Detalii despre femeia ucisă în bătaie de propriul fiu, la Fălești. Tânărul și-a ucis mama cu o zi înainte să plece în vacanță

Locuitorii orașului Fălești au rămas îngroziți după ce au aflat de isprava unui tânăr de 34 de ani care și-a ucis cu cruzime propria mamă. Vecinii spun că nu-și pot reveni din starea de șoc de când au aflat despre crimă și presupun că băutura l-ar fi împins pe bărbat la acest pas, transmite tvn.md

Femeia a fost bătută de fiul ei chiar în propria casă. După incident aceasta a chemat un taxi și s-a dus la sora sa în satul Călinești, din raionul Fălești. Deoarece se simțea rău sora sa a chemat ambulanța. Medicii de la urgență au preluat femeia, pe drum spre spital, însă, acesta a decedat. Sora victimei a refuzat să vorbească cu presa despre cele întâmplate.

„Am vorbit de ajuns și la poliție și peste tot, nu mai am ce spune. La poliție am vorbit, am vorbit la toți.”

Femeia era de o cumsecădenie rară și mai bine de 20 de activa la o biserică din oraș.

„Ce pot să spun despre ea, săptămâna trecută am văzut-o mișcându-se pe stradă cu niște capre, ce mai are ea pe acolo, uite chiar mă emoționez. Nu cunosc pe nimeni din familia lor, ceea ce ne cunoaștem așa ca vecini, bună ziua, la revedere, știu că umbla la biserică.”

„Uneori venea cu fiul, uneori singură, fiul rar când venea, puțin discutam, ea cumpăra pâine. Era normală, liniștită, nu pot nimic să spun.”

Acest bărbat spune că fiul femeie consum alcool și era deseori agresiv cu oamenii din jur. Iar ieri pe la masă el a fost la biserica unde activa mama sa și a făcut scandal,  după ce a stricat geamurile de la trapeza bisericii s-a făcut nevăzut.

„A venit era amețit, a cerut 5-10 lei să se ducă să bea, așa a fost, i-am zis să se ducă și să-și caute de treabă, el mi-a tras un pumn, mă doare și acum. Înainte de asta a fost aici și a stricat geamul, eu cu tanti Raia, Dumnezeu să o ierte, am venit aici și am făcut curat. El s-a dus acasă, mama lui, tanti Raia, Dumnezeu să o ierte tot a plecat acasă. Azi dimineața Constantin mi-a  zis că Raia a murit, ea avea 60 și ceva de ani.”

Potrivit parohului bisericii femeia urma să plece astăzi într-o vacanță în Egipt, împreună cu fiul care a snopit-o în bătaie.

PETRU CARPINEANU, Parohul Bisericii din Fălești: „A fost starostele bisericii, adică eu sunt foarte mulțumi, în jur la 20 de ani a lucrat, foarte bine, foarte frumos, femeie cu credință  mare, cu dragoste mare față de biserică. Trebuia să plece azi în Egipt, să se odihnească oleacă cu băiatul acesta.”

Medicii de la urgență nu au oferit detalii despre circumstanțele în care a decedat femeia.

„Numai la serviciul de presă. – Dar măcar să ne spuneți în ce stare a venit doamna? Numai la serviciul de presă, toate informațiile. Doamna în ambulanță am înțeles că a decedat, în drum spre Fălești? Nu comentez.”

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar fiul victimei a fost reținut pentru 72 de ore.

Alertă cu bombă la turnul de televiziune Ostankino din Moscova

Mai multe persoane au fost evacuate luni seara din turnul de televiziune Ostankino din Moscova, în urma unei alerte cu bombă.  

turnul ostankino

Oamenii au fost evacuaţi din turnul de televiziune Ostankino din Moscova în urma unui apel cu bombă, a declarat luni pentru TASS un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, potrivit News.

„Toţi vizitatorii turnului Ostankino au fost evacuaţi din motive de securitate”. a afirmat purtătorul de cuvânt.

Poliţia intervine la faţa locului, inclusiv specialişti cu câini. 

Turnul de Radio și Televiziune are 540 de metri înălțime și este una dintre clădirile reprezentative ale Moscovei.  

Valentina Nafornița a fost cerută în căsătorie! Unde a avut loc marele eveniment și cum a fost surprinsă soprana de iubitul ei

Valentina Nafornița trece printr-o perioadă minunată pe plan personal. Soprana a fost cerută în căsătorie de iubitul ei, dirijorul și compozitorul Cristian Spătaru. Evenimentul a avut loc în Grecia, acolo unde își petrec vacanța cei doi îndrăgostiți.

Efectul „Naforniţă” – Q Magazine

Încântată și emoționată, artista a făcut publică vestea prin intermediul unor imagini în care apare zâmbind, în timp ce iubitul i-a oferit inelul și un frumos buchet de flori. ,,O seară pe care să nu o uiți niciodată”, a scris soprana în dreptul imaginilor.

mamaplus
mamaplus

Valentina Nafornița și Cristian Spătaru trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Emoțiile sunt mult mai intense, deoarece în curând cei doi urmează să devină părinți.

Soprana Valentina Nafornița este însărcinată (Foto) - VIP Magazin
Valentina Nafornita: one evening at Rodolfinum – OPERAFASHION

Felicitări și casă de piatră artiștilor îndrăgiți!

La Soroca a fost dezvelit un bust în memoria scriitorului Dumitru Matcovschi

Un bust în amintirea regretatului poet Dumitru Matcovschi a fost inaugurat în Parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca.

La Soroca a fost dezvelit un bust în memoria lui Dumitru MatcovschiFoto: Vadim Șterbate

Instalată de curând, sculptura a fost sfințită de către un sobor de preoți, iar elevii de la liceele din oraș au adus omagii marelui scriitor. Ei au recitat poezii și au prezentat scenete din dramaturgia lui Matcovschi, transmite moldova1.md.

Poetul Dumitru Matcovschi își trage rădăcinile din fostul județ Soroca. De aceea, sorocenii au considerat necesar ca pe aleea din parcul scriitorilor să fie instalat un bust al poetului. Lucrarea artistică a fost realizată de către o echipă de sculptori, selectată de Ministerul Culturii.

Sculptorul Victor Macovei a spus că bustul este turnat din bronz, iar postamentul din piatră de Cosăuți.

„Patru luni a durat modelul în lut, apoi transpunerea în bronz și montarea pe loc”, relatează autorul sculpturii.

În semn de recunoștință, tinerii au adus omagii marelui scriitor, recitându-i poeziile și interpretând cântece pe versurile sale.

VOX: „A revenit aici, la Soroca, în centrul județean marele poet Dumitru Marcovschi, cel care a fost pentru noi model de curaj, de spiritualitate, de patriotism și rămâne așa și astăzi.”;

„Îi multumim pentru moștenirea pe care ne-a lăsat-o în mii de biblioteci din țară, în instituții școlare. Să-i promovăm și să-i cinstim opera, să-l avem alături mereu.”

La eveniment au fost prezenți locuitori ai raionului, Consulul general al României la Bălți și familia poetului.

Petrișor Dumitrescu, consulul general al României în Republica Moldova, a declarat că acțiunea la care asistă e un gest de eternizare a memoriei unei mari personalități a neamului.

„E un răspuns pentru ceea ce ne-au lăsat generațiile anterioare. E un raspuns la păstrarea vie a amintirii marilor scriitori ai neamului românesc și reprezintă o mărturie pentru generațiile viitoare cu privire la tot ce facem noi pentru binele lor.”

Familia lui Dumitru Matcovschi a fost reprezentată de ginerele său, Leonid Smolnițchi, care a îndemnat la lectura moștenirii lăsate de poet.

„Ne bucură faptul că se mai găsește lume care nu uită de marele poet Matcovschi și să știți că Matcovschi zicea: când mă voi duce, de-acum mai puțină atenție, mai mult citiți ceea ce am scris. Este un exemplu și vor fi multe, multe generații în viitor.”

Pentru bustul scriitorului, din bugetul raionului Soroca au fost alocați cca 300.000 de lei.

A dispărut drapelul Rusiei de pe fațada clădirii Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Chișinău
Articolul anterior
Nina Crețu împlinește astăzi 23 de ani! Vezi cum a felicitat-o fratele ei Emilian
Articolul următor