Detalii despre tragedia de la Comrat. La volanul mașinii care a provocat accidentul s-ar fi aflat un călugăr de 22 de ani

Automobilul care ar fi provocat tragicul accident de noaptea trecută, în urma căruia trei persoane au ars, iar alta a fost rănită, ar fi fost condus de un călugăr, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, tânărul în vârstă de 22 de ani, care se afla la volanul automobilului Dacia, ar fi fost un călugăr care slujea la o mănăstiure dintr-o suburbie a municipiului Chișinău. 

Noaptea trecută acesta s-ar fi pornit în localitatea de baștină ca să-și viziteze mama, iar persoanele cu microbuzul de marca Ford Transit, care s-a ciocnit frontal cu Dacia, s-ar fi dus la o stație PECO după țigări.

Sursele noastre mai menționează că șoferul automobilului Dacia avea permisul de conducere de aproximativ un an de zile, iar mașina care anterior ar fi aparținut unei companii de taximetrie a cumpărat-o la o săptămână după ce și-a luat permisul de conducere.

Potrivit unui comunicat al IGP,  tragedia s-ar fi produs după ce șoferul automobilului Dacia ar fi intrat pe contrasens ca să efectueze depășirea unui alt vehicul și s-a izbit în microbuzul care venea din partea opusă.

„În urma impactului automobilele s-au incendiat. Precizăm că Dacia avea instalație de gaz”, se menționează în comunicatul IGP.

Sursele noastre apropiate anchetei precizează că instalația GPL a fost testată tehnic în luna Mai a anului curent.

Amintim că în timpul lichidării incendiului, pompierii au depistat cadavrele a două persoane în microbuz. Este vorba despre șoferul vehiculului, un tânăr de 30 de ani, dar și pasagerul acestuia a cărui identitate nu a fost stabilită.

Cel de-al treilea cadavru a fost găsit în automobilul de marca Dacia și aparține șoferului, un tânăr de 22 de ani. 

Totodată, un echipaj medical a transportat la spital cu diverse traumatisme un bărbat în vârstă de 62 de ani care se afla lângă cele două automobile arse.

Pretul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Ocnița: Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce a fost snopit în bătaie de către un tânăr

Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce ar fi fost bătut de către fiul concubinei sale.

Potrivit Pulsmedia.md, cazul a avut loc în după-amiaza zilei 22 februarie, în jurul orei 17:15, în orașul Ocnița, iar în dimineață zilei de 23 februarie, victima a murit la spitalul raional.

Sursa citată menționează că victima s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, iar concubina acestuia a sunat la serviciul unic de urgență 112 și a alertat Poliția despre faptul că fiul ei de 33 de ani, în urma unui conflict l-a bătut crunt pe concubinul ei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție unde l-au găsit pe agresor în stare de ebrietate, dar și pe victima care ar fi refuzat să depună plângere pe numele acestuia. Totuși, polițiștii au emis pe numele său un ordin de restricție pe un termen de zece zile.

Agresorul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea 0,75 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Coridor verde prin Moldova pentru mărfurile și produsele agricole ucrainene
Articolul anterior
ULTIMA ORĂ! Descinderi de amploare! 65 de percheziții în mai multe localități din țară
Articolul următor