Dezvăluiri incredibile despre prințul Harry. Ce i-ar fi mărturisit ducele de Sussex unui prieten despre Meghan Markle

Prințul Harry este de părere că mama lui, prințesa Diana, care și-a pierdut viața în urma unui accident rutier petrecut în Paris, „vorbește” cu soția lui, Meghan Markle, potrivit unor declarații făcute de scriitorul Tom Bower.

În cadrul unei apariții în emisiunea GB News, Tom Bower a vorbit cu Dan Wootton despre Meghan Markle și prințul Harry, care continuă să stârnească numeroase controverse.

Astfel, acesta a dezvăluit că prințul Harry i-ar fi dezvăluit unui prieten că mama lui „vorbește din mormânt” cu soția lui, asigurând-o că toate deciziile pe care le-au luat până acum au fost bune.

„Harry i-a spus unui prieten că este de părere că prințesa Diana vorbește cu Meghan”, a declarat autorul cărții Revenge: Meghan, Harry and the War between the Windsors, potrivit Daily Star.

„Cu siguranță această afirmație a venit de la Harry. I-a spus unui prieten că prințesa Diana îi trimite semnale lui Meghan pentru a-i asigura de sprijinul ei în tot ceea ce fac”.

Wootton a reacționat, însă, imediat, explicând că este de părere că prințesa Diana nu ar fi fost fericită de neînțelegerile apărute între Harry și William, care au o relație tensionată.

„Da, dar el are nevoie de asigurare. Iar Meghan a găsit modalitatea perfectă prin care să-i spună că mama lui aprobă tot ceea ce au făcut”, a mai spus Bower.

Meghan Markle, criticată dur în ultima săptămână

Un val de critici la adresa ducesei de Sussex după rezilierea contractului de podcasting cu o platformă de streaming cunoscută a luat amploare, un important agent de la Hollywood catalogând-o pe Meghan drept „lipsită de talent”, scrie news.ro.

Jeremy Zimmer, directorul executiv al United Talent Agency (UTA), ar fi făcut aceste comentarii în timpul unei discuţii despre podcasting şi despre rolul celebrităţilor, în cadrul unui festival de publicitate din Cannes, Franţa, potrivit unui articol de pe site-ul Semafor.

„Se pare că Meghan Markle nu era un mare talent audio, sau neapărat orice fel de talent. Știţi, doar pentru că eşti faimos, nu înseamnă că eşti grozav la ceva”, ar fi spus Zimmer.

Săptămâna trecută, Bill Simmons, fondatorul reţelei de podcasturi Ringer, pe care a vândut-o în 2020 către Spotify pentru 196 de milioane de dolari, i-a acuzat pe ducii de Sussex că sunt ”escroci”, i-a acuzat pe ducii de Sussex că sunt ”escroci” într-un discurs critic în propriul podcast.

Moment istoric: moldovenii care dețin cetățenie română vor putea merge în SUA, fără viză, din 31 martie 2025

Românii vor putea merge în Statele Unite în scop turistic sau de afaceri fără a mai fi necesară obținerea vizei începând cu 31 martie, a anunțat Departamentul pentru Securitate Internă a SUA. „Aplicația online și aplicația mobilă ESTA (Electronic System for Travel Authorization) vor fi actualizate pe sau în jurul datei de 31 martie 2025, pentru a permite majorității cetățenilor României să solicite să călătorească în Statele Unite în cadrul programului Visa Waiver în scopuri turistice sau de afaceri pentru o perioadă de până la 90 de zile fără a obține în prealabil o viză americană”, au anunțat oficialii americani, scrie hotnews.ro.

„Românii vor călători fără vize în Statele Unite ale Americii începând cu sfârșitul lunii martie. Este un moment istoric pe care îl așteptăm cu toții de peste 16 ani. De altfel, istoria pare că se desfășoară foarte rapid pentru România în această perioadă. Au trecut doar 10 zile de când am fost admiși pe deplin în spațiul Schengen, iar astăzi am primit de la Departamentul de Stat și Departamentul pentru Securitate Internă anunțul oficial al includerii țării noastre în programul Visa Waiver”, a declarat Marcel Ciolacu în discursul susținut în evenimentul de la Palatul Cotroceni de oficializare a aderării la programul Visa Waiver.

„Astăzi putem vorbi cu mândrie despre succesul românesc, despre succesul întregii noastre societăți. Și sper ca alături de Schengen, acesta să fie un punct de cotitură în ceea ce privește modul în care trebuie să acționăm ca să atingem succesul. Mult prea mult timp am stat încremeniți în lamentări”, a mai afirmat premierul.

În final, premierul a subliniat că aderarea la Visa Waiver speră să fie o ocazie pentru români să călătorească în 2026 la Campionatul Mondial de Fotbal găzduit de SUA, Mexic și Canada.

„Îl văd în sală și pe marele nostru Gheorghe Hagi, Ambasadorul României cu mandat câștigat prin propriul talent și ambiție. Îți mulțumesc mult Gică pentru că te-ai alăturat campaniei de reînnoire a vizelor. Cred că Oscar Cordoba încă are coșmaruri cu tine de la golul memorabil din 1994, de la Campionatul Mondial din SUA. Atunci a fost nevoie de viză, acum trebuie doar să ne calificăm ca să putem să îi susținem cu toții pe Ianis și pe ceilalți tricolori la Mondialul de anul viitor”, a spus premierul.

„Este un moment istoric pentru relația noastră și rezultatul mai multor ani de muncă”, a declarat ambasadoarea SUA la București, într-un discurs susținut la Guvern. „Relațiile noastre devin din ce în ce mai puternice. Programul Visa Waiver consolidează interesele noastre comune în materia de securitate, economie și cultură, dar și legăturile între oameni”.

„Va dura ceva timp pentru ca sistemele necesare să intre in funcțiune pentru călătorii români. În săptămânile viitoare vom anunța exact data la care Visa Waiver intră în vigoare”, a mai subliniat Kathleen Kavalec.

În comunicatul oficial publicat de Departamentul pentru Securitate Internă a SUA, se precizează că „aplicația online și aplicația mobilă ESTA (Electronic System for Travel Authorization) vor fi actualizate pe sau în jurul datei de 31 martie 2025, pentru a permite majorității cetățenilor României să solicite să călătorească în Statele Unite în cadrul VWP în scopuri turistice sau de afaceri pentru o perioadă de până la 90 de zile fără a obține în prealabil o viză americană.”

Departamentul pentru Securitate Internă a SUA a anunțat oficial că România va fi parte din programul Visa Waiver din 31 martie.

„Astăzi, Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro N. Mayorkas, în consultare cu Secretarul de Stat Antony J. Blinken, a desemnat România ca țară participantă la Programul Visa Waiver (VWP). Colaborarea și schimbul de informații care stau la baza VWP vor consolida în mod semnificativ interesele de securitate ale Statelor Unite, pe lângă încurajarea călătoriilor și comerțului legal între cele două națiuni”, au transmis oficialii americani.

„Astăzi, România, un partener-cheie al SUA, a devenit cea de-a 43-a țară care aderă la Programul Visa Waiver(VWP) al SUA. Intrarea României în VWP ajută Statele Unite și România să îndeplinească obiective-cheie ce țin de securitatea națională. De asemenea, VWP consolidează și extinde cooperarea dintre România și Statele Unite în ceea ce privește combaterea terorismului, aplicarea legii, gestionarea imigrației, securitatea documentelor și controlul frontierelor”, transmite Ambasada SUA la București.

Ambasada a pus la dispoziția românilor și un ghid cu toate detaliile privind condițiile de călătorie fără viză în SUA.

În încercarea de a opri o avalanșă a scumpirilor, Guvernul anunță compensații la energia electrică penru agenții economici

Guvernul Republicii Moldova vine cu un program de compensații la energia electrică pentru agenții economici, menit să sprijine producătorii autohtoni și să susțină competitivitatea, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Anunțul despre acest program a fost făcut de către vicepremierul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Astfel, vor fi compensate până la 50% din creșterea tarifului la energie electrică, pe o perioadă de la 3 până la 6 luni, în funcție de resursele disponibile, dar și de necesități.

Sprijinul va fi direcționat acolo unde este cea mai mare nevoie – către companiile pentru care factura la energie reprezintă o pondere semnificativă în costurile de producție.

Compensarea va fi aplicată din prima zi a creșterii tarifelor, iar regulamentul detaliat va fi anunțat ulterior.

Este vorba de până la  10.000 de companii, potențial eligibile pentru aceste compensații. Prioritate vor avea firmele care produc în țara noastră produse alimentare, lapte, carne, ouă și pâine.

Mai mult, sprijinul va fi extins și către alte industrii importante din sectorul de industriei prelucrătoare, cum ar fi producătorii de încălțăminte, îmbrăcăminte, mobilă, componente electrice și altele.

“Prețuim fiecare antreprenor din această țară, conștienți de importanța lor în menținerea și dezvoltarea economiei, chiar și în perioade dificile. Fiecare antreprenor care produce în Republica Moldova poate conta pe noi ca pe un partener de încredere. Împreună o să dăm dovadă de solidaritate și de reziliență. Vă încurajăm să aveți încredere și să rămâneți puternici” a menționat Dumitru Alaiba.

Pe lângă mecanismul de compensație anunțat, care va avea impact limitat, pentru competitivitatea producătorii noștri este nevoie de sprijin continuu în activitatea lor investițională.

Și anume, de la 1 ianuarie curent, antreprenorii noștri pot beneficia de primul mecanism de ajutor de stat dedicat investițiilor noi.

Mai exact, vor fi restituite până la 60% din investițiile pe care le fac antreprenorii pentru extinderea și dezvoltarea afacerilor.
Din această sumă:

• 25% sunt granturi nerambursabile;
• 75% reprezintă scutiri de 50% la impozitul pe venit. Detalii, aici:

Antreprenorii sunt încurajați să investească în eficiența energetică a tuturor proceselor de producție, în utilaje mai performante care consumă mai puțin și care dau randamente mai mari, izolare termică și surse de energie regenerabile.

Un alt instrument disponibil: Programul 373 a facilitat deja peste 700 de investiții, susținând companiile moldovenești să își tehnologizeze procesele și să își crească productivitatea, în sumă totală de peste 3,5 mlrd lei. Asta e peste 1% din PIB.

Suplimentar, acțiunile precum implementarea noilor tehnologii eficiente energetic, creșterea productivității și extinderea capacității de producție, pot contribui la o dezvoltarea continuă și stabilă a companiilor.

În acest mod, antreprenorii devin mai competitivi, mai puternici, mai pregătiți în fața provocărilor de orice fel. 

Atenție! Cod galben de polei în R. Moldova

Meteorologii Serviciului Hidrometeorologic de Stat au emis un Cod Galben, valabil pe 11 ianuarie. Potrivit prognozei, se așteaptă precipitații de la ploaie, burniță, lapoviță, până la ninsoare, vremea răcindu-se cu 5-7°C. Mai mult, șoferii sunt atenționați că pe drumurile din R. Moldova se va forma ghețuș în timpul nopții, scrie nordnews.md.

„Cod galben: Condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice”, comunică sinopticienii.

În acest context, Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) recomandă participanților la trafic să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile de drum și să păstreze o distanță corespunzătoare față de celelalte vehicule.„Drumarii sunt la datorie pentru monitorizarea continuă a traseelor naționale și pentru intervenții, la necesitate”, transmite ASD

România a rămas fără bani pentru refugiații ucraineni: ”Multe mame sunt nevoite să se întoarcă fix acolo de unde au fugit”
Articolul anterior
Creștea cânepă în seră! ”Afacerea” de 8 milioane de lei a unui bărbat din Orhei, dată peste cap de polițiști
Articolul următor