Detalii despre viața individului suspect în cazul morții tinerei din Orhei

Bărbatul de 45 de ani, care se afla la volanul mașinii de ocazie în care a urcat fata de 19 ani din Orhei, dispărută, este un fost polițist.

Detalii despre viața bărbatului suspect în cazul morții fetei din Orhei

Informația a fost confirmată pentru Zdg.md de către Alexandru Tăburceanu, primarul localității Chițcanii Vechi, unde a trăit ultimii ani șoferul automobilului. Bărbatul, pe nume Gheorghe Cotorobai, este absolvent al Colegiului de Poliţie ,,Dimitrie Cantemir” și a fost polițist.

„A fost încadrat în Inspecoratul de Poliție Telenești, după care a fost trimis în satul Chițcanii Vechi, la noi, unde a activat ca șef de post o perioadă, apoi a plecat în Italia cu soția”, a spus Alexandru Tăburceanu, primarul localității Chițcanii Vechi.

În 2011, bărbatul a înființat o afacere în agricultură, care, după cum se arată în portalul guvernamental de date, nu a fost lichidată până acum.

În 2024, Judecătoria Orhei, sediul Telenești, a emis o hotărâre prin care s-a decis încasarea de la Gheorghe Cotorobai, în beneficiul B.C. Moldova-Agroindbank S.A., a sumei de 173.822 de lei cu titlu de datorie și a taxei de stat de 5.214 de lei.

Fostul polițist are doi copii, dar a divorțat în 2020. Soția sa este în continuare stabilită peste hotare.

În ultimii ani, bărbatul a trăit în sat și ducea un mod de viață mai izolat.

„În ultima vreme ducea un mod de viață mai închis, ieșea în mare parte doar la barul de alăturea. (…) Nu l-am văzut beat, poate că servea câte un pahar de vin, nu știu. (…) Sătenii au fost supărați pe dânsul că avea un câine și nu-l lega”, a declarat primarul localității Chițcanii Vechi.

Sursele Zdg.md spun că bărbatul avea totuși un comportament agresiv. De asemenea, potrivit unei versiuni, inclusiv a poliției, fratele lui, care locuiește în Orhei, ar fi cunoscut-o pe fata de 19 ani. În seara în care fata de 19 ani a dispărut, bărbatul a intrat in Negureni după 45 de minute de la ieșirea din Orhei, deși drumul ia maxim 25-30 minute. Totodată, ajunși acasă la Cotorobai, toate echipajele de Poliție au așteptat la poartă câteva ore mandatul de percheziție, pentru că acesta le-a interzis să intre.

Punctul de Asistență Medicală Urgentă Lozova a fost renovat integral

Sediul Punctului de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) Lozova din cadrul Substației Strășeni a fost renovat.

Punctul de Asistență Medicală Urgentă Lozova a fost renovatFoto: Ministerul Sănătății

Potrivit Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, investițiile în lucrările de reparație și dotare au constituit circa 3,3 milioane de lei, mijloace financiare alocate din bugetul Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Edificiul, reparat capital și modernizat, dispune de:

  • sală de alertă
  • depozit pentru păstrarea medicamentelor
  • sală de odihnă pentru personal
  • sufragerie
  • blocuri sanitare 
  • un garaj cu două boxe pentru ambulanțe

„Menționăm că Punctul de Asistență Medicală Urgentă Lozova are o echipă formată din 15 angajați, inclusiv medici, asistenți medicali și șoferi pe ambulanță, care acum vor beneficia de cele mai bune condiții de muncă pentru a acorda pacienților servicii medicale de urgență de înaltă calitate”, precizează Ministerul Sănătății.

PAMU Lozova deservește peste 23.000 de localnici din satele Lozova, Vorniceni, Micleușeni, Huzun, Dolna și Stejăreni. 

Escaladare în Georgia! Liderul opoziției, Levan Khabeishvili, a fost bătut brutal de poliție în timpul protestelor masive nocturne

Forțele de securitate din Georgia au folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene și grenade asurzitoare împotriva protestatarilor din fața parlamentului.

Aceștia intensificând brusc represiunea după ce legislatorii au dezbătut un proiect de lege privind „agenții străini”, considerat de opoziție și de țările occidentale ca fiind autoritar și de inspirație rusă.

Martorii oculari ai Reuters au văzut cum unii ofițeri de poliție i-au atacat fizic pe protestatari, care au aruncat cu ouă și sticle în ei, înainte de a folosi gaze lacrimogene, tunuri cu apă și grenade asurzitoare pentru a-i forța pe manifestanți să părăsească zona din fața clădirii parlamentului.

Protestele continuă

Levan Khabeishvili, liderul celui mai mare partid de opoziție din Georgia, Mișcarea Națională Unită, a postat o fotografie pe X cu fața însângerată și cu un ochi vânăt. Un oficial al partidului a declarat pentru Reuters că Khabeishvili a fost bătut de poliție după ce a dispărut din centrul orașului Tbilisi.

După ce au fost dispersați din parlament, aproximativ două mii de protestatari au continuat să blocheze principalul bulevard Rustaveli din Tbilisi, baricadându-l cu mese de cafenea și coșuri de gunoi. Unii au strigat „sclavi” și „ruși” către poliție.

Mai devreme, poliția antirevoltă a folosit spray-uri cu piper și bastoane pentru a-i îndepărta pe unii protestatari care încercau să împiedice legislatorii să părăsească intrarea din spate a parlamentului.
Președintele georgian Salome Zourabichvili, un dușman declarat al guvernului ale cărui puteri sunt în mare parte ceremoniale, a declarat într-o postare pe X că represiunea a fost „total nejustificată, neprovocată și disproporționată” și că protestele au fost pașnice.

Proiectul de lege a accentuat diviziunile în această țară profund polarizată din sudul Caucazului.

Legea rusă din Georgia

Parlamentul, care este controlat de Visul Georgian și de aliații săi, va aproba probabil proiectul de lege, care trebuie să mai treacă încă două lecturi înainte de a deveni lege. Parlamentarii au încheiat sesiunea de marți fără a vota, iar dezbaterea va fi reluată miercuri.

Proiectul de lege ar impune organizațiilor care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate să se înregistreze ca „agenți străini”.

Criticii georgieni au catalogat proiectul de lege drept „legea rusă”, comparându-l cu legislația Moscovei privind „agenții străini”, care a fost folosită pentru a reprima disidența în această țară.

sursa

Moldovenii revin acasă de sărbători? Cresc cozile la vamă

Poliția de Frontieră atenționează călătorii despre fluxul mărit în punctul de trecere a frontierei Costești, în ambele direcții de deplasare.

Moldovenii revin acasă de sărbători? La vama Costești s-au format coziFoto: Poliția de Frontieră

„În vederea fluidizării traficului transfrontalier au fost deschise toate benzile de circulație și suplinit numărul angajaților din prima linie de control”, informează PTF Costești.

Astfel, funcționarii punctului vamal vin cu un set de recomandări pentru călători:

  • Verificarea, din timp, a valabilității actelor de călătorie care acordă dreptul de traversare a frontierei de stat.
  • Utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, pentru a nu supraîncărca doar unele.
  • Consultare cu ofițerii de la call-centrul Poliţia de Frontieră (022 259 717) pentru a cunoaște care este situația la frontieră, regulile de trecere a frontierei și alte informații de ordin public.

Medic: „Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când corpul acumulează kilograme, inflamația este peste tot
Articolul anterior
A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie
Articolul următor