Divortați, dar împreună. Ștefan Bănică și fosta soție se sărută cu foc!

stefan-banica-jr1Deși au trecut câteva luni de la anunțarea divorțului dintre Andreea Marin și Ștefan Bănica Jr., cei doi au fost surprinși de paparazzi în ipostaze foarte intime.

separator

Cei doi au afirmat mereu că vor să păstreze discreția asupra divorțului lor, de dragul copiilor. Deși au fost surprinși în nenumărate rânduri în ipostaze tandre, cei doi au refuzat să ofere informații despre faptul că mențin o legatură mai intimă. Recent, aceștia au fost surprinși împreună la piscină, unde au mers împreună cu Violeta, fiica lor.

S-au comportat ca doi îndrăgostiți, potrivit Acasa TV, s-au tachinat, și-au zâmbit și chiar s-au sărutat.

andreea-cristina-2-1 banica-1 banica-2

14 programe noi de studii în universitățile din țară, printre care „Inteligența artificială și știința datelor”

Trei universități din R. Moldova au lansat 14 programe noi de licență și master în noul an de studii. Reprezentanții Ministerului Educației spun că programele au fost adaptate la cerințele pieței muncii, așa încât să permită angajarea mai ușoară a viitorilor specialiști, scrie Europa Liberă

La noile specialități s-au înscris 319 studenți, iar 185 dintre aceștia sunt la masterat. Cei mai mulți studenți au optat pentru disciplina „Știința datelor” de la Universitatea Tehnică a Moldovei, unde au fost înmatriculați 90 de studenți la licență și 44 – la master.

La un alt program de master „Managementul dezvoltării personale și consiliere organizațională” de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” s-au înscris 37 de studenți, iar programul „Inteligența artificială și știința datelor” de la Universitatea de Stat din Moldova a atras 17 studenți.

Cinci programe noi de licență și opt de master au fost deschise la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Moldova.

Un nou program de master va fi introdus în perioada următoare și la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. De asemenea, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale, alte 63 de programe din șapte instituții de învățământ superior din țară au fost modernizate ca să asigure o mai bună pregătire a tinerilor pentru ca aceștia să poată ulterior să-și găsească mai ușor un post de muncă.

Acum doi ani, în mai multe universități din R. Moldova au fost inițiate specialități noi în cadrul programului „Profesiile Viitorului”. Este vorba despre: animație, game design și new media.

În anul de studii 2024-2025 în universitățile din țară au fost înmatriculați peste 13.000 studenți la licență (buget și contract), față de circa 11.000 în 2023. Dreptul, economia și IT-ul au fost cele mai solicitate de tineri.

Ce venituri trebuie indicate în cererea pentru compensație la energie

La completarea cererii pentru compensații la energie, solicitantul trebuie să declare veniturile obținute de fiecare membru al gospodăriei în fiecare lună din perioada mai-octombrie a anului în curs. Veniturile raportate vor include toate sursele de venit, indiferent de natura acestora: salarii, prestații sociale, dividende, încasări din activități antreprenoriale, ajutor social și alte forme de venit, transmite IPN.

De asemenea, solicitantul va declara valoarea medie lunară a pensiei de întreținere, din perioada mai-octombrie curent.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale precizează o categorie de venituri nu trebuie incluse în cererea pentru compensații. Este vorba desper indemnizația unică la nașterea copilului, ajutorul acordat în cazul decesului, precum și plățile oferite la lichidarea efectelor calamităților naturale sau situațiilor excepționale. Nu se includ nici alocațiile pentru îngrijire, însoțire și supraveghere, conform Legii privind alocațiile sociale de stat pentru anumite categorii de cetățeni.

Până în prezent, conform datelor MMPS, aproape 423 de mii de cetățeni s-au înregistrat în sistemul de compensații pentru sezonul rece 2024-2025. Dintre aceștia, peste 210 mii au completat cererile cu ajutorul asistenților sociali, iar ceilalți pe platforma online.

Pentru a primi compensații pentru luna noiembrie, cererile trebuie depuse pe platforma compensatii.gov.md până pe 28 noiembrie. Cererile pot fi depuse pe tot parcursul sezonului rece, însă compensațiile nu vor fi acordate retroactiv pentru lunile anterioare. 

A urcat băut la volan și a vrut să mituiască polițiștii cu 1.000 de lei pe care i-a lăsat în mașina de serviciu. Ce riscă un șofer din Drochia

Politiștii au depistat noaptea trecută un bărbat de 46 de ani din Drochia în stare avansată de ebrietate la volanul unui Mercedes, cu mers neuniform și fără luminile în faruri conectate, ceea ce a și atras atenția agenților de patrulare, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

În timpul verificărilor, polițiștii au stabilit că șoferului i-a fost anulat dreptul de a conduce vehicule încă din anul 2020. Testul alcoolscopic efectuat cu aparatul Drager a indicat un rezultat de 0,62 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pentru a evita răspunderea penală, bărbatul a încercat să mituiască polițiștii, lăsând în mașina de serviciu bancnote în valoare de 1000 de lei.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore, iar mașina a fost transportată la parcarea specială. Acesta riscă o amendă de peste 125.000.

Kuzea din “Univer” s-a însurat. Vezi cine este fericita
Articolul anterior
De la 105 kg la 50 kg!
Articolul următor