Doctorii i-au spus că e infertilă, dar a născut de două ori în acelaşi an. Cum a fost posibil

Caroline Wortman, în vârstă de 30 de ani, a născut de două ori într-un an, deși medicii i-au spus că este infertilă. Mai mult, femeia a făcut o dezvăluire surprinzătoare, și anume că cei doi copii au crescut în utere diferite.

Doctorii i-au spus că e infertilă, dar apoi a născut de două ori în acelaşi an

Tânăra din Woodstock, Georgia, SUA a fost diagnosticată cu uter didelf (uter dublu). Acest lucru înseamnă că are două sisteme de reproducere. Medicii i-au spus că ar putea fi infertilă, scrie fanatik.ro.

Caroline a născut-o pe fiica sa, Josie, în ianuarie 2021. Șase luni mai târziu, femeia a descoperit că deja aștepta un al doilea copil.

Ea și soțul ei, Nate, au fost surprinși de această veste. “Eram încântați de emoție, dar și speriați, în același timp.”, a spus Caroline, potrivit Daily Mail.

Sarcina tinerei a fost normală, însă a intrat în travaliu la doar 33 de săptămâni și cinci zile. Cei doi soți și-au întâmpinat fiul, Brooks, la finalul anului 2021.

La 18 ani, Caroline a mers la un control la medicul ginecolog, unde a aflat că are două coluri uterine. După ce a fost diagnosticată cu această afecțiune, tinerei i s-a spus că îi va fi foarte greu să rămână însărcinată în viitor.

“Întotdeauna am știut că îmi doresc copii, dar am încercat să rămân pozitivă și să nu mă gândesc prea mult la asta (…). Nu eram sigură că voi reuși acest lucru  (n.r. să aibă copii) fără adopție, mamă surogat sau altă intervenție.”, a mai spus Caroline.

Caroline l-a întâlnit pe actualul ei soț atunci când avea 23 de ani, iar bărbatul 35. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unui prieten comun, în timp ce Nate era în armată și era detașat în apropiere de Caroline. Tânăra i-a dezvăluit că se confruntă cu didelf uterin.

Cum a aflat că este însărcinată

Cei doi soți sunt căsătoriți din 2019, iar Caroline mereu a fost îngrijorată de faptul că nu i-ar putea dărui un copil partenerului de viață. Până la urmă, aceasta și-a dat seama că îngrijorarea ar putea să o afecteze dacă vrea să rămână însărcinată, așa că a încercat să se bucure de căsnicie.

În aprilie 2020, tânăra mergea la muncă, dar s-a oprit pentru că i s-a făcut rău și nu mai putea respira. A realizat atunci că menstruația îi întârziase câteva zile, apoi a făcut un test de sarcină.

“În timp ce așteptam un rezultat pozitiv, am pus testul într-un sertar ca să nu mă holbez la el. Simțeam că o să leșin de la emoții, nici măcar nu-i spusesem lui Nate că voi face testul.

După ce a ieșit pozitiv, aveam în cap toate ideile despre cum să-i dau vestea, dar m-am speriat pe moment, așa că am coborât în grabă și i-am arătat testul.”, a adăugat Caroline.

Astfel, cei doi au mers la medic, unde Caroline a aflat că era însărcinată în șapte săptămâni. A mers regulat la control pentru a vedea dacă sarcina evoluează fără probleme. Josie Magnolia Wortman s-a născut pe 2 ianuarie 2021.

În același an, în timp ce lua masa cu părinții, femeia a avut din nou grețuri. “Am crezut că era din cauza condusului tatălui meu, dar apoi mi-am amintit de toate acele simptome ciudate și am făcut un test în dimineața următoare.

Când am coborât, Nate m-a întrebat ‘suntem în regulă?’, iar eu am ridicat testul, am zâmbit și i-am spus ‘nu’.”, a continuat ea.

Caroline și Nate Wortman nu au încercat să aibă un al doilea copil. La controlul medical, tânăra a aflat că deja avea zece săptămâni de sarcină, iar copilul creștea în celălalt uter. Fiul lor s-a născut la finalul anului trecut, la 33 de săptămâni.

Ce este uterul didelf și când apare

Uterul didelf apare atunci când, la un făt de sex feminin, uterul începe să se dezvolte sub forma a două tuburi de mici dimensiuni. Aceste tuburi se numesc canalele lui Müller. Pe măsură ce fătul se dezvoltă, cele două tuburi se unesc și formează sistemul reproducător, într-un proces numit embriogeneză.

Femeile diagnosticate cu uter didelf nu au o embriogeneză completă și se pot naște cu două sisteme de reproducere diferite. Un uter dublu poate avea un singur col uterin (cervix). În alte cazuri, fiecare cavitate uterină poate avea propriul cervix.

Caroline Wortman și-a spus povestea pentru a le transmite altor femei să nu fie descurajate de ceea ce spune un medic. A crezut ani buni că este infertilă, însă a fost cu adevărat surprinsă atunci când a aflat că este însărcinată.

Tinerei i s-a spus că nu poate avea copii, iar în 2021 a născut de două ori. Ambii bebeluși au venit pe lume sănătoși. Femeia din SUA speră ca povestea ei să le ajute pe cele care au același diagnostic.

Caz șocant la Anenii Noi: un copil a fost abuzat sexual de alți doi minori într-un parc din localitate. Victima a ajuns la spital

Un copil dintr-o localitate a raionului Anenii Noi a fost abuzat sexual de alți doi minori, sesizează localnicii, care spun că s-a întâmplat  acum câteva zile, în parcul public din sat, iar băiatul abuzat a fost internat la spital, scrie ipn.md.

Poliția confirmă că a fost înregistrată o sesizare, dar nu oferă detalii.„Pe 29 noiembrie curent, la ora 14.00, poliția din Anenii Noi a fost sesizată despre un caz cu implicarea a trei minori. În prezent sunt efectuate acțiuni de urmărire penală, fiind inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Mariana Didenco. Potrivit sursei, cazul este foarte sensibil, motiv pentru care nu pot fi oferite mai multe detalii.  Și reprezentanții Procuraturii Generale au evitat să ofere detalii. „În scopul protejării interesului superior al copilului, în temeiul Legii privind protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației, nu vă putem oferi detalii pe caz”, a menționat pentru IPN Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Alexander Dughin ”creierul lui Putin”,: „Republica Moldova va face parte din România, dar România va face parte din Rusia”

”Moldova va face parte curând din România, dar România va face parte din Rusia”, afirmă o postare publicată luni seara pe un cont X atribuit ideologului Alexander Dughin, considerat “creierul lui Putin”, scrie g4media.ro.

  • ”Unde pot fugi woke și elita de democrați pot fugi din SUA? Canada? Trudeau a fost recent la Mar-o-Lago. Israel? Acolo există un război. Londra, Paris, Dubai? Exact acolo unde au fugit liberalii ruși. Sau Moldova? Asta va fi parte a României în curând. Dar România va fi parte din Rusia”.

Ministerul român de Externe a reacționat, prin purtătorul de cuvânt Radu Mihail Filip, tot pe X:

  • „Atât de previzibil! Pentru că ieri românii au sărbătorit cu mândrie Ziua Unirii, să ne reamintim că Rusia nu a recunoscut Unirea. A făcut-o doar cu rea-credință, sub efectul combinat al voinței suverane a României și al presiunii puterii occidentale. Același lucru va face ca Rusia să eșueze din nou”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAE pe X.

Alexander Dugin se află pe lista persoanelor interzise în UE, este promotor al ”Uniunii Europene”, din care să facă parte toate statele din URSS, și promotor al unor idei cvasi-naziste despre identitatea rusă.

Alexander Dughin l-a lăudat pe Călin Georgescu, candidatul pro-rus cu discurs legionar din turul doi al alegerilor prezidențiale, imediat după anunțul victoriei din primul tur prezidențial, spunând că este un ”patriot” și un ”român autentic”.

O analiză publicată de Financial Times în luna august arată că Alexander Dughin, naționalistul rus a devenit un purtător internațional de cuvânt al extremei drepte, a ajuns să aibă o influența globală. Dughin și sponsorul său, bancherul rus Konstantin Malofeev, și-au cultivat relații cu partide de la dreapta radicală cum ar fi Partidul Libertății din Austria, Liga din Italia și Adunarea Națională din Franța – menținându-și aceste legături prin intermediul unor conferințe, prelegeri și întruniri organizate în Rusia și Europa de Vest, potrivit FT.

În cartea sa din 1997, „Fundații ale Geopoliticii”, care constituie lectură obligatorie la academia militară a Rusiei, Dughin argumenta că „Ucraina, ca stat, nu are nici un înțeles geopolitic”.

În august, fiica lui, Daria Dughina, o jurnalistă ultra-naționalistă, a fost asasinată în apropierea Moscovei cu o mașină-capcană. Foarte mulți presupun că Dughin însuși era de fapt ținta, pentru că, conform informațiilor de la acea vreme, el era cel care trebuia sa se urce în mașina respectivă.

Moment emoționant în Parlamentul britanic: Un băiețel a rostit ”Tatăl Nostru” în limba română

Un moment emoționant dedicat Zilei Naționale a României a avut loc vineri în Parlamentul britanic, când Isaac, un copil de cinci ani, a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba română, scrie agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române. Momentul a avut loc la finalul unui eveniment aniversar organizat anual în Parlamentul Marii Britanii, cu ocazia Zilei Naționale a României, scrie ziua.md.

Un moment emoționant dedicat Zilei Naționale a României a avut loc vineri în Parlamentul britanic, când Isaac, un copil de cinci ani, a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba română, scrie agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române. Momentul a avut loc la finalul unui eveniment aniversar organizat anual în Parlamentul Marii Britanii, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ediția din acest an, intitulată „Precum în cer, așa și pe pământ”, a avut ca obiectiv evidențierea și celebrarea contribuției românilor la dezvoltarea și diversitatea vieții naționale din Regatul Unit al Marii Britanii.

La eveniment a participat Arhiepiscopul grec Nichita de Thyateira și Marea Britanie, care le-a vorbit participanților despre viața în comunitatea eclezială și despre iubirea față de aproapele.

Un alt invitat a fost doctorul Petre Breazu, cercetător al Universității din Cambridge, care a vorbit despre ură și discriminare, în contrast cu învățătura creștină.

„Învățăturile lui Hristos ne cheamă să iubim, să respectăm și să protejăm fiecare persoană, indiferent de originea sau condiția sa”, a transmis cercetătorul.

Potrivit datelor statistice, în Marea Britanie locuiesc aproximativ 1.1 milioane de români. Comunitățile românești sunt răspândite în diverse regiuni ale Regatului Unit, un număr semnificativ având rezidența în Londra, dar și în alte orașe mari precum Manchester, Birmingham sau Edinburgh.

Din acest motiv, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât la începutul anului înființarea Arhiepiscopiei Marii Britanii și a Irlandei de Nord.

Putin vrea să trimită în Ucraina 16.000 de voluntari din Siria
Articolul anterior
Uzina Dacia oprește temporar producția de cutii de viteze, ca urmare a crizei generate de războiul din Ucraina
Articolul următor