Deținutele din penitenciarul de la Rusca sunt păzite prin GPS

În loc de escortă și gardieni, deținutele din penitenciarul de la Rusca sunt păzite de la distanță, prin GPS. Cu brățări electronice, montate la picior sau la mână, femeile au ieșit la cules struguri.

separator

Dacă până acum lângă ele stăteau gardienii, astăzi în vie erau doar ele. Singurii supraveghetori sunt doi operatori de la Inspectoratul Național de Probațiune, care le urmăresc activitatea din fața monitoare, transmite Tv8.md.

Brățările sunt purtate 24 din 24 de ore, iar dacă deținutele încearcă să scape de ele, acestea transmit semnale imediat.

Aceste femei sunt deținute în penitenciarul de la Rusca. Ca să le fie redusă pedeapsa, dar și să câștige un ban lucrează din zori și până-n seară. Printre ele este și Oxana. În urmă cu patru ani, aceasta a ajuns după gratii din cauza violenței în familie. Femeia spune că regretă cele întâmplate și că a învățat lecția.

„Sperăm să se termine pandemia și să mai avem contracte să ne mai scoată.-Ce vă doriți cel mai mult?- Familia să-mi fie sănătoasă și mai repede să mă duc acasă.-Când vă duceți?-În 2022. Am o fată și un nepoțel care nu l-am văzut niciodată.”, spune aceasta.

Cei din administrația penitenciarului spun că, acum o săptămână, zece deținute au primit brățări.

În locul gardienilor, sunt doi operatori de la Inspectoratul Național de Probațiune, care urmăresc activitatea deținutelor din fața monitoarelor.

Cele 25 de dispozitive, care au fost donate de către Agenția de Cooperare a Germaniei, includ două componente care transmit semnale GPS. Un dispozitiv costă 6.000 de lei și este rezistente la apă. În cazul în care deținuții încearcă să le scoată sau să le spargă, acestea transmit semnale imediat.

Una dintre cele mai sexy cântărețe, de nerecunoscut fără machiajele stridente și fără peruci

Îi place să iasă în evidență, să poarte ținute extravagante și sexy, peruci multicolore și să se machieze strident. Însă, în timpul liber, Cardi B renunță la această “fațadă” de divă și arată ca o femeie obișnuită, scrie perfecte.ro.

Nici cei mai fideli fani nu au recunoscut-o pe Cardi B la cea mai recentă apariție în public. Cea mai în voga rapperiță a mers la shopping nemachiată, cu părul prins într-o coadă la spate și îmbrăcată modest. Paparazzii însă au fost vigilenți și au fotografiat-o alături de soțul ei, Offset. 

Nu este pentru prima oară când Cardi B este surprinsă în astfel de ipostaze. Pe cât îi place să fie de extravagantă pe scenă și pe covorul roșu, pe atât îi place și simplitatea și naturalețea în timpul liber.

În ciuda ținutelor ei controversate, Cardi B este una din artistele preferate ale marilor designeri, care adesea o îmbracă cu creațiile lor de zeci de mii de euro.

Din dorința de a arăta cât mai bine, rapperita a apelat de-a lungul anilor la diverse operații estetice, pe care le-a și recunoscut, de altfel. Anul trecut Cardi B a dezvăluit că și-a scos 95% din fillerele cu biopolimeri pe care le avea în posterior, pe motive de sănătate. În anumite țări, această substanță este interzisă, fiind periculoasă, cu efecte adverse serioase.

„În august m-am operat și mi-am îndepărtat 95% din biopolimeri… dacă nu știi ce sunt, sunt niște injecții. A fost un proces cu adevărat nebun”, a spus Cardi într-un videoclip live pe Instagram.

Artista a spus că a simțit presiunea de a avea forme mai rotunde și mai apetisante, așa că a recurs la operații estetice. Însă, rapperița le avertizează pe fanele ei care vor un posterior brazilian că procedura poate fi una periculoasă.

“Dacă ești tânără și câteodată ți se pare că ești prea slabă și că nu ai un posterior prea bombat… nu îți face injecții cu biopolimeri! Dacă vreți un lifting brazilian al fundului, asigurați-vă că vă ies analizele de sânge bine. Dacă aveți diabet sau analizele nu sunt bune, nu o faceți”, a spus Cardi B.

Emilian Crețu, o nouă parodie la adresa Tanyei Vander: ”Nu fac NIMIC nimănui pe gratis!”

Actorul și parodistul Emilian Crețu a publicat un nou video în care o parodiază pe influencerița Tany Vander.

De această dată, actorul s-a amuzat de declarațiile vloggeriței în care spunea că ”nu face nimic nimănui gratis”.

”Sunt unica mare artistă, femeie, mamă, soție, influenceriță ”prăfuită” care se repectă în această țară. Pentru că eu niciodată nu voi merge la o televiziune gratis. Eu mă respect și vă îndemn și pe voi! Eu nici măcar soțului ”nu-i dau” dacă nu mă plătește!”, spune actorul în parodia lui.

Vedeți AICI video lui Emilian Crețu.

Adio, ”Kniga jalob”! R. Moldova renunță la Registrul de reclamații, o altă moștenire sovietică

Registrul de reclamații, cunoscut ca „Kniga jalob”, va fi exclus din activitatea companiilor din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Dumitru Alaiba, ministrul Economiei, scrie deschide.md.

O să eliminăm registrul de reclamații în următorul pachet de legi pe care îl pregătim. „Kniga jalob” este o moștenire sovietică, de pe timpurile când nu era nici internet și nici petițiile nu erau încurajate”, a scris Alaiba într-o postare pe contul său de Facebook.

Potrivit ministrului Economiei, în prezent acest registru este o simplă formalitate.

Conform legii, precum explică ministrul Economiei, acest registru trebuie procurat de la „Editura Statistică” și autentificat prin aplicarea ștampilei și semnăturii reprezentantului autorității administrației publice locale. Potrivit lui Dumitru Alaiba, Europa a renunțat demult la o asemenea „practică învechită”. Totodată, acesta afirmă că nu este responsabilitatea antreprenorului să ducă evidența plângerilor consumatorilor.

Pentru asta există instituții ale statului să ducă evidența, dacă au nevoie de ea. Antreprenorii să se concentreze pe dezvoltarea afacerilor”, a menționat ministrul Economiei.

Pe parcursul anului precedent, au fost depuse 86 de petiții și sesizări referitoare la gestionarea registrului de reclamații, 65 din care de la primărie, privind lipsa registrului de reclamații.

Iar eu presupun că numărul cazurilor în care s-a dat mită fără să se ajungă la amenzi oficiale este de sute de ori mai mare”, a remarcat Dumitru Alaiba.

O turmă de oi, spulberată de un microbuz la Ialoveni. 19 oi au murit
Articolul anterior
Balerină din Rusia, tăiată în bucăţi şi dizolvată în acid. Concluziile anchetei
Articolul următor