Din culisele Underland Wine & Music Fest: Trupele și artiștii care vor evolua la eveniment

Trei săptămâni ne despart de unicul festival subteran din lume – Underland 2019 – Wine Carnival. Pe 23 februarie, în celebrele crame de la Cricova, pe lângă cei cinci kilometri de petreceri, te așteaptă și zece ore de muzică pentru toate vârstele și gusturile. Zeci de artiști din țări precum Italia, Spania, Germania, România, Ucraina sau Rusia vor urca pe cele trei scene ale evenimentului.

separator
Și pentru că avem un festival dedicat în proporție de 100% Dragostei, Iubirii și Amorului, și scenele pe care vor evolua muzicanții au denumiri pe măsură – Scena Pasiunii, Scena Inimii și cea Fierbinte! Ne pregătim în forță să cinstim Dragostea și Primăvara sub cea mai îmbătătoare muzică, care ne va accelera hormonii fericirii până la viteza luminii!

Vă prezentăm mai jos câteva dintre trupele străine care au cucerit oaspeții la ediția precedență și revin cu drag la Underland Fest, dar și trupe care vizitează pentru prima dată Moldova.

Porcapizza – Italia

https://youtu.be/EQebsyv-r4I

Porcapizza – pasiune pur „italiană” pentru muzică exprimată prin intermediul instrumentelor de casă. Massimo Tortella a cumpărat racheta de tenis a lui Jimi Hendrix și a transformat-o într-o chitară! Și-a făcut un set de tobe primitive dintr-o mașină de scris, iar cuțitele și lingurile mamei sale îi servesc acum ca instrumente de percuție.

Buck It – Australia

2 toboșari de bidoane, Todd James (Australia) și Klarissa Winter (Germania) și-au unit forțele pentru a face muzică din tot ceea ce, în mod normal, nu ar trebui să facă muzică. Cei doi toboșari profesioniști creează un stil muzical industrial unic folosindu-se de găleți, vase și tigăi și metale reciclate.

Sadora – Rusia

Fondatorul proiectului, Serghei Mikhailovich Sadov, este un compozitor rus și muzician renumit de pe Arbat. Sadov este compozitorul și creatorul unui instrument cu strune unic, numit „Sador”. Sadora – o combinație dintre lăută, sitarul indian și chitară. În mâinile creatorului ei, poate suna precum o harpă melodioasă. Este dificil să o mânuiești, dar Serghei este un virtuoz și cântă la 3 instrumente muzicale odată, atunci când dă concerte în cluburi și la evenimente.

Село и Люди – Rusia

Trupa „Satul și oamenii” sau cavalerii rock-ului fermier este o trupă rock din Ucraina care a fost fondată în orașul Harkov în 2002. Membrii trupei sunt participanții celui de-al treilea sezon al show-lui „Ucraina are talent”. Ideea principală, care leagă cei patru bărbați adulți într-o trupă, este ironia și dorința de a fi utili. Balalaika, acordeonul, basul, percuția sunt cheia unei lovituri directe în inimă, creier și ficatul fiecărui individ. Reteta pentru un ”rock de fermă” de succes este destul de simplă: un cântec celebru + o evoluție populară + o engleză ucraineană = ritm de dans și un ocean de bună dispoziție.

Besarabia – Spania

Cât nu ar suna de straniu, dar trio-ul Besarabia este o trupă care provine din Valencia, Spania. Amalgamul muzical pe care-l interpretează este o amestecătură de muzică din Balcani, Mediteraneeană și Klezmer (n.r. o tradiție muzicală a evreilor din Ashkenazi din Europa de Est), transformate într-un sunet folcloric revigorant. Trio-ul interpretează o combinație de aranjamente de melodii tradiționale și compoziții proprii, care își iau influența nu numai din stilurile menționate mai sus, dar și din flamenco, jazz și rap.

The Twisters – România

„The Twisters este un grup vocal alcătuit din Nicoleta Gavriliţă, Izabela Simion, Marina Alexandra Arsene, Ana Dubyk şi Roxana Ardelean, absolvente ale secţiei de jazz a Universităţii de Muzică din București. Printre influențele cvintetului se regăsesc atmosfera primelor decenii ale secolului XX, jazz-ul anilor ’50, şi song-uri ale anilor ’90. În repertoriu sunt incluse și compoziții special scrise pentru grup.”

Jam Band – Ucraina

După ce au interpretat o mulțime de ore de muzică balcanică din repertoriul lui G. Bregovic, E. Kusturica, Shantel etc., Jam Band și-au pus un scop să popularizeze muzica populară din Ucraina și Basarabia. Motto-ul lor este „Vorbește în limba muzicii și vei găsi prieteni oriunde!”. Jam Band au cântat e aceeași scenă cu Shantel, „Zdob și zdub”, Nelly Ciobanu, Ion Surucan, Riccardo Folly, Leonid Agutin, Oleg Skripka, Dzidzo și „Duke Time”.

SIAJ – Moldova

Siaj s-a fondat pe 3 decembrie 2016, la Chișinău, Moldova. Trupa se promovează cu stilul de indie alternativ rock și texte în limba română. Profilul discografic este reprezentat de un EP din 4 piese, lansat pe 23 iunie 2018.

Lista completă a artiștilor este disponibilă pe Underland.md.

Pe 23 februarie, gazda Underland 2019 – Wine Carnival, Dragobetele va avea grijă ca toți oaspeții săi să nu plece de la eveniment flămânzi, însetați sau fără vreo melodie fredonată pe buze. Vino să admiri noua infrastructură a unicului oraș subteran din lume și contribuie la dezvoltarea acestuia cu voie bună și zâmbete.

În costul biletului de 250 de lei intră:

  • Un pahar de izvar aromat la intrare;
  • Proiecții de filme mute de dragoste în cadrul cinematografului Cricova;
  • Vizită la Muzeul orașului subteran Cricova, cunoscut la nivel mondial pentru colecția sa legendară de vinuri;
  • Show spectaculos susținut de artiștii stradali, interpreți și colective muzicale din mai multe țări;
  • Participare la ateliere de creații muzicale și teatrale;
  • Accesul în toate cartierele tematice și la scenele orașului Underland;
  • Participarea la școlile de vin aflate pe teritoriul galeriilor subterane Cricova, cu degustații și sommelieri.

Copiii până la 12 ani vor avea acces gratuit la festival, iar cei mai mari vor avea acces la eveniment doar însoțiți de părinți și cu biletul de intrare.

Biletele pentru Underland 2019 – Wine Carnival pot fi achiziționate la magazinul de firmă „Cricova” (str. A.Șciusev 96), Combinatul de Vinuri „CRICOVA” S.A., Vinoteca Wine.MD (str. Pușkin 15.), cât și online pe Mticketmd și Afisha.md.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului sau pe www.underland.md

Evenimentul este organizat de PRofile Agency și Combinatul de Vinuri „Cricova”.

Noul mandat al președintelui Maia Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

În sala de ședințe au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, precum și reprezentantul legal al Maiei Sandu, avocatul Eduard Digore. Celălalt concurent electoral, Alexandr Stoianoglo, a lipsit de la ședință, dar nici un alt reprezentant legal al său nu a fost delegat.

De menționat că alegerile prezidențiale din această toamnă au fost câștigate de președintele Maia Sandu. Șeful statului a obținut peste 930 de mii de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM și gruparea „ȘOR”, a fost votat de puțin peste 750 mii de alegători.

Precizăm că în actualul scrutin prezidențial au fost înregistrate multiple cazuri de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniilor electorale. Gruparea „ȘOR” achita oamenilor câte 2 mii lei pentru a vota împotriva Maiei Sandu.

Caz revoltător la Sângerei. Un bărbat a încercat să vândă pe internet o lebădă

O intervenție comună a inspectorilor de mediu din Bălți și Sîngerei a dus la descoperirea unui caz grav de încălcare a legislației de mediu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma monitorizării activității pe rețelele de socializare, a fost identificată o persoană din localitatea Mărinești, raionul Sîngerei, care încerca să comercializeze o lebădă albă, specie protejată de lege.

Cu sprijinul polițistului de sector, autoritățile au efectuat o percheziție la locuința suspectului. Verificările au confirmat că lebăda era ținută în captivitate în condiții necorespunzătoare.

Pasărea a fost imediat ridicată și eliberată într-un bazin natural din apropierea municipiului Bălți, asigurându-se condiții adecvate până la clarificarea completă a cazului.

Persoana responsabilă de această faptă urmează să fie sancționată conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice capturarea, deținerea și comercializarea speciilor protejate. Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că lebăda albă este o specie strict protejată, iar astfel de acțiuni constituie o amenințare directă la adresa biodiversității. Face apel către cetățeni să respecte legislația de mediu și să semnaleze orice activitate suspectă.

Această acțiune reflectă angajamentul inspectorilor de mediu de a proteja fauna sălbatică și de a descuraja practicile ilegale care pun în pericol echilibrul ecologic.

Moldovenii vor primi lefuri mai mari! Salariul mediu va creşte cu 2.400 de lei anul viitor

Salariul mediu va crește în Republica Moldova cu 2.400 de lei. Începând cu anul 2025, suma va constitui 16.100 de lei, comparativ cu 13.700 în anul 2024, scrie realitatea.md.

Decizia urmează să fie aprobată de către membrii Guvernului. Cifra este una prognozată și se va utiliza pentru a calcula contribuțiile obligatorii și indemnizațiile acordate salariaților.

„Proiectul de hotărâre este elaborat în temeiul prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2025-2027, prezentate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Actualizarea prognozei s-a realizat reieșind din ultimele date statistice disponibile, inclusiv urmare a coordonării realizate în cadrul misiunii de experți FMI”, precizează responsabilii din cadrul Ministerului Muncii.

Precizăm că, salariul minim în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2025, va constitui 5500 de lei. Suma reprezintă cu 10% mai mult decât în 2024, actualmente această remunerare constituind 5000 de lei.

Irina Rimes și Guz au lansat videoclipul la piesa ,,Prea fin, prea dulce”! Vizualizări record
Articolul anterior
Îmbracă-te cu stil! Ce poți purta în această lună
Articolul următor