Cum a vrut o femeie să-l dea afară pe Vladimir Putin. De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Vladimir Putin, la un pas de concediere! O femeie s-a luptat de la egal la egal cu cel ce avea să devină liderul de la Kremlin. L-a acuzat pe viitorul președinte de fraudă de milioane de dolari.

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat! A existat o persoană care i s-a împotrivit lui Vladimir Putin și care a încercat chiar să-l concedieze de la locul de muncă. Culmea, discutăm despre o femeie, un parlamentar care a investigat cu mulți ani în urmă un caz în care ar fi fost implicat și viitorul președinte al Rusiei.

Cine a vrut să-l concedieze pe Vladimir Putin!

Totul s-a petrecut la începutul anilor 1990, într-o perioadă în care Sankt Petersburg se confrunta cu o penurie de alimente. Putin era viceprimar al orașului și, totodată, șeful comitetului pentru relații economice externe.

Acesta a fost acuzat în termeni duri de un parlamentar local, Marina Salye, cea care a condus o comisie care a investigat o presupusă fraudă. Mai exact, vorbim despre o inginerie financiară prin care materii prime în valoare de milioane de dolari au fost expediate în străinătate în schimbul unor transporturi de alimente menite să salveze situația în Sankt Petersburg. Doar că, acestea nu s-au materializat niciodată.

Potrivit raportului Salye, unul despre care se spune că a fost îndepărtat de mult timp de pe site-urile oficiale, Vladimir Putin și adjunctul său, Aleksandr Anikin au fost găsiți vinovați și s-a cerut concedierea lor.

Cu toate acestea, există încă imagini ale raportului și pagini întregi au fost salvate. La puțin timp după moartea Marinei Salye, acestea au reapărut pe rețelele de socializare. Există chiar și un site unde raportul a fost tradus în limba engleză, un site pe care îl puteți accesa AICI.

Cu ce se ocupa Marina Salye, inamicul lui Vladimir Putin

Marina Salye a fost un deputat al adunării legislative de la Leningrad, rebotezat Sankt Petersburg la 6 septembrie 1991. De asemenea, aceasta a ocupat și poziția de deputat al poporului în Congresul Deputaților Poporului al RSFSR până în septembrie 1993, când instituția a fost dizolvată.

Salye nu a ezitat și l-a acuzat pe Vladimir Putin de corupție în timpul mandatului său la Consiliul orașului Leningrad și în martie 2010 a semnat online manifestul anti-Putin al opoziției ruse „Putin trebuie să plece”.

A devenit pentru o scurtă perioadă un puternic critic al noului regim impus de președintele Putin, dar, în cele din urmă, aceasta a dispărut din viața politică.

Ce a descoperit Marina Salye în raportul întocmit

În 1992, Salye a condus o comisie specială la Sankt Petersburg, care a constatat că, pe baza documentelor semnate de Vladimir Putin, pe atunci președintele Comitetului de Relații Externe al orașului, și adjunctul său, orașul exportase metale rare, produse petroliere, si alte materii prime pentru peste 100 de milioane de dolari.

În schimb, Sankt Petersburg, o metropolă care traversa ample lipsuri de alimente, ar fi trebuit să primească mâncare cât mai repede posibil. Salye a bănuit că Putin și adjunctul său au acordat autorizațiile de export companiilor care au dispărut după ce au primit materialele.

Viitorul președinte al Rusiei a negat că a făcut ceva rău. Aproape imediat, Salye a început o anchetă oficială, una care a fost oprită de primarul, Anatoly Sobchak, nimeni altul decât cel despre care se spune că a fost mentorul lui Putin.

După ce ancheta a fost stopată, Salye a devenit un inamic public pentru Vladimir Putin. Când acesta a ajuns președinte, femeia s-a mutat într-un sat îndepărtat și nu a mai vorbit cu jurnaliştii timp de 10 ani.

S-a speculat atunci că dispariția ei din viața politică nu îi este deloc străină lui Vladimir Putin. De altfel, în puținele interviuri acordate, Salye a transmis că s-a temut de puterea pe care o avea acum Putin și nu a înțeles nici moartea misterioasă a prietenilor ei.

sursa: www.fanatik.ro

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc. Rusia confirmă atacarea unor infrastructuri energetice şi militare

Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi echipamente militare furnizate de statele occidentale Ucrainei, ca represalii în urma atacurilor ucrainene asupra rafinăriilor ruseşti, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit Agerpres cu referire la agenţiile EFE şi DPA.

„Noaptea trecută, Forţele Armate ale Rusiei au efectuat un atac masiv cu arme de înaltă precizie şi rază lungă de acţiune cu lansare aeriană şi navală, precum şi cu drone împotriva instalaţiilor energetice ale Ucrainei (…) şi arsenalelor de proiectile furnizate armatei ucrainene”, semnalează ministerul rus.

Acest atac, adaugă acelaşi minister, a fost un răspuns faţă de „încercările regimului de la Kiev de a avaria instalaţii energetice ruseşti”, referire la atacurile ucrainene repetate asupra rafinăriilor şi depozitelor de combustibil ale Rusiei.

Ucraina a efectuat de la începutul anului zeci atacuri cu drone asupra Rusiei, ca tactică de război asimetric în timp ce pe frontul terestru trupele ucrainene pierd teren în faţa acţiunilor ofensive desfăşurate de armata rusă pe diferite sectoare ale frontului.

Aceste atacuri ucrainene cu drone s-au axat în special pe lovirea rafinăriilor ruseşti, dar au fost de asemenea vizate diverse ţinte militare, în special aerodromuri şi amplasamente ale sistemelor antiaeriene, precum şi elemente de infrastructură.

În faţa acestor atacuri, Rusia a recurs la o serie de măsuri defensive, printre care, pe lângă sistemele antiaeriene foloseşte de asemenea mijloace de război electronic pentru a doborî dronele sau a le abate de la ţintă, precum şi plase anti-dronă amplasate deasupra elementelor cheie ale rafinăriilor. Însă marea extindere a sectorului energetic rusesc face imposibilă protejarea tuturor instalaţiilor aflate în raza de acţiune a dronelor ucrainene, unele ajungând chiar şi în zona Moscovei.

Noua salvă de rachete şi drone ruseşti lansată asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri a fost a opta din ultimele trei luni şi a ţintit regiunile Zaporojie şi Liov. Potrivit armatei ucrainene, în acest atac au fost lansate 16 rachete de diverse tipuri, printre care rachete de croazieră Kalibr lansate de pe nave din Marea Neagră, rachete X-101 şi X-555, precum şi 13 drone kamikaze.

Armata ucraineană susţine că a doborât 12 din cele 16 rachete şi toate cele 13 drone. Cu toate acestea, compania energetică ucraineană Ukrenergo semnalează pagube produse de atacul rusesc şi întreruperi ale furnizării electricităţii până către miezul nopţii în zone de pe tot cuprinsul Ucrainei pentru efectuarea de reparaţii.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat anterior că, în urma bombardamentelor succesive cu rachete şi drone, circa jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei a fost distrusă. Un studiu efectuat de Universitatea de Economie din Kiev evaluează la 56,2 miliarde de dolari pagubele provocate infrastructurii energetice ucrainene.

Un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă a unui accident produs în Serbia, a fost transportat la Chișinău cu avionul SMURD România. Despre acest lucru anunță Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, într-o postare pe facebook.

Accidentul a avut loc pe data de 16 iunie, în Serbia.

Pacientul a suferit multiple traume și arsuri, acesta fiind preluat de la spitalul de urgență din Belgrad de către echipajul aero-medical SMURD România și transportat în siguranță la Chișinău.

Un reanimobil cu echipă înalt specializată de terapie intensivă al CNAMUP a transportat pacientul de la Aeroport la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din Chișinău.

Ministrul Sănătății mulțumește echipelor de medici sârbi, români și moldoveni pentru serviciile acordate și înaltul profesionalism.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, elicopter şi ambulanţă

Tot mai multe incidente cu implicarea copiilor. Autoritățile trag un semnal de alarmă

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceacă atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele cu implicarea copiilor, iar consecințele sunt grave.

La data de 19 iunie, ora 14:34 un băiat de 14 ani din raionul Călărași s-a electrocutat după ce s-a scăldat într-o cadă în spatele casei și a pus mâna udă la priză. Sora mai mare a observat și a stins contorul de lumină, alertând părinții. Echipa PAMU Onișcani din cadrul SAMU Călărași intervenită la locul solicitării a depistat băiatul în stare gravă și de urgență l-a transportat la spital cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali.

În seara zilei de 19 iunie, un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal în urma căderii de la înălțimea de 2,5 metri din copac. Părinții l-au dus de sine stătător la spital, de unde a fost preluat în stare gravă și transportat cu monitorizarea parametrilor vitali de echipa SAMU Ocnița la IMSP Spilalul Clinic Municipal Bălți.

La data de 20 iunie, ora 16:00 un minor de 11 ani dintr-o localitate din Orhei, a fost preluat în stare gravă, de o ambulanță, după ce a fost lovit de un cal. S-a constatat că copilul aflându-se în preajma casei a fost lovit de propriul cal cu copita în regiunea temporală a capului. În urma incidentului, copilul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral grav și a fost transportat de urgență de echipa PAMU Chiperceni din cadrul SAMU Orhei la spital.

În seara zilei de 20 iunie, într-o localitate din raionul Strășeni un adolescent de 14 ani a fost mușcat de un șarpe care s-a dovedit a fi viperă. Copilul aflându-se în câmp a găsit un șarpe pe care intenționa să-l prindă și jucându-se a fost mușcat de degetul mâinii stângi. Rudele au solicitat ambulanța. Imediat a intervenit echipa SAMU Strășeni, care a acordat primul ajutor medical și a transportat copilul la IMSP Spitalul Raional Strășeni. Ulterior prin intermediul altei echipe AMU a fost transportat la IMSP Institutul Mamei şi Copilului.

Siguranța copiilor este responsabilitatea adulților, cât și a tuturor membrilor societății. Conștientizând riscurile, vom putea proteja copiii de ele, evitând situațiile de urgență. Pentru a minimaliza astfel de incidente și consecințe grave, echipa IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă părinții să manifeste mai multă responsabilitate în supravegherea copiilor mai ales în perioada vacanței de vară. Astfel puteți evita tragediile şi vă puteţi bucura în continuare de zâmbetele lor și de liniştea familiei dumneavoastră.

În caz de situații de pericol iminent, nu ezitați să solicitați ambulanța la numărul 112.

Oficialii din mai multe orașe schimbă numele străzilor pe care se află ambasadele Rusiei. Strada ”Ucrainei Libere” sau ”Piața Ucrainei”, printre adresele deja modificate
Articolul anterior
Cât de mult crede Putin în negocierile pentru pace. Kremlinul schimbă narativul războiului după modelul lui Stalin. „Rușii sunt îndemnați să se sacrifice pentru Mama Rusie”
Articolul următor