Cum arată Lucelia Santos la vârsta de 64 de ani. „Sclava Isaura” și-a păstrat frumusețea care a cucerit o lume întreagă

Lucelia Santos a devenit rapid una dintre cele mai cunoscute actrițe din lume la începutul anilor ’90, odată cu difuzarea telenovelei „Sclava Isaura”. La vremea respectivă, actrița, care interpreta rolul principal, avea doar 19 ani, scrie peroz.ro. 

Rolul din „Sclava Isaura” a transformat-o într-una dintre cele mai îndrăgite actrițe din lume, însă și-a dorit să interpreteze și alt gen de roluri și, pentru a scăpa de imaginea de fată cuminte, a acceptat să pozeze de două ori într-o revistă pentru adulți.

Într-o încercare de a se reinventa, Lucelia a pozat de două ori goală într-o revistă pentru adulți, prima oară în 1980. Revista cu ea pe copertă s-a vândut extrem de bine, iar actrița a început să primească imediat și alt gen de roluri, mai controversate, dovedind că este capabilă să interpreteze personaje complexe.

Lucelia Santos a continuat să joace în telenovele până la începutul anilor ’90. Apoi a apărut în diverse filme, dar și în piese de teatru. După o perioadă a devenit regizor de teatru și producător. În urmă cu câțiva ani a debutat și ca scenaristă, scenariile sale fiind foarte apreciate de public.

Actrița are acum 64 de ani și a câștigat mai multe premii în calitate de regizor. De curând aceasta a anunțat că lucrează la un nou proiect. Un documentar despre Gilberto Braga, un cunoscut scenarist brazilian. În ciuda vârstei sale, Lucelia arată foarte bine și încă și-a păstrat frumusețea care a cucerit o lume întreagă. 

Telenovela „Sclava Isaura” a avut un succes formidabil

“Sclava Isaura” a fost una dintre primele telenovele care au fost difuzate în România, imediat după Revoluție. Un adevărat fenomen în lumea întreagă, serialul brazilian a fost difuzat în aproape 100 de țări și a transformat-o pe eroina principală în superstar internațional.

De asemenea, produsă în Brazilia în anii ’70, telenovela a ajuns și în fostele state comuniste din Europa după ’90, impresionând cu povestea sa emoționată de dragoste interzisă dintre o sclavă și stăpânul său. Producția a fost și printre primele seriale non-chineze acceptate la televiziunea din China și, de asemenea, prima telenovelă difuzată în URSS, între 1988 și 1989. Până și un SUA și Marea Britanie povestea sclavei Isaura a impresionat milioane de oameni.

Moment jenant pentru Kate Middleton în fața regelui Charles

Prințesa de Wales s-a întors la angajamentele regale, iar recent a participat la primirea șeicului din Qater și a soției acestuia, cu ocazia vizitei de stat. Kate (42 de ani), l-a însoțit pe soțul ei, prințul William, pentru a-i saluta pe șeicul Tamim bin Hamad Al Thani și pe prima dintre cele trei soții ale acestuia, Jawaher, o dată cu venirea acestora la Londra,scrie protv.ro.

Prințesa a fost impecabilă ca întotdeauna, cu o haină semnată de Sarah Burton pentru Alexander McQueen și o pălărie Sahar Millinery, ținută pe care a complimentat-o cu un colier de perle care i-a aparținut regretatei Regine.

​După ce a urcat scările, în timp ce William avea mâna pe spatele ei, Kate a făcut o reverență perfectă către ceilalți participanți.

Fanii regali au observat însă că prințesa a fost ignorată, Regele Charles întorcându-se cu spatele chiar în acele clipe. Ceea ce îmseamnă că și Prințul William și emirul și soția acestuia erau cu spatele la Kate, iar gestul ei a trecut neobservat.

Fanii au scris pe Instagram: ”Așa arată o reverență perfectă. Prințesa Catherine este expertă!„.
”Nici măcar nu s-au uitat la ea!„
”A făcut o reverență pentru niște oameni care erau deja pe picior de plecare”
”Este superbă, chiar dacă nimeni nu se uită”
”Protocolul regal s-a întâmplat în timp ce regele se întorcea cu spatele”.

Ce va face Maia Sandu cu premiul de 100.000 de euro

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost onorată cu prestigiosul Premiu Reinhard Mohn 2025, acordat de Fundația Bertelsmann din Germania. Distincția, oferită o dată la doi ani, recunoaște angajamentul excepțional al liderilor care promovează valorile democratice și soluțiile inovatoare în fața provocărilor contemporane.

Maia Sandu a fost apreciată pentru curajul și determinarea sa în apărarea democrației, în special într-un context geopolitic dificil. Premiul, în valoare de 100.000 de euro, va fi donat de președintă pentru susținerea unor proiecte de dezvoltare în satul său natal, Risipeni, raionul Fălești, scrie nordnews.md.

Acest premiu este o recunoaștere a curajului cetățenilor Republicii Moldova, care au demonstrat că își doresc să trăiască în democrație și au luptat pentru ea. Moldova a dovedit că democrația poate rezista chiar și în cele mai dificile circumstanțe.

Președinția precizează că premiul Reinhard Mohn este unul dintre cele mai importante proiecte ale Fundației Bertelsmann, una dintre cele mai mari organizații non-profit din Germania, cunoscută pentru sprijinirea reformelor democratice și dezvoltarea soluțiilor inovatoare la problemele sociale și politice.

Laureați anteriori includ personalități precum fostul Președinte al Germaniei Joachim Gauck, fostul Președinte al Estoniei Toomas Hendrik Ilves și ex-Secretarul General al ONU Kofi Annan.

Tragedie la Cantemir: o copilă de 14 ani și un băiat de 11 ani au murit intoxicați după ce cahla de la sobă a rămas închisă

Nerespectarea regulilor de siguranță la utilizarea instalațiilor de încălzit a dus la decesul unei persoane și la intoxicarea a doi minori. Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore, o persoană a decedat în urma izbucnirii unui incendiu, iar doi minori au suferit intoxicații cu monoxid de carbon, din cauza nerespectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, ca urmare a nerespectării regulilor de exploatare a echipamentelor electrice de încălzit, un bărbat în vârstă de 39 de ani a decedat în flăcări, după izbucnirea unui incendiu în propria locuință din satul Copanca, raionul Căușeni. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:12. Potrivit datelor, o casă de locuit a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului pentru lichidarea incendiului au intervenit două echipe de pompieri, care au reușit localizarea focului la ora 20:43. Incendiul a fost lichidat complet la ora 20:54. În urma arderii, flăcările au distrus mai multe bunuri materiale din două camere afectate ale locuinței, fiind depistat cadavrul carbonizat al proprietarului.

Potrivit cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că bărbatul decedat a lăsat încălzitor electric conectat în preajma patului, iar acesta, în urma supraîncălzirii, a luat foc.

De asemenea, nerespectarea regulilor de securitate la utilizarea sobei a provocat intoxicația a doi minori cu monoxid de carbon în raionul Cantemir, satul Coștangalia. Aici, doi minori, o fată în vârstă de 14 ani și un băiat de 11 ani, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Cercetările efectuate la fața locului au demonstrat că minorii s-ar fi intoxicat în urma emanării monoxidului de carbon acumulat, după ce cahla de la sobă a rămas închisă.

IGSU îndemnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea sobelor și utilizarea altor surse de încălzit locuința, să aerisească locuințele înainte de somn și să nu supraîncălzească instalațiile destinate pentru încălzirea caselor.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2024, au fost înregistrate 1.499 de incendii, în care 89 de persoane, inclusiv trei minori, și-au pierdut viața asemenea, în perioada indicată au fost înregistrate 49 de cazuri de intoxicație în urma cărora 16 persoane dintre care 3 copii și-au pierdut viața.

Maia Sandu, despre amintirile din copilărie, părinți, săniuș și grijile unui președinte
Articolul anterior
Doi soți nevaccinați au murit de COVID-19 la câteva ore distanță. Aveau patru copii
Articolul următor