Deputatul Dinu Plîngău a rămas fără tată

Momente grele pentru tânărul deputat Dinu Plîngău. Tatăl acestuia a decedat pe 30 martie, la o vârstă de doar puțin peste 50 de ani. Colegii deputatului i-au transmis un mesaj de condoleanțe și susținere.

”Fracțiunea parlamentară Platforma DA are cel mai tânăr deputat, dar și cel mai inteligent. Profesoară fiind de specialitate, îmi făceam mari griji la început de mandat să nu sufere, deoarece este foarte dificil în Legislativul de la Chișinău să poți rămâne tu în toate situațiile. Să nu te dezici de convingerile tale, să te descurci în felul de a fi al multor deputați, să crezi doar faptelor etc. Dinu Plângău s-a integrat repede, deși este o fire foarte sensibilă. A înțeles pe viu întelepciunea proverbului “De șapte ori măsoară, o dată taie!”

Azi tânărul deputat Dinu Plângău a rămas fără tată, care avea doar puțin peste 50 de ani… Ne pare foarte rău, Dinule… Împărtășim durerea ta și marea pierdere. Dumnezeu să îl aibă în grija Sa! Condoleanțe familiei…”, a menționat deputata Maria Ciobanu.

Andrei Năstase, liderul PPDA:

,,Știu cum e. Acum 43 de ani, pe 28 martie, a plecat și Tatăl meu. Dinu, Durerea ta e și durerea noastră. Suferinta ta e si suferinta noastra. Suntem cu toții alături de tine și de familia ta”, a transmis Andrei Năstase.

VIDEO! Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță deosebită, în interpretarea unui cor militar din Rusia

Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță cu totul deosebită, în interpretarea unui cor militar din Sankt-Petersburg, Rusia, scrie UNIMEDIA.

Tânărul din imaginile postate pe TikTok cântă în limba română și pare să se descurce de minune cu versurile.

„Acest tânăr poate reinterpreta orice piesă”, se menționează pe pagina de TikTok a Corului Armatei Ruse.

Internauții i-au apreciat talentul la maxim.

Deși înregistrarea este din 2020, aceasta s-a viralizat acum pe rețele.

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului absolvenților de la medicină

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF.

”Azi le-am mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie pentru că au ales această carieră responsabilă și i-am felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.

Dragi viitori doctori, ați depus jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți.

Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova. Doar anul trecut, salariile tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor au crescut în medie cu 15%. În ultimii trei ani, Guvernul a investit circa 2,4 miliarde de lei pentru renovarea spitalelor din țară. Iar tinerii medici care lucrează în regiunile rurale primesc, la angajare, o indemnizație de 120 de mii de lei într-o singură tranșă. Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Telenovelă politică în România: un primar și-a ”zdrobit” nevasta la alegerile locale

Locuitorii comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, au fost martorii unor alegeri locale neobișnuite, în care pentru funcția de primar s-au confruntat actualul edil, Jean Rogoveanu, și fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu, aflați în plin proces de divorț pe parcursul campaniei electorale.

Învingător a fost Jean Rogoveanu (PSD), care și-a menținut funcția cu 71,4% din voturi, adică 859 de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu (PNL), cu 27,93% din voturi, reprezentând 336 de alegători. Un al treilea candidat, Gheorghe Haneş (PMP), a obținut 8 voturi (0,67%).La alegerile locale din comuna Gogoşu au fost înscriși 3.272 de alegători pe listele electorale permanente, dintre care 1.822 s-au prezentat la urne.

Primarul Jean Rogoveanu a declarat pentru presa locală că fosta sa soție și-a depus candidatura din răzbunare. Cei doi s-au căsătorit în 2009, iar divorțul a fost pronunțat în luna mai a acestui an.

Jean Rogoveanu a fost implicat anterior într-un scandal după ce a achiziționat, din fonduri publice, trei telefoane mobile în valoare de 6.000 de euro, aparatele fiind folosite de el, viceprimar și o angajată a Primăriei Gogoşu.

sursa

Un farmacist din Chișinău, răpus de noul coronavirus
Articolul anterior
Daniela Dermengi: La bucătărie, gătește și mănâncă doar din veselă reciclabilă
Articolul următor