Cunoscut medic ginecolog, suspectat în cazul ”Abatorului de Copii”. Este acuzat că arunca bebeluși născuți prematur la gunoi și îi lăsa să moară

Un medic ginecolog din cadrul Spitalului Polizu, care activează și la alte spitale, este acuzat oficial de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Informații care vă pot afecta emoțional.

Medicul ginecolog Florian Robe este audiat astăzi ca suspect, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în cazul „Abatorul de Copii”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

„Audiere în calitate de suspect în cazul Abatorul de Copii, care a ieșit la suprafață. Medicul ginecolog Florian Robe sau probabil mai bine zis ‘Mengele’, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Medicul Florian Robe, acuzat că lăsa bebelușii prematuri să moară

Potrivit avocatului Cuculis, medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar „îi omora el” pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”.

„Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest „Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propiu în coșul de gunoi, până mureau.”, spune avocatul.

Cuculis: „S-a refăcut filmul ororilor”

„Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru „mortul viu”, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a precizat Cuculis.

Avocatul a adăugat că acesta este doar începutul poveștii și probabil vor ieși la iveală și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu copiii lor.

Potrivit lui Cuculis, din declarațiile date de asistente și cadrele medicale din Polizu, aceasta era o practică.

Un bebeluș născut prematur, aruncat de medic într-o pungă, salvat de o asistentă. Copilul are astăzi 3 ani

Potrivit surselor Antena 3 CNN, există o singura plângere penală, depusă de părinți, referitoare la un copil care ar fi fost găsit încă viu de o asistentă. Încă respira, punga nu era legată. Aceasta i-ar fi zis medicului, iar el a zis ‘eh lasă ca moare el’. Asistenta, însă, l-a salvat.

Aceleași surse au dezvăluit că în acest caz au fost audiați părinții copilului și mai multe asistente. La audieri asistentele ar fi povestit ca așa se întâmplă cu unii născuți prematur, dar nu se știe dacă alții erau morți sau nu și nici nu există vreo posibilitate ca anchetatorii să mai poată afla acum.

Sursele Antena 3 CNN spun că ar exista și imagini cu medicul când îl aruncă pe copilul în cauză. Fapta s-ar fi petrecut în urmă cu trei ani, la nașterea bebelușului, iar părinții au depus plângere penală anul acesta.

A anunțat mama copilului că bebelușul a murit. După ce o asistentă l-a salvat pe cel mic, medicul a spus părinților că este o minune de Paște și copilul a înviat

Copilul avea 6 luni și un pic când s-a născut și cântărea un kg. Mama spune chiar că medicul a pus-o să semneze că a murit, iar după ce o asistentă a salvat bebelușul, acesta a anunțat-o că a fost o minune de Paște și a înviat, potrivit surselor Antena 3 CNN.

12 ore ar fi stat copilul în pungă până să fie salvat.

Inițial două asistente i-ar fi zis medicului că bebelușul respiră, trăiește, plânge. Medicul le-ar fi spus să-l lase că este mort. Copilul a fost pus într-o pungă și abia după 12 ore o altă asistentă, care trebuia să-l ducă la anatomie patologică, l-a găsit în viață și l-a dus la incubator.

sursa: www.antena3.ro

Noile tarife pentru gaz, în vigoare din 1 decembrie

Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifelor pentru gazele naturale a fost publicată sâmbătă, 30 noiembrie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, cetățenii vor achita pentru un metru cub de gaz 15 lei și 50 de bani (fără TVA), cu 3 lei și 35 de bani mai mult decât în prezent. Noile tarife au fost aprobate după ce SA Moldovagaz a depus acum câteva zile la ANRE o cerere de ajustare a prețurilor, argumentând decizia prin „creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”.

SA Moldovagaz a solicitat un preț de 16 lei și 17 bani (fără TVA), cu 33,1 la sută mai mult decât în prezent, iar ANRE a aprobat un preț de 15 lei și 50 de bani, cu 67 de bani mai puțin decât a cerut SA Moldovagaz. Noile tarife vor intra în vigoare la 1 decembrie 2024.

Directorul ANRE, Alexei Taran a explicat că decizia de majorare a tarifelor a fost necesară în contextul unei creșteri a prețurilor internaționale, care a rezultat și în creșterea prețului de achiziție a gazelor naturale de către furnizorul Moldovagaz.

„Astfel, la încheierea procedurii de achiziție de către Moldovagaz a gazelor naturale până la sfârșitul anului 2024 s-a constatat o diferență semnificativă între prețul final efectiv de achiziție față de prețurile incluse în calculul preturilor reglementate în vigoare, aprobate în luna mai. Acest motiv a dus la necesitatea unei intervenții rapide în preturile reglementate”, a spus Alexei Taran.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a specificat că „cetățenii nu vor resimți creșterile de tarif, iar angajamentul clar al Guvernului, prin care cetățenii nu vor achita mai mult decât anul precedent, va fi realizat pe deplin”.

De asemenea, oficialul a anunțat că, în luna noiembrie, beneficiarii vor primi compensații ce variază între 300 și 800 de lei, în funcție de veniturile familiilor. Ministrul a remarcat că în cazul unor noi ajustări de tarife, Guvernul va crește și mărimea compensațiilor oferite cetățenilor.

Ultima modificare a prețului la gaz a fost aprobată la începutul lunii mai curent, atunci când tarifele au scăzut cu 1 leu și 24 de bani, de la 13 de lei și 39 de bani, până la 12 lei și 15 bani.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică va trimite în Republica Moldova o misiune specială care va evalua domeniul oncologic

Pe 28 noiembrie, la Viena, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Oficialii au discutat despre investițiile efectuate, în ultimii trei ani, în modernizarea Institutului Oncologic, în special, cele realizate cu ajutorul AIEA. La fel, a fost abordat subiectul creării unui spectru vast de soluții de tratament pentru a lărgi accesul pacienților din țara noastră la cele mai moderne îngrijiri medicale. Părțile au punctat și noi perspective de colaborare.

Potrivit ministrei Sănătății, AIEA va trimite în Republica Moldova o misiune specială care va evalua domeniul oncologic. Raportul elaborat va servi drept fundament la crearea programului național de cancer pentru următorii zece ani, dar și la facilitarea procesul de identificare a partenerilor care vor investi în soluțiile de tratament împotriva cancerului.

Amintim că, în perioada 26-28 noiembrie, ministra Ala Nemerenco participă la Conferința ministerială privind știința, tehnologia și aplicațiile nucleare și Programul de cooperare tehnică, care se desfășoară în orașul Viena, Austria.

Președinta Maia Sandu, discurs cu prilejul Zilei Naționale a României

Președinta Maia Sandu a ținut un discurs la recepția oferită de Excelența Sa, Cristian-Leon Țurcanu, ambasador al României în Republica Moldova, cu prilejul marcării pe 1 decembrie a Zilei Naționale a României. Președinta a subliniat legăturile strânse dintre cele două maluri ale Prutului, a apreciat sprijinul constant și necondiționat al României pe calea integrării europene a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Discursul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la recepția oferită cu prilejul marcării Zilei Naționale a României: 

Onorată asistență,
Dragi români și prieteni ai României,

Este o bucurie să celebrăm împreună Ziua Națională a României, un moment plin de semnificație pentru toți cei care iubesc România. Această zi ne amintește de legătura profundă dintre cele două maluri ale Prutului.

Noi, cei din Republica Moldova, iubim România așa cum iubești o soră mai mare: pentru că avem aceleași rădăcini, aceeași limbă, aceeași credință într-un viitor mai bun. 

O iubim fără egoism, fără rezerve, fără așteptări. Orice biruință a României e și biruința noastră. Orice greutate o trăim împreună.

Mă bucur că ne revedem anume în această săptămână. Sunt momente când familiile trebuie să se adune, să stea împreună și să privească provocările în față. 

Trăim vremuri care pun la încercare democrația și valorile noastre comune. România și Republica Moldova trec, fiecare, prin momente dificile. Dar fiecare încercare este și un prilej de a ne sprijini reciproc și de a demonstra că, împreună, suntem mai puternici.

Astăzi, mai mult ca oricând, Republica Moldova are nevoie de o Românie puternică. O Românie puternică este o Românie europeană. Moldova și România, unite sub steagul Uniunii Europene, vor fi mai puternice împreună. 

Știm ce înseamnă despărțirea – 50 de ani de granițe închise și tăceri impuse de un regim care ne-a vrut străini unul față de celălalt. Nu mai vrem să fim separați. Vrem să mergem împreună, liberi, spre un viitor comun.

Dragi prieteni,

Toți moldovenii cu cetățenie română care au ieșit la vot – peste 80 de mii – au arătat grija și dragostea lor față de România. Votul lor spune că pașaportul românesc nu e doar un beneficiu, dar și o responsabilitate. Le mulțumesc pentru că au ales să apere viitorul României, așa cum au făcut-o și pentru Republica Moldova.

Alegerile din România ne-au mai arătat un lucru, pe care noi, cei din Republica Moldova, l-am trăit pe propria piele: democrația și libertatea sunt sub asediu în întreaga lume. Lupta pentru libertate nu încetează niciodată. Distanța de la democrație la autoritarism poate fi tare scurtă.

Duminică, am retrăit emoțiile alegerilor noastre. Și ele ne-au pus degetul pe rană. Dar ne-au amintit și despre puterea unui popor care se mobilizează în fața pericolului.

Am înțeles că speranța, oricât de puternică, nu e suficientă pentru ca binele să învingă. E nevoie ca un popor să își apere la vot soarta și locul în lume. 

Dragi români,

Viitorul Moldovei depinde și de calea pe care o alege România. În zilele ce urmează, românii vor merge din nou la vot, și am toată încrederea că vor apăra România, cu toate lucrurile pe care le iubim la ea.

România este pentru noi umărul pe care ne sprijinim când ne e greu. Dar și umărul alături de care mergem în momentele de celebrare. Și noi ne dorim un umăr puternic! Să ne sprijinim reciproc și să mergem umăr la umăr spre un viitor mai bun. 

Ne dorim o Românie liberă și puternică, la fel de mult pe cât ne dorim o Moldovă liberă și puternică. Căci așa-i între surori! 

La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor!

A murit cel mai bătrân câine din lume. Ce vârstă avea Pebbles
Articolul anterior
O icoană adusă de pe Athos a lăcrimat în timpul unei slujbe dintr-o biserică din Sibiu. Oamenii au fost uluiți: ”Este o minune!”
Articolul următor