Două eleve moldovence au adus locuri de frunte pentru România la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă

În România, Olimpiada Internaţională de Limba Rusă s-a desfăşurat anul acesta online, din cauza pandemiei de Coronavirus. Între laureaţi s-au numărat şi două eleve de la licee din municipiul Iaşi. Ambele participante sunt originare de peste Prut, scrie ziarulevenimentul.ro.

Polina Gherman, aflată în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, a reprezentat România şi a obţinut Premiul I, în timp ce Elena Safronii, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Al.I.Cuza”, a reprezentat Republica Moldova şi obţinut Premiul al doilea.

Concurenţii au susţinut o probă preliminară eliminatorie cu 40 de întrebări de lexic şi gramatică, plus un text citit cu zece întrebări elaborate pe baza lui. În finală, a fost necesară prezentarea unui proiect pe o temă dată şi comunicată video.

Polina Gherman şi Elena Sofronii sunt pregătite de mai mulţi ani de profesorul Petru Istrate, sub îndrumarea căruia adolescentele au avut şi alte succese la disciplina limba rusă. În urma reuşitei maxime de la acest mare concurs internaţional, Polina Gherman va beneficia de o bursă şi de dreptul de a urma patru ani cursuri filologice gratuite la Institutul „A.S. Puşkin” din Moscova.

La Olimpiada Internaţională de Limba Rusă au luat parte aproape 200 de elevi din 32 de ţări ale lumii.

Centrul Covid din Comrat se închide după un singur caz de infectare depistat în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Cetățenii moldoveni imunizați cu prima doză peste hotare pot face rapelul în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante