De mâine, basarabenii din Italia nu se vor mai putea întoarce acasă

De mâine, basarabenii din Italia nu se vor mai putea întoarce acasă. Autorităţile de la Chişinău au decis să întrerupă cursele aeriene din şi spre Italia, până pe 31 martie.

separator
Totodată, autoritățile din România au suspendat traficul rutier de persoane aflat în tranzit prin țară. Cei care vor încerca să treacă prin România vor fi puși în carantină.

Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12,00, până la data de 31.03.2020, ora 12,00.

Operatorii de transport rutier de persoane care efectuează servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale care tranzitează Italia, au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină/autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.

Având în vedere măsurile de mai sus, rugăm operatorii de transport internațional și cetățenii Republicii Moldova să ia în calcul toate prevederile actului normativ menționat în perspectiva planificării unor călătorii cu tranzitarea României spre și din Italia.

Atenție, chișinăuieni! Străzile care vor fi închise mâine în legătură cu vizita premierului ungar Victor Orban
Articolul anterior
Încă două cazuri de coronavirus în Moldova. La copii, testele sunt negative
Articolul următor
Alte articole interesante