Declarația Rodicăi Ciorănică, după decernarea premiilor VIP Magazin

Un ultimele zile, publicul asistă la discuții încinse în mediul virtual după ce revista VIP Magazin i-a acordat ex-președintelui Vladimir Voronin titlul de ,,Omul secolului”. Drept urmare, mai multe persoane publice premiate în cadrul proiectului și-au arătat nemulțumirea în legătură cu acest fapt și au renunțat la premiile ce le-au fost oferite.

În acest context, Rodica Ciorănică, organizatoarea evenimentului, a venit cu o reacție publică. Jurnalista susține că s-a ajuns la un val de insulte nefondate din partea celor pe care i-a considerat mult timp ,,prieteni”, exprimându-și regretul în legătură cu acest fapt. Totodată, ea a explicat cum au stat lucrurile și a menționat că aceasta este ultima ei reacție vizavi de acest subiect.

,,Scriu asta nu pentru cei care nu mă cunosc și nu îi interesează adevărul.

Scriu asta pentru cei care mă cunosc şi mă respectă. Chiar dacă vocile voastre nu sunt atât de vocale, ştiu că relaţia noastră contează.

Voi începe cu o confesiune total neinteresantă. L-am vazut si am vorbit cu dl Voronin, o sigură dată, la Omul Anului 2020! Am ajuns în acest punct pentru că am ales să fim corecţi cu cei care au propus nume pentru Omul Anului şi cu cei care au votat aceste nume – 375 000 voturi.

Am venit acum trei zile cu o reacţie publică, pe pagina VIP magazin, dar se pare că prea puţini sunt interesaţi de adevăr. Așa că vreau să vă rog un singur lucru: încetați atacurile la persoană. Încetaţi să mă insultaţi. Nu vreau să ajung la asta, dar vă amintesc – pentru defăimare se acţionează în justitie. Mi-am construit numele prin foarte multă muncă şi nu o să vă permit să îl călcaţi în picioare.

Acum despre cei care întorc premiile: Este decizia voastră! Dar pe lângă declaratiile suferinde de pe facebook, vă rog sa aduceti premiile în redacție.

Eu şi echipa mea ne-am luat lecţia – am înţeles cât costă corectitudinea cu care ne-am tratat publicul, prieteniile, respectul şi care era preţul cuvintelor dulci despre cât de mult ne iubiţi. Dar am văzut şi pentru cine contez şi contăm. Și asta e foarte important! ❤

…Acum sunt foarte bine. E ca într-o seară caldă de sâmbătă, după ce faci curat în casă. Vă asigur, e mai liniştitor să te înconjori de 100 de oameni minunaţi decât de 100 de mii care te îmbrăţişează şi te vând pentru 3 like-uri.

Este ultima mea reacţie la tot ce se întâmplă. Vă multumesc tuturor pentru dragoste, dar si pentru trădare.

Repet, sunt lecţiile mele şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ele. Sper să le învăţ, măcar de data asta”, scrie Rodica Ciorănică.

Reacția revistei VIP Magazin:

„VIP magazin are 17 ani şi a trecut prin multe schimbări. Nu am elogiat pe nimeni, niciodată, doar am oferit un spaţiu cu opinii din prima sursă. Ne-am considerat tot timpul revista-cronicar a timpurilor pe care le trăim, am realizat interviuri cu personalităţi iubite şi, în acelaşi timp,  contestate de societate. Asta e meseria noastră. (…).

Votingul pentru Omul Anului a avut loc în perioada 20 ianuarie-26 februarie 2021, iar Vladimir Voronin a adunat cele mai multe voturi la categoria Oamenii Secolului (ataşăm copia extrasului din voting).  Ce trebuia să facem? Trebuia să ne disociem pentru că suntem în epoca Maia Sandu? În anul trecut, apropo, Omul Anului votat de public, la categoria Politică, a fost Maia Sandu. Momentul a trecut cumva neobservat…

Anul acesta, pe ultima sută de metri, am exclus politicienii din TOP. În primul rând, din cauza  circumstanțelor politice contradictorii și instabile. Plus, dna preşedinte Maia Sandu, cea mai votată la categoria Politică şi în acest an, nu a avut timp să ne ofere un interviu. Iar prezența lui Vladimir Voronin mai degrabă avea o conotaţie care să consemneze un rol din trecut, decât o speranţă pentru viitorul acestei ţări.

…Suntem o revistă a tuturor celor care au ce spune şi nu ne interesează politica. Încercăm să vedem omul de dincolo de politică. Este alegerea noastră”.

Platformă digitală pentru vârstnici, lansată în Moldova

Platforma pentru îmbătrânire activă și incluziune digitală a persoanelor în vârstă a fost lansată în Republica Moldova, pentru a reduce decalajul digital din societate și pentru a promova un stil de viață activ și sănătos printre vârstnici, transmite IPN.

Potrivit inițiatorilor platformei, durata medie de viață crește în Moldova, iar până în 2040 fiecare al treilea cetățean va avea peste 60 de ani, de aceea e necesară valorificarea potențialului persoanelor vârstnice și promovarea unei vieți active și sănătoase la orice vârstă, contribuind astfel la dezvoltarea și reziliența social-economică și demografică a țării.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale ține pasul digitalizării, a declarat ministrul Alexei Buzu la evenimentul de lansare a platformei. Demnitarul a accentuat că scopul acesteia este de a-i implica și instrui pe cât mai mulți vârstnici în procesele de digitalizare.

,,Ne dorim ca tranziția în lumea digitală să fie incluzivă, care să aducă beneficii pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă. Am identificat trei mari bariere: lipsa competențelor digitale, accesul limitat la trafic de date și echipamente, nu avem acces deplin la ele. Trebuie să le depășim prin inițiative concrete și eficiente”, a menționat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Proiectul este realizat în parteneriat cu UNFPA Moldova. „Digitalizarea țării este o realitate, iar noi trebuie să ne asigurăm că toți vârstnicii pot beneficia de oportunitățile oferite de lumea digitală, de la servicii bancare online până la acces la informații vitale despre sănătate”, a menționat la rândul său Reprezentanta UNFPA Moldova, Karina Nersesyan.

Ponderea persoanelor de peste 60 de ani crește continuu în Moldova, indică datele Biroului Național de Statistică. Potrivit BNS, la începutul acestui an erau înregistrate aproape 610 mii de persoane cu vârsta de peste 60 ani, ceea ce constituie 25,2% din totalul populației cu reședință obișnuită.

Caz șocant la Bălți: O femeie încerca să se arunce în fața mașinilor. A fost dusă la Spitalul de Psihiatrie

O femeie din Bălți, care avea un comportament agresiv, încerca să se arunce în fața automobilelor din trafic. Carabinierii au intervenit pentru a preveni un eventual accident sau traumatism, realitatea.md.

Totodată, a fost solicitată și o ambulanță.

„La scurt timp, femeia a fost preluată și transportată la Spitalul de Psihiatrie Bălți, pentru a primi îngrijiri medicale, iar ulterior s-a stabilit că aceasta era la evidența psihiatrului”, mai transmite carabineirii.

Noii miniștri au fost învestiți

Vladimir Bolea, Daniela Misail-Nichitin și Ludmila Catlabuga au depus jurământul, în cadrul unei ceremonii organizate la Președinție. Astfel, noul ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, noua ministră a agriculturii și industriei alimentare și noua ministră a afacerilor interne sunt de astăzi oficial în funcții, transmite IPN.

Președinta Maia Sandu a declarat că în domeniul afacerilor interne prioritățile sunt clare. Prima ține de accelerarea procesului de negociere cu Uniunea Europeană, iar a doua ține de creșterea capacității instituțiilor din subordine și îmbunătățirea cooperării acestor instituții, astfel încât cetățenii să fie și să se simtă în siguranță.

Șefa statului i-a urat bun venit în echipa guvernamentală noii ministre a agriculturii. Potrivit Maia Sandu, Ludmila Catlabuga a reușit să demonstreze profesionism și curaj într-un domeniu complicat, iar acum va trebui să conducă un domeniu cu multe probleme.

Lui Vladimir Bolea, președinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru transformările pe care le-a făcut în agricultură, precizând că acum el preia un domeniu amplu, cu multe responsabilități și cu impact major asupra majorității cetățenilor. „Programele și proiectele de care este responsabil ministerul pe care îl veți conduce, contribuie în modul cel mai direct la creșterea nivelului de viață al omului. De aceea și viteza cu care ne mișcăm, și calitatea acțiunilor sunt foarte importante”, a precizat Maia Sandu la ceremonia de depunere a jurământului.

La rândul său, premierul Dorin Recean i-a spus Daniellei Misail-Nichitin că „poliția Republicii Moldova a demonstrat deja performanță în lupta împotriva corupției electorale, precum și o capacitate în creștere de a asigura ordinea publică. Vrem ca aceeași performanță vizibilă și în folosul oamenilor să fie în celelalte subdiviziuni ale MAI”. Dorin Recean i-a urat bun venit în cabinetul de miniștri și Ludmilei Catlabuga: „Am încredere că, așa cum ați construit agricultură cu valoare adăugată înaltă pentru familia dumneavoastră, veți reuși să multiplicăm această experiență la nivel de țară”. Premierul i-a mulțumit lui Vladimir Bolea pentru că a transformat un sector și l-a îndemnat să se apuce de altul. „Sectorul construcției trebuie revitalizat pentru că este un contribuitor și un motor al creșterii economice”, a menționat Dorin Recean.

Vicepremierul Vladimir Bolea, care până acum a exercitat funcția de ministru al agriculturii și industriei alimentare, a preluat portofoliul de ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, după demisia recentă a lui Andrei Spînu. Ludmila Catlabuga, care este femeie de afaceri, preia șefia Ministerului Agriculturii. Daniella Misail-Nichitin îl înlocuiește pe Adrian Efros, care și-a prezentat, luni seara, demisia din funcția de ministru de interne.

România donează Moldovei încă 100.800 doze de vaccinuri
Articolul anterior
În acest an, ziua de 1 iunie va fi zi lucrătoare
Articolul următor