Decizia CEC pentru alegerile din 11 iulie: 9 secții deschise și 2 închise

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi majorarea de la 139 la 146 a numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate, care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Au fost adăugate: trei secții de votare pentru Germania și Marea Britanie, două secții de votare în Franța și o secție de votare în Italia.

În același timp, a fost exclusă secția de votare pentru orașul Oradea (România) și o secție pentru orașul Atena (Grecia).

De menționat că PAS a anunțat deja că va contesta decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

Și Platforma DA susține că ,,146 de secții de votare pentru hotare, pentru alegerile anticipate din 11 iulie, este un număr insuficient pentru a asigura alegeri libere și corecte”. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Andrei Năstase, care susține că astăzi „membrii CEC au mimat din nou democratia”.

„Membrii CEC sunt, înainte de toate, oameni aflați într-o funcție din care trebuie să se asigure că toți cetățenii Republicii Moldova – indiferent dacă sunt acasă sau peste hotare – pot să își exercite dreptul constituțional de a vota.

Faptul că astăzi, după atâtea proteste – atât în țară, cât și în diaspora – membrii CEC au decis să „suplimenteze” cu doar 7 numărul secțiilor de vot este o nouă confirmare a atitudinii reflectată de Igor Dodon atunci când, pregătindu-se să piardă alegerile prezidențiale, îi împărțea pe alegătorii moldoveni în două categorii: alegătorii „săi” și alegătorii „de mâna a doua”, a comentat Năstase.

„Atunci când ești în slujba oamenilor, nu poți fi decât cinstit, cale de mijloc nu există. Faptul că astăzi membrii CEC au decis să fie „cam cinstiți” nu schimbă cu nimic datele problemei, Platforma DA urmând să conteste această decizie nedreaptă până la soluționarea ei în favoarea tuturor alegătorilor Republicii Moldova, indiferent de opțiunile lor politice”, a mai scris politicianul pe pagina sa de Facebook, conform cotidianul.md.

Farmacia Familiei: Ajută-ne să avem grijă de ei
Articolul anterior
Noi cazuri de Covid-19, confirmate astăzi, 8 iunie. 51 de persoane rămân internate în spital, în stare gravă
Articolul următor
Alte articole interesante