Cum s-a prezentat la ”serviciu” o femeie care pretindea că este angajata unei cafenele. Ce a pățit ”chelnerița”

O femeie a stârnit indignare după ce a pus în scenă o ședință foto topless într-o cafenea, pretinzând că este angajata localului, scrie stirileprotv.ro.

Cafeneaua chinezească în cauză a ripostat după ce în mediul online au apărut fotografii picante cu femeia, care poza topless în incinta localului, scrie Daily Star citat de stirileprotv.ro.

Neînțelegând ce căuta femeia acoperită doar cu un șorț în cafeneaua lor, proprietarii cafenelei F&K Café din Guangzhou au depus o plângere la poliție.

Fotografiile au fost distribuite în mediul online pe 17 iulie, și o arată pe femeie îmbrăcată într-un șorț și o pereche de pantaloni scurți negri, și cu spatele descoperit. Ea a fost văzută plimbându-se prin incinta cafenelei, inclusiv prin bucătărie, pentru a pregăti mâncare și băuturi clienților.

Mulți utilizatori ai site-ului chinez Sina Weibo s-au adunat în comentarii pentru a o critica pe „chelneriță” pentru alegerea sa vestimentară.

Ceea ce porți este o libertate de alegere, dar este adecvat să te îmbraci așa în public?”, a comentat un utilizator.

Este evident că localul se teme că nu primește suficientă atenție, așa că se autohrănește cu această cascadorie”, a comentat un altul.

Cu toate acestea, alții s-au grăbit să o susțină pe femeie, dar și alegerea ei vestimentară.

Este legal să porți un costum de baie în public. Deci, ce este în neregulă cu asta?”, a adăugat unul.

În ce an suntem? Mai este cineva deranjat de faptul că o femeie își arată spatele? În acest caz, ar trebui să îi considerăm în același mod pe bărbații fără cămașă?”, a comentat alt utilizator.

Cafeneaua a negat că femeia este angajată și a declarat că fotografiile au fost făcute de „persoane din afară”, care au intrat în cafenea fără permisiune.

Ne-am angajat să oferim un mediu bun de luat masa și condamnăm cu fermitate comportamentul vulgar”, au declarat reprezentanții localului, adăugând totodată că vor „explora opțiunile legale” împotriva vinovaților.

Luna mai aduce cinci zile libere pentru bugetari

În anul 2024, Republica Moldova are, în total, 12 sărbători legale, iar cele mai multe sunt în luna mai, scrie evz.ro.

Luna mai aduce cinci zile libere pentru bugetari în Republica Moldova

Luna mai aduce cinci zile de sărbătoare oficială, iar agențiile guvernamentale nu vor avea program de lucru cu această ocazie.

Astfel, instituțiile guvernamentale vor avea zile libere pe 1, 6, 9 și 13 mai. De asemenea, bugetarii nu vor lucra nici în weekenduri, dacă nu se prevede altfel în program.

Unde este închis în zilele de sărbătoare

De exemplu, la  Poșta Moldovei, zilele de 1, 6, 9 și 13 sunt libere în toată țara. De asemenea, medicii de familie nu vor lucra, iar centrele de sănătate vor rămâne închise și în zilele de sărbătoare din 1, 6, 9 și 13 mai.

Și Inspectoratul General pentru Migrație este închis în cele patru zile, iar Agenția Servicii Publice, care este responsabilă cu emiterea documentelor, precum și alte agenții guvernamentale și majoritatea organizațiilor bugetare, vor avea zile libere 1, 6, 9 și 13 mai.

Care sunt sărbătorile din luna mai:

1 mai – Ziua Muncii (miercuri); 5 și 6 mai – prima și a doua zi de Paști (duminică și luni); 9 mai – Ziua Europei și Ziua de Comemorare a Victimelor celui de-al Doilea Război Mondial (joi); 13 mai – Radonița (Paștele Blajinilor), zi de pomenire (luni).

În Găgăuzia, încă o sărbătoare

În regiunea autonomă Găgăuzia, pe lista de sărbători legale se adaugă, în data de 6 mai, Sărbătoarea Hederlez (luni). Anul acesta însă, sărbătoarea specifică va coincide cu a doua zi de Paști.

În Republica Moldova există, potrivit legii în vigoare – pe lângă cele 104 zile libere regulate, adică sâmbete și duminici, într-un an bisect – 12 sărbători oficiale pentru care angajații din sectorul public au zile libere.

Dar, cum unele dintre sărbătorile legale cad sâmbătă sau duminică, anul acesta se va ajunge la un total de 113 zile libere pentru angajații bugetari. Astfel, în 2024, în Republica Moldova vor fi doar 253 de zile lucrătoare.

IMPORTANT! Acces limitat în Aeroportul Chișinău până în 16 mai

În Aeroportul Internațional Chișinău, Poliția de Frontieră a suplinit numărul de polițiști de frontieră și de echipamente speciale de control, pentru a face față provocărilor actuale și a garanta securitatea călătorilor. În acest sens, din 1 până pe 16 mai 2024, accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pentru pasageri și personal autorizat.

Decizia a fost luată pentru securitatea pasagerilor și pentru a îmbunătăți capacitatea de gestionare a fluxului sporit de oameni care zboară spre și dinspre Chișinău în perioada sărbătorilor. Măsurile luate sunt necesare inclusiv în contextul creșterii numărului de alerte false cu bombă, precum și din cauza folosirii terminalului aeroportuar în scopuri politice de unele grupări criminale care îngreunează activitatea serviciilor de securitate.

Poliția de Frontieră precizează că, din cauza recentei creșteri a numărului de alerte false cu bombă, a fost necesară evacuarea completă a aeroportului de mai multe ori. Poliția de Frontieră regretă disconfortul creat pasagerilor, dar accentuăm că prioritatea noastră este siguranța cetățenilor. Ne cerem scuze pentru incomoditățile create celor care își întâmpină rudele și apropiații.

Au fugit de război! Șase tineri ucraineni, reținuți în timp ce treceau ilegal frontiera noastră

Într-un caz de trecere ilegală a frontierei de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST au surprins șase bărbați ucraineni care în mod fraudulos au ajuns în R. Moldova. Din spusele acestora, ar fi fost ajutați în comiterea ilegalității de către un grup de persoane, contra sumei de 4 000 de dolari per migrant.

În data de 1 mai 2024, în timpul unei misiuni de serviciu la frontieră, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tocuz a observat din direcția statului vecin șase persoane care se deplasau grăbit spre interiorul R. Moldova. Operativ, în regiune au intervenit polițiștii de frontieră, fiind depistați șase cetățeni ai Ucrainei.

În cadrul documentării străinilor, aceștia au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova.

Totodată, din declarațiile acestora s-a aflat că pentru a trece clandestin frontiera moldo-ucraineană au achitat fiecare câte 4000 dolari.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în favorizarea migrației ilegale.

Doi tineri cu retard mintal, sclavi la o familie. Locuiau în mașină și făceau zilnic bani din cerșit
Articolul anterior
Iulie 2023 este cea mai fierbinte lună din istoria măsurătorilor meteorologice
Articolul următor