De la refugiată, la femeie de afaceri. O ucraineancă a găsit succesul după ce s-a cuplat cu un milionar însurat care a primit-o în casa lui

O ucraineancă și-a găsit dragostea cu un multimilionar, fost șef al firmei de credite, după ce s-a mutat în casa familiei sale.

Mariia Polonchuk, de 40 de ani, şi-a făcut o relație cu un investitor și antreprenor din UK, Haakon Overli, de 53 de ani, după ce bărbatul și-a părăsit soția pentru ea anul trecut. Fostul soţ al femeii, Andrey Sheldunov, care încă locuiește în capitala Ucrainei Kiev, a divorţat rapid, la scurt timp după ce relația ei a devenit publică, relatează Observator, conform Daily Mail. 

Mariia şi actualul partener, care e născut în Norvegia, s-au cuplat după ce ea și fiii ei au primit vize pentru a locui în casa lui de 3 milioane de lire sterline din Anglia, pentru a scăpa din țara lor de origine, sfâșiată de război după invazia Rusiei. Anul trecut, cuplul s-a mutat din casa familiei bărbatului, lăsând-o în urmă pe soția lui Imogen, în vârstă de 47 de ani, și pe copii lor. Ucraineaca a devenit acum o femeie de afaceri în Marea Britanie, autointitulându-se Masha Epshtein și co-fondând o afacere de design numită „Lon: Ltd” împreună cu fiul ei Gregory Sheldunov, în vârstă de 19 ani.

Şi-a înfiinţat o companie împreună cu fiul ei

Compania a fost înființată în noiembrie anul trecut, cu un birou în Covent Garden din Londra, listând-o pe femeie ca unic director și coproprietar împreună cu fiul ei. Ea se descrie pe profilul ei ede LinkedIn, folosind numele de Masha Ephstein, ca un „designer și antreprenor” premiat în Marea Britanie și un „director desăvârșit cu peste 15 ani de experiență în antreprenoriat”.

Într-un videoclip, ea se prezintă drept „o antreprenoare ucraineancă”, spunând: „Din cauza războiului, a trebuit să părăsesc țara mea cu cei doi fii ai mei și, în cele din urmă, am ajuns în Marea Britanie”. Produsul vedetă al firmei lor este un adaptor pentru prize cu conexiuni multiple pentru diferite dispozitive electronice, care în acelaşi timp aranjează cablurile din jurul biroului.

Cei doi s-au cuplat în timp ce erau căsătoriţi

Femeia şi fostul ei soţ s-au căsătorit în Harkov în 2003 şi păreau să aibă o viață confortabilă înainte de război, cu vacanțe în străinătate. Ei au fost, de asemenea, co-directori ai unei companii cu sediul la Kiev numită Kontakt Media din 2006 până în iunie anul trecut.

Înregistrările tribunalului din Ucraina dezvăluie că fostul ei soţ a depus actele de divorț la tribunalul districtual Kyivsky din Harkiv pe 19 septembrie anul trecut – la doar două săptămâni după ce a fost dezvăluită aventura soției sale. Ea a scris o declarație cu nouă zile mai devreme, pe 10 septembrie, spunând că „nu s-a opus desfacerii căsătoriei”.

Un purtător de cuvânt al domnului Overli a refuzat să comenteze relația sa cu doamna Polonchuk.

Andrei Spînu condamnă greva anunțată de transportatori în perioada 27-29 februarie: ”Este inacceptabil. Vom interveni cu ANTA!”

Este inacceptabil ca transportatorii să își suspende activitatea, chiar și pentru trei zile, iar cei care nu vor ieși la traseu, riscă să fie sancționați. Mai mult, ministrul Infrastructurii spune că nu înțelege revendicările transportatorilor. Declarațiile au fost făcute de Andrei Spînu miercuri seara, 21 februarie curent, la o emisiune de la Jurnal TV, scrie realitatea.md.

„(…) sincer, nici până acum nu am înțeles care sunt nemulțumirile acestei asociații (n.r. APOTA). Eu ce am auzit este că ei vor ca situația în transport să rămână la fel, să nu facă rutele, să nu dea bilete călătorilor, să nu îmbunătățească parcul de microbuze, (…) nu vor aparate de casă (…) Este inacceptabil ca să fie suspendată activitatea, iar șoferii să nu iasă la traseu. Îi îndemn să asigure oamenii cu transport. Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni, dacă va fi nevoie”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

În replică, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a spus că ministerul condus de Andrei Spînu promovează legi care contravin celor europene.

„Avem patru cerințe – programele de transport național să fie formate așa cum prevede Regulamentului Uniunii Europene, liberalizarea transportului internațional, legislația în domeniul activității autogărilor, iar sistemul de fiscalizare să fie ca în România, care a dat termen rezonabil pentru aplicarea obligatorie a aparatele de marcat electronice fiscale, să fie totul treptat. (…) Toate aceste patru cerințe sunt inspirate din legile Uniunii Europene, dar (…) ministerul a promovat reguli care contravin celor europene”, a precizat Oleg Alexa, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Amintim că, în perioada 27-29 februarie curent, vor fi sistate rutele regulate raionale și internaționale. Un anunț în acest sens a fost făcut de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Transportatorii spun că sunt nevoiți să recurgă la sistarea rutelor în semn de protest, „pentru a se face auziți de autorități și pentru a se apăra de normele abuzive”.

La sfârșit de iarnă scad prețurile la căldură și energia electrică

Prețul la energia termică și energia electrică în curând vor scădea, afirmă ministrul Ministrul Energiei, Victor Parlicov. Acest lucru s-ar putea întâmpla datorită noilor tarife la gazele naturale, scrie pulsmedia.md.

Astfel, noile tarife la gazele naturale vor avea impact economic pozitiv, spune Parlicov. Energia termică și elergia electrică s-ar putea ieftini.

„Ieșim din iarnă, prețurile de pe piața internațională merg în jos. Pornind de la prognozele prețurilor pe acest an, cred că ne putem asuma o reducere a acestora. Pentru noi este important ca oamenii să resimtă această tendință de scădere a prețurilor internaționale în facturile lor”, a menționat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Amintim că la data de 21 februarie, ANRE a aprobat noi tarife pentru gazul natural. Astfel, acesta s-a ieftinit cu 3,3 lei per metru cub pentru consumatorii casnici. Prin urmare, noul tarif a ajuns la 13,39 lei, fără TVA.

O tânără refugiată din Ucraina a murit subit pe o stradă din Bălți. Avea 21 de ani

O tânără de 21 de ani a murit subit pe o stradă din municipiul Bălți. Medicii au luptat aproape două ore pentru a o salva, dar fără succes. Preliminar, inima fetei a încetat să bată în urma unui stop cardiac, scrie nordnews.md.

„La ora 10.00, ambulanța era deja aici și medicii o resuscitau. Era moartă, dar ei au tot încercau să o reanimeze timp de două ori, însă fără succes. Au vrut să-i stabilească identitatea, dar nu avea la sine nici pașaport, nici portmoneu, nici card bancar, nimic”, a povestit un martor ocular.

Ulterior, a fost constatat că tânăra era refugiată din Ucraina.

„Venea la noi după ajutor, era veselă, se saluta cu noi în fiecare dimineață, dar astăzi nu am văzut-o. De vreo trei luni era cazată la Hotel Bălți, împreună cu mama ei”, a povestit Alexandru Costiuc, voluntar la Asociația pentru Drepturile Omului LEX XXI.

Deși incidentul a avut loc în această dimineață, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bălți nu au venit cu nicio reacție până la publicarea știrii, deși jurnaliștii nordnews au solicitat de câteva ori un comentariu.

Adolescenta iraniană Armita Garawand, agresată de poliţia din Iran, a murit după o lună de comă
Articolul anterior
Luptătoarea Mariana Draguțan a devenit vicecampioană Mondială
Articolul următor