Deputatul Alexandr Nesterovschi, condamnat acum o săptămână la 12 ani de pușcărie și dat în căutare internațională, s-ar afla în regiunea transnistreană. Despre acest lucru a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care susține că parlamentarul, cu siguranță, nu a părăsit teritoriul R. Moldova și că acum există mai multe informații operative despre locul aflării parlamentarului.

În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, șeful IGP a declarat că până la emiterea sentinței, poliția nu avea niciun ordin pentru localizarea deputatului, solicitările în acest sens fiind făcute doar în seara zilei când a fost emisă hotărârea judecătoriei.
„Pot să confirm că persoana nu a părăsit R. Moldova cu identitatea deținută ca cetățean al R. Moldova. Cu două zile până la sentință, nu a părăsit vreun cetățean străin cu imagine asemănătoare feței cetățeanului Nesterovschi. Sunt anumite informații operative, elemente care se localizează, dar, cu părere de rău, forțele de drept nu pot interveni în toate locațiile pentru a se asigura acolo. Moderator: Adică s-ar afla în regiunea transnistreană? – Este o variantă cu o probabilitate mare”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.
Amintim, în data de 20 martie, deputatul Nesterovschi a fost condamnat la 12 ani de detenție în penitenciar de timp închis. Parlamentarul este învinuit de luare de mită în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și pregătirea finanțării partidelor politice din surse interzise de lege, săvârșită în proporții mari. Procurorii au cerut o pedeapsă de 10 ani și 9 luni de închisoare, precum și o amendă de 500.000 de lei.
În primăvara 2023, Nesterovschi a părăsit Partidul Socialiștilor și ulterior s-a alăturat conducerii Partidului Renaștere, apropiat politicianului Ilan Șor.
Alexandr Nesterovschi, care a rămas fără imunitate și judecat pentru corupere pasivă, a primit recent cetățenia Federației Ruse. El a acuzat autoritățile de la Chișinău că „nu tolerează legăturile prietenești ale opoziției cu Moscova”, afirmând că presiunile judiciare asupra sa și a colegilor săi sunt motivate de poziția sa pro-rusă.