Doar două persoane dintr-un sat din Găgăuzia au ieșit la vot în turul doi

O situație interesantă s-a întâmplat într-un sat din UTA Găgăuzia!

Doar doi locuitori din Chioselia Rusă au ieșit duminică, în turul doi al alegerilor locale, potrivit informațiilor Comisiei Electorale Centrale.

Urma să fie aleasă componența consiliului local, dar se pare că alegătorii nu prea au dat buzna să facă alegerea.

În localitatea Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia, în primul tur de scrutin, localnicii aveau de ales primarul satului. Pe lista candidaților era un singur nume – candidatul Partidului Șansă. Însă, odată scos din cursa electorală, alegerea s-a rezumat la niciun candidat. Prin urmare, sătenii vor ieși la vot la 3 martie când se vor desfășura alegeri locale parțiale.

Totuși, 19 noiembrie alegătorii au fost chemați la urnele de vot să-și aleagă consiliul local. Aceasta după ce, din cauza prezenței joase în primul tur, alegerile nu au fost validate.

Pe listele candidaților la funcția de consilieri locali au fost cinci membri ai Partidului Comuniștilor din R. Moldova. Însă nici de această dată, alegătorii nu au vrut să voteze.

La urne s-au prezentat doar două persoane. Aceasta reprezintă 0,33% din toți alegătorii din sat. E vorba de două femei. Cu alte cuvinte, nici cei cinci candidați din lista consilierilor nu au ieșit toți să voteze, scrie agora.md.

Bătălie între doi frați dintr-un sat din Călărași care au concurat în turul doi, de la partide diferite. Vezi cine a câștigat
Articolul anterior