Dezbateri despre țara noastră în plenul Parlamentului European: „Asistența militară trebuie oferită cât mai repede Republicii Moldova”

In aceste momente, au loc dezbateri despre Republica Moldova in plenul Parlamentului European, scrie protv.md.

Vezi AICI sedinta Parlamentului European.

Oliver Varhelyi, Comisar European pentru Politica Europeana de Vecinatate si Negocieri de Extindere: „Salutam revolutia care va fi adoptata astazi. Vom continua sa lucram impreuna ca sa gasim cai suplimentare sa ajutam Moldova.”

Traian BASESCU, FOSTUL PRESEDINTE AL ROMANIEI: „Locul Republicii Moldova este in Uniunea Europeana. Raspunsul impecabil dat de Chisinau in contextul crizei din Ucraina, inclusiv ceea ce priveste primirea refugiatilor este o dovada clara a faptului ca impartasim aceleasi valori si principii. Republica Moldova a demonstrat prin atitudine si actiune ca este un stat mai european chiar ca unele state membre sau candidate. Strivita cu tot cu cetatenii sai intre interesele a doua blocuri gigantice, UE si Federatia Rusa, ca republica pro-europeana are la frontiera de est Aramata Rusa, iar la frontiera de VEST o Uniune Europeana care parca ezita sa deschida portile. Cer ca UE sa acorde RM statutul de tara canditata la aderare la Uninea Europeana.”

Tonino PICULA, membrul Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European: „Cerem Comisiei sa evalueze rapid cererea Republicii Moldova la aderarea la UE. Subliniez faptul ca solidaritatea cu Moldova si poporul moldovean este de aplaudat, Astfel, Moldova a aratat ca credea in valorile europene. UE este alaturi de Republica Moldova. 

Ramona STRUGARIU, membru Grupul Renew Europe: „Republica Moldova merita incredere, merita statut de tara europeana. Moldova are astazi o aspiratie de aderare. Obiectivul este sa o aducem acasa, in familia europeana. Chiar daca nu e usor, deschideti portile pentru cei care cred, simt si actioneaza european.”

Heidi HAUTALA, membrul Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana:  „Trebuie sa ramanem hotarati in sprijinul pe care il manifestam pentru Moldova. Moldova face tot ce poate in aceasta situatie complicata pentru a reusi sa obtina statutul de tara canditata. Trebuie sa reuseasca sa elimine dezinformarea, Transnistria este un pericol real, primul conflict inghetat este un pericol real si tocmai de aceea Moldova are nevoie de tot sprijinul nostru”

Susanna CECCARDI, Grupul Identitate si Democratie:  „Problema in Transnistria nu sunt doar depozitiele de arme, dar si faptul ca Moldova depinde 100% de gazul din Rusia. Deconectarea ei de la gazul din Rusia ar insemna o catastrofa. In ciuda saraciei, Moldova a demonstrat o mare solidaritata, a gazduit cea mai mare parte de refugiatii din Ucraina. Maia Sandu a devenit un model si Natalia Gavrilita este de asemenea un model pentru noi. In aceste conflicte, curajul femeilor a fost deosebit.”

Angel DZHAMBAZKI, membrul Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni: „Asistenta militara trebuie oferita cat mai repede Republcii Moldova. UE trebuie sa acorde atentie cat se poate de repede si sa acorde cat mai repede ajutor Moldovei. Aceasta tara merita sa fie sprijinita si trebuie sa oferim asistenta umanitara ca Moldova sa faca fata miilor de refugiati.”

Membru al Parlamentului European, Victor Negrescu: „Inca odata cer cat  ca procesul de aderare a Republicii Moldova sa 

Vino cu toată familia în Parcul ”Alunelul”! Duminică, 19 mai, de la mic la mare, sunteți așteptați la o sărbătoare specială în aer liber

Vino, duminică, cu toată familia în parc! Pretura sectorului Buiucani, în comun cu Direcția Protecția Copilului Buiucani și Oficiul Stării Civile Buiucani vă invită să sărbătorim, de la mic la mare, Ziua Internațională a Familiei într-un mod special, la aer liber, în Parcul „Alunelul”.

În data de 19 mai, 2024, între orele 13:00 și 18:00, sunteți așteptați la un program cultural-artistic variat, dedicat întregii familii. Vor fi momente artistice susținute de artiști locali, ateliere creative pentru copii, precum și alte surprize plăcute.

În scenă vor urca interpreți îndrăgiți: Mariana Mihăilă și Aurel Chirtoacă, iar buna dispoziție va fi susținută de ansamblurile etnofolclorice ”Șoimanii” și ”Dorurele”.

Sunteți așteptați cu drag!

Ce trăsături fizice moștenim de la mamă și ce trăsături de la tată

Te-ai întrebat vreodată de ce se pare că ai trăsături sau abilități specifice cu totul diferite de membrii familiei tale? Ei bine, se pare că unele dintre aceste trăsături pot fi fost moștenite de la un singur părinte – fie mama ta, fie tatăl tău. 

1. Culoarea părului — Moștenite de la mamă

Unele caracteristici fizice, cum ar fi culoarea părului, textura părului, linia părului, pielea și venele varicoase, sunt, de asemenea, legate de cromozomul X și tind să fie moștenite de la mama ta.

2. Înălțimea — Moștenită de la tată

Sunteți familiarizat cu expresia „e înalt ca tatăl său”? Aparent, această afirmație este susținută de știință. Înălțimea unei persoane este determinată de cel puțin 700 de variații genetice moștenite de la ambii părinți. Cu toate acestea, gena înălțimii fiecărui părinte pare să funcționeze într-un mod ușor diferit, scrie Tabu. De exemplu, genele tatălui sunt importante în stimularea creșterii și, prin urmare, a înălțimii.

3. Tipare de somn — Moștenite de la mamă

Obiceiurile tale de somn pot fi, de asemenea,  moștenite de la mama ta. Un studiu a constatat că mamele le transmit copiilor ritmurile circadiene (ciclurile naturale ale somnului și trezirii) mai mult decât tații. Aceasta înseamnă că, dacă mama ta este o bufniță de noapte sau o pasăre timpurie, s-ar putea să fii și tu.

4. Dinți strâmbi — Moșteniți de la tată

În cazurile în care tatăl are sănătatea dentară precară, copilul este mai probabil să viziteze cabinetul stomatologului mai des decât colegii săi, chiar dacă mama lui are o dantură grozavă. 

5. Dispoziție și emoții — Moștenite de la mamă

Un studiu publicat în The Journal of Neuroscience a constatat că sistemul corticolimbic al creierului, responsabil de reglarea emoțiilor și asociat cu tulburările de dispoziție, este mai probabil să fie transmis de la mamă la fiică.

6. Gropițe – Moștenite de la tată

În multe culturi, gropițele sunt văzute ca un semn al frumuseții și atractivității. Cu toate acestea, oamenii de știință descriu gropițele ca pe un defect cauzat de scurtarea mușchilor faciali. Se presupune că gropițele sunt moștenite, deoarece sunt o trăsătură genetică dominantă și sunt mai frecvent moștenite de la tată.

7. Amprente — Moștenite de la tată

Nu există 2 amprente exact la fel, deoarece sunt un model unic. Cu toate acestea, amprentele unui bebeluș pot să semene cu cele ale tatălui lor! Tiparele de amprentă sunt trăsături genetice moștenite de la tații noștri.

8. Strănut — Moștenit de la tată

Mulți dintre noi cunosc cel puțin o persoană care strănută necontrolat când se uită la soare sau la alte lumini strălucitoare. Ei bine, aceasta este  o altă trăsătură genetică de care este responsabil tatăl. Această afecțiune este cunoscută sub numele de sindrom Achoo și este mai probabil să fie transmisă din partea tatălui.

sursa

Fuego a spus adevărul despre viața sa intimă. De ce nu a ajuns în fața altarului până acum

Fuego, unul dintre cei mai populari și apreciați artiști ai momentului, este cunoscut pentru vocea sa puternică și talentul său incredibil la microfon. Totuși, în ciuda succesului său în cariera sa, publicul a rămas în întuneric în ceea ce privește viața sa amoroasă. 

Viața profesională a acestuia este știută de toată lumea, însă în ceea ce privește viața amoroasă artistul a preferat mereu să mențină discreția. 

Cu toate acestea, Fuego a vorbit despre traseul său sentimental și a dezvăluit motivul pentru care nu a ajuns în fața altarului până acum.

Fuego este un artist apreciat și asta pentru că își dedică majoritatea timpului vieții profesionale. Acesta are numeroase concerte, acordă multă atenție meseriei sale, iar viața amoroasă a trecut în plan secund. Deși multe dintre melodiile lui vorbesc despre familie și iubire, până la cei aproape 48 de ani, artistul nu și-a găsit aleasa.

Este drept că nici nu a căutat-o în tot acest timp. Spre deosebire de mulți oameni, focusul cântărețului nu a fost niciodată în plan sentimental. Nu a simțit nevoia de a se încadra în șablonul clasic, așa că nu a forțat lucrurile și a lăsat totul să se întâmple când este menit. Deși nu caută în mod special, artistul este deschis unui căsătorii, însă până acum destinul nu a avut plănuit asta pentru el.

„Eu nu mi-am planificat niciodată viața în etape clare, concrete și-am lăsat-o mereu să mă surprindă. Cu atât mai puțin o voi face acum. Dacă sunt sănătos, viața are o mulțime de momente interesante pregătite pentru mine, fără a face eu ceva în mod firesc în această privință!”, declara Fuego într-un interviu tv.

„Scopul relației nu a fost căsătoria”

Chiar dacă nu a ajuns în fața altarului până acum, viața sentimentală a lui Fuego a fost una plină. Artistul a avut mai multe relații de lungă durată, însă a preferat să nu le expună în spațiul public. Una dintre legăturile importante din viața cântărețului a fost cea cu femeie pe nume Ana Maria Ciaușu. În urmă cu mai bine de 10 ani, cei doi formau un cuplu și toată lumea se aștepta ca aceștia să facă pasul cel mare.

Fuego și Ana Maria Ciaușu s-au iubit timp de patru ani și aveau planuri mari de viitor. Cei doi își doreau copii împreună, însă soarta a avut alte planuri pentru ei. Din păcate, femeia a pierdut două sarcini în timpul relației. Deși la momentul respectiv toată lumea credea că se vor căsători, aceștia au decis să o apuce pe drumuri separate. După câțiva ani în care au format un cuplu și-au spus adio, dar au rămas în relații foarte bune.

sursa

Mișmașuri cu impozite de peste nouă milioane de lei, ascunse de administratorul și contabilul unei companii din Edineț
Articolul anterior
Jurnalistul ucrainean Aleksandr Makhov a murit în urma bombardamentelor
Articolul următor