Cum au votat locuitorii orașului Bălți, unde este primar Renato Usatîi

Municipiul Bălți este pierdut de sub controlul lui Renato Usatîi. La acest scrutin, capitala de nord a țării este câștigată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS).

Usatîi pierde Bălțiul: Capitala de nord a țării a fost câștigată de BECS

Potrivit datelor preliminare raportate de Comisia Electorală Centrală (CEC), în urma prelucrării tuturor proceselor verbale, BECS a acumulat 40,17%, fiind urmat de PAS care a câștigat încrederea a 27,34% dintre alegători, transmite Replicamedia.md.

Blocul electoral „Renato Usatîi”, liderul căruia conduce orașul Bălți, s-a clasat pe locul 3, reușind să acumuleze 22,69% din sufragii.

Un video emoționant publicat de Cristofor Aldea-Teodorovici, răsplătit de public cu mii de aprecieri

Cristofor Aldea-Teodorovici și-a emoționat la superlativ publicul după ce a publicat un colaj video cu câteva fotografii rare din copilăria sa. În video, Cristi, fiul regretaților artiști Doina și Ion Aldea-Teodorovici, interpretează cu o voce și un auz muzical perfect imnul ,,Limba noastră”. Este de remarcat faptul că interpretul avea doar 3 anișori la momentul respectiv. Video-ul a adunat sute de mii de aprecieri în spațiul virtual spre încântarea celor care poartă o profundă admirație pentru creația marilor artiști și a continuatorului valorilor acestora, Cristofor Aldea-Teodorovici.

“Limba noastră” cântat cu părinții Ion și Doina în 1985 când aveam 3 ani. În poze bunicul Gheorge Marin, scriitor, și bunica Eugenia Marin, care mă ajuta pe lângă părinți să învăț cântece noi”, a menționat Cristi în descrierea postării.

sursa: Facebook/Cristofor Aldea-Teodorovici

Discursul lui Putin în fața mamelor soldaților: „E o tragedie că v-a murit fiul. Toți vom muri. Unii mor de la vodcă”

„E o tragedie că v-a murit fiul. Toți vom muri. Unii mor de la vodcă”. Acesta este un fragment din discursul lui Putin, citat de Meduza, susținut în fața mamelor soldaților trimiși în Ucraina.

Liderul rus s-a întâlnit cu 18 femei ale căror copii ar fi pe front. Presa de opoziție de la Moscova scrie că, de fapt, acestea sunt simpatizante și activiste ale Kremlinului.

„Nu suntem în război cu ucrainenii, dar cu cei care îi plătesc. Sunt folosiți drept carne de tun. Că fiul v-a murit este o tragedie. Toți suntem muritori. Voia Domnului în toate. Toți vom muri într-o zi. Întrebarea este cum am trăit. Nu este clar dacă unii trăiesc sau nu trăiesc. Unii mor de la vodcă sau de la altceva.

Printre oficiali se numără și acei care tratează rece familiile militarilor. Sarcina noastră este să scăpăm de astfel de oameni. Rusia va atinge obiectivele operațiunii speciale. Ministrul Apărării a spus că spitalele sunt ocupate în proporție de 38%. Am ajuns la război din cauza Occidentului. Evenimentele de astăzi sunt cale spre purificare.

Cheia succesului nostru este unitatea. Rusia sunt oamenii, tradiția, cultura, istoria lor, care sunt transmise prin laptele matern. Totul datorită dumneavoastră”, le-a spus Putin femeilor.

Întâlnirea lui Putin cu mamele soldaților, așa cum le prezintă Kremlinul, s-a desfășurat pe 25 noiembrie.

sursa: www.realitatea.md

Video:

După ce i-a spus că are orientare sexuală netradițională, un individ și-a bătut până la moarte amicul

Un bărbat de 40 de ani și-a bătut până la moarte amicul de pahar cu un scaun. Criza de furie ar fi apărut după ce victima i-a sugerat că are orientare sexuală netradițională, scrie www.realitatea.md.

O noua RETINERE dupa tragedia de la clubul Colectiv! A fost scos cu CATUSE  la maini vineri noaptea | Ziarul Argesenilor

S-a întâmplat pe 19 noiembrie, la Tiraspol. Suspectul  era prieten cu tatăl victimei și locuia în casa acestuia. Acesta afirmă că în timpul discuțiilor ar fi fost jignit de mai multe ori, inclusiv făcându-se referire la preferințele romantice.

Așadar, acesta ar fi decis să se apere cu pumnii, apoi – cu scaunul. Când s-a calmat, din obiectul de mobilier rămase doar câteva scânduri. Autoritățile autoproclamate informează că în locuință totul era împrăștiat, iar tehnica din bucătărie – deteriorară.

După cele întâmplate, individul a mers în centrul Tiraspolului, unde a cântat la tobe. Bănuitul ar fi revenit a doua zi la locul crimei, pentru a înlătura urmele, însă nu a reușit și a fost reținut seara. El riscă să petreacă până la 20 de ani în pușcărie.

Cum au votat moldovenii din diasporă. Diferență colosală între partide
Articolul anterior
Alegerile de ieri au înregistrat cea mai mică prezenţă la vot din istorie
Articolul următor