Dansatoare celebră din România fără auz. Medicii au salvat-o în ultimul moment

Atunci când a ajuns de urgență la spital, medicii au rămas pur și simplu șocați de faptul că încă este în viață. Povestea cutremurătoare a celei mai sexy dansatoare a marcat-o, însă acum nu poate fi decât recunoscătoare pentru faptul că este în viață. A fost operată la ureche, după ani întregi de probleme. Mulți medici au refuzat să o opereze, din cauza complexității intervenției, dar astăzi a reușit să zâmbească din nou! Iată despre cine este vorba!

Este una dintre cele mai apreciate și curtate dansatoare din România și, de foarte mulți ani, colaborează cu cei mai de succes maneliști români. Mereu o vedem în videoclipuri cu zâmbetul pe buze și plină de viață, dar ascunde o poveste de coșmar!

S-a temut că va muri în orice clipă

Calvarul Florentinei a început la vârsta de nouă ani, atunci când a început să sesizeze probleme și durere la ureche. Pe atunci a fost dusă de urgență la spital și câțiva ani mai târziu, la vârsta de 18 ani, și-a dat seama că situația se agravează, în momentul în care a observat că îi curge sânge din ureche.

Deși medicii i-au recomandat să se opereze de pe atunci, Florentina a refuzat. A urmat tratamente diferite, pentru o perioadă a fost totul bine. Cu toate acestea, de la vârsta de 16 ani, auzul blondinei se modificase.

A început să audă puțin mai încet cu urechea respectivă, observând o diferență față de urechea sănătoasă. Ulterior, a mai mers la diverși medici, încercând să își rezolve problema doar cu tratament, fără să ajungă la operație.

”Eu când am fost mică am tras curent la ureche și am tot umblat prin spitale, să mă tratez, pentru că făceam infecție, îmi curgea urechea continuu. La vârsta de 9 ani eram să mor din cauza asta, pentru că se inflamase foarte rău, a venit salvarea, m-a luat, am stat internată. Până la 17 ani, în mare parte, stăteam numai la spital. Îmi făceau tratamente pe venă, ca să trateze problema la ureche. La 18 ani m-am trezit că îmi curgea foarte mult sânge din ureche, m-am dus la spital, mi-au spus că am otită și că trebuie să mă operez. La vârsta aceea eram mică, mentalitatea mea era foarte diferită, mi-au spus că trebuie să mă radă, m-am panicat, am refuzat să mă operez atunci”, a explicat, dansatoarea.

Frumoasa dansatoare a rămas fără auz, după ce s-a operat

Anul trecut, însă, în luna martie, au început problemele cu adevărat pentru frumoasa dansatoare. Situația s-a agravat, iar dansatoarea s-a confruntat cu atacuri de panică serioase, din cauza fricii de moarte.

De când medicii au anunțat-o că poate trece în neființă în orice moment, Florentina a decis că este momentul să acționeze și a încercat să caute un medic care să o opereze, dar ușile i-au fost închise: operația era cât se poate de dificilă.

”Pe baza spuselor medicilor care refuzau să mă opereze și îmi spuneau toți că pot să mor oricând, eu am avut niște atacuri de panică. Frica de moarte a intervenit și făceam atacuri de panică. Vedeam că nu mă simt bine, nu mai mâncam, amețeam, grețuri, făceam atacuri de panică continuu. Mă lua cu leșin, simțeam că mor atunci pe loc. Mereu chemam salvarea acasă, dar nu aveau ce să îmi facă”, a mai explicat blondina.

După foarte multe încercări, Florentina a găsit un medic care a acceptat să o opereze. Intervenția a fost una deosebit de dificilă, dar a fost un succes. Frumoasa dansatoare a mai primit o lovitură dură, imediat după operație.

Deși a bătut din ușă în ușă pentru a se putea opera, odată operată, Florentina și-a pierdut auzul.

”Nu mai aud, a trebuit să îmi pun aparat auditiv interior. El mi-a zis că o să se mai reducă din auz, am zis că nu e problemă, eu am crezut că se mai reduce puțin, nu să rămân de tot fără auz, mi-a dat cu virgulă puțin. Mi-a recidivat și m-am infectat iar, timp de patru luni m-am dus în fiecare lună la doctorul care m-a operat, să îmi aspire și să îmi cauterizeze”, a mai adăugat blondina.

sursa: www.spynews.ro

Cetățenii se vor putea adresa la oricare notar din țară pentru proceduri legate de moștenire. Proiectul, votat în prima lectură

Proiectul de lege care prevede excluderea competenței teritoriale exclusive a notarilor în materie de deschidere a succesiunilor a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Autorii menționează că, în prezent, se limitează nejustificat accesul cetățenilor la serviciile notariale de acest gen.

Respectiv, pentru deschiderea procedurii succesorale, persoanele îndreptățite vor putea depune o cerere la oricare notar din țară. Acest lucru este posibil datorită creării Registrului electronic al dosarelor succesorale și al testamentelor, precum și faptului că notarii au acces la diferite registre electronice. De asemenea, la cererea comună a unei majorități simple a moștenitorilor, notarul va putea transmite procedura succesorală către un alt notar. „Acest lucru va încuraja un spirit competitiv și va asigura o creștere a calității serviciilor și diminuare a costurilor”, se menționează în nota informativă a proiectului, scrie Unimedia.info.

Documentul va fi supus consultărilor publice, după care va fi propus spre examinare în a doua lectură. După adoptare, documentul va intra în vigoare după crearea condițiilor tehnice și operarea modificărilor necesare în sistemul informațional Registrul electronic al dosarelor succesorale și testamentelor, dar nu mai târziu de șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Dorin Recean, la evenimentul „Fii PRO! Alege să fii profesor!”: Domeniul educației este o prioritate

Peste 3000 de absolvenți de liceu din R. Moldova, profesori și specialiști în educație au participat la evenimentul de promovare a profesiei didactice, cu genericul „Fii PRO! Alege să fii profesor!”, organizat în cadrul săptămânii educației. Prezent la eveniment, premierul Dorin Recean a apreciat dedicația și profesionalismul cadrelor didactice, subliniind că efortul pe care îl depun este o investiție importantă în generația oamenilor care vor construi viitorul european al Republicii Moldova.

De asemenea, premierul a încurajat tinerii să aleagă o carieră în sistemul educațional, accentuând că Guvernul va continua să susțină transformările în acest domeniu și să ofere acces la o educație modernă și performantă.

„Domeniul educației este o prioritate pentru Executiv. Avem mai multe programe menite să îmbunătățească condițiile de muncă ale profesorilor și să ofere instrumente moderne, necesare pentru a crește calitatea studiilor. Guvernul a majorat cu 15% salariul cadrelor didactice, a oferit alocația unică de 200 de mii de lei la angajare, iar acțiunile noastre vor continua pentru a crește un sistem educațional cu profesori motivați și tineri care ne vor ajuta să construim Moldova europeană” a spus premierul Dorin Recean. 

La eveniment, absolvenții au avut posibilitatea să examineze oferta educațională, prezentată în cadrul unei expoziții la care au participat 13 universități din Republica Moldova. Anual, circa 1200 de tineri aleg să studieze la programele din domeniul educației. 

Comisarul european Johannes Hahn va susține un discurs în PMAN pe 9 mai

De Ziua Europei, pe 9 mai, comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, va efectua o vizită la Chișinău. Potrivit Delegației Uniunii Europene la Chișinău, oficialul european va susține un discurs alături de șefa statului Maia Sandu, la inaugurarea Orășelului European în Piața Marii Adunări Naționale.

Ultima dată comisarul european Johannes Hahn a fost la Chișinău în septembrie 2022. În ianuarie 2024, președinta Maia Sandu a avut o convorbire telefonică cu Johannes Hahn, transmite radiomoldova.md. 

În acest an, Ziua Europei are genericul „Libertate, Pace, Prosperitate – Europa ești tu!”. Tradiționalul Orășel European va fi inaugurat la Chișinău pe 9 mai și la Bălți pe 19 mai. Activitățile dedicate Zilei Europei vor avea loc pe tot parcursul lunii mai.

30 de proiecte finanțate de UE, care acordă asistență în varii domenii, precum dezvoltare rurală, economică, socială, vor oferi vizitatorilor Orășelului European din Chișinău informații despre activitățile derulate, despre cine sunt sau pot deveni beneficiari concreți ai acestei asistențe.

De asemenea, reprezentanți ai 18 state membre ale Uniunii Europene vor împărtăși tradițiile lor culturale și culinare pe Aleea „Echipa Europa”, unde se vor desfășura diverse concursuri și lecții de limbi străine.

Pe parcursul zilei, în cadrul Orășelului European vor fi organizate și activități interactive și educative pentru copii de toate vârstele, organizate pe parcursul întregii zile, cum ar fi: pictură pe față; jocuri de societate; concursuri de desen; activități sportive; spectacole de dans susținute de cluburile de creație ale copiilor în fața scenei principale.

Seara va culmina cu un concert, la care vor evolua : ambasadorul Uniunii Europene Jānis Mažeiks, Cristi Aldea-Teodorovici, Lupii lui Calancea și Kalush Orchestra din Ucraina, câștigătorii Eurovision Song Contest 2022.

Calendarul evenimentelor este disponibil pe site-ul https://eu4moldova.eu/ru/den-evropy-2024/

Chișinăul transmite condoleanțe după accidentul de elicopter din Kiev, în care au murit 17 oameni, inclusiv ministrul ucrainean de Interne și colegi de-ai săi
Articolul anterior
Putin ar putea anunța chiar astăzi un nou val de mobilizare
Articolul următor