moartea Marinei Salye, acestea au reapărut pe rețelele de socializare. Există chiar și un site unde raportul a fost tradus în limba engleză, un site pe care îl puteți accesa AICI.

Cu ce se ocupa Marina Salye, inamicul lui Vladimir Putin

Marina Salye a fost un deputat al adunării legislative de la Leningrad, rebotezat Sankt Petersburg la 6 septembrie 1991. De asemenea, aceasta a ocupat și poziția de deputat al poporului în Congresul Deputaților Poporului al RSFSR până în septembrie 1993, când instituția a fost dizolvată.

Salye nu a ezitat și l-a acuzat pe Vladimir Putin de corupție în timpul mandatului său la Consiliul orașului Leningrad și în martie 2010 a semnat online manifestul anti-Putin al opoziției ruse „Putin trebuie să plece”.

A devenit pentru o scurtă perioadă un puternic critic al noului regim impus de președintele Putin, dar, în cele din urmă, aceasta a dispărut din viața politică.

Ce a descoperit Marina Salye în raportul întocmit

În 1992, Salye a condus o comisie specială la Sankt Petersburg, care a constatat că, pe baza documentelor semnate de Vladimir Putin, pe atunci președintele Comitetului de Relații Externe al orașului, și adjunctul său, orașul exportase metale rare, produse petroliere, si alte materii prime pentru peste 100 de milioane de dolari.

În schimb, Sankt Petersburg, o metropolă care traversa ample lipsuri de alimente, ar fi trebuit să primească mâncare cât mai repede posibil. Salye a bănuit că Putin și adjunctul său au acordat autorizațiile de export companiilor care au dispărut după ce au primit materialele.

Viitorul președinte al Rusiei a negat că a făcut ceva rău. Aproape imediat, Salye a început o anchetă oficială, una care a fost oprită de primarul, Anatoly Sobchak, nimeni altul decât cel despre care se spune că a fost mentorul lui Putin.

După ce ancheta a fost stopată, Salye a devenit un inamic public pentru Vladimir Putin. Când acesta a ajuns președinte, femeia s-a mutat într-un sat îndepărtat și nu a mai vorbit cu jurnaliştii timp de 10 ani.

S-a speculat atunci că dispariția ei din viața politică nu îi este deloc străină lui Vladimir Putin. De altfel, în puținele interviuri acordate, Salye a transmis că s-a temut de puterea pe care o avea acum Putin și nu a înțeles nici moartea misterioasă a prietenilor ei.

sursa: www.fanatik.ro

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Oficialii din mai multe orașe schimbă numele străzilor pe care se află ambasadele Rusiei. Strada ”Ucrainei Libere” sau ”Piața Ucrainei”, printre adresele deja modificate
Articolul anterior
Cât de mult crede Putin în negocierile pentru pace. Kremlinul schimbă narativul războiului după modelul lui Stalin. „Rușii sunt îndemnați să se sacrifice pentru Mama Rusie”
Articolul următor