Deținutele din penitenciarul de la Rusca sunt păzite prin GPS

În loc de escortă și gardieni, deținutele din penitenciarul de la Rusca sunt păzite de la distanță, prin GPS. Cu brățări electronice, montate la picior sau la mână, femeile au ieșit la cules struguri.

separator

Dacă până acum lângă ele stăteau gardienii, astăzi în vie erau doar ele. Singurii supraveghetori sunt doi operatori de la Inspectoratul Național de Probațiune, care le urmăresc activitatea din fața monitoare, transmite Tv8.md.

Brățările sunt purtate 24 din 24 de ore, iar dacă deținutele încearcă să scape de ele, acestea transmit semnale imediat.

Aceste femei sunt deținute în penitenciarul de la Rusca. Ca să le fie redusă pedeapsa, dar și să câștige un ban lucrează din zori și până-n seară. Printre ele este și Oxana. În urmă cu patru ani, aceasta a ajuns după gratii din cauza violenței în familie. Femeia spune că regretă cele întâmplate și că a învățat lecția.

„Sperăm să se termine pandemia și să mai avem contracte să ne mai scoată.-Ce vă doriți cel mai mult?- Familia să-mi fie sănătoasă și mai repede să mă duc acasă.-Când vă duceți?-În 2022. Am o fată și un nepoțel care nu l-am văzut niciodată.”, spune aceasta.

Cei din administrația penitenciarului spun că, acum o săptămână, zece deținute au primit brățări.

În locul gardienilor, sunt doi operatori de la Inspectoratul Național de Probațiune, care urmăresc activitatea deținutelor din fața monitoarelor.

Cele 25 de dispozitive, care au fost donate de către Agenția de Cooperare a Germaniei, includ două componente care transmit semnale GPS. Un dispozitiv costă 6.000 de lei și este rezistente la apă. În cazul în care deținuții încearcă să le scoată sau să le spargă, acestea transmit semnale imediat.

O turmă de oi, spulberată de un microbuz la Ialoveni. 19 oi au murit
Articolul anterior
Balerină din Rusia, tăiată în bucăţi şi dizolvată în acid. Concluziile anchetei
Articolul următor
Alte articole interesante