Drama unei minore însărcinate din Soroca. Tatăl copilului a murit subit la doar 25 de ani

O tânără în vârstă de 17 ani, din satul Vădeni, raionul Soroca, însărcinată cu primul ei copil, a rămas de una singură după ce iubitul ei de 25 de ani a decedat subit la un meci de fotbal.

separator

Tragedia a sensibilizat întregul sat. Oamenii au început să adune bani pentru a procura o casă viitoarei mămici, transmite nordnews.md.

„Vroiam să cumpărăm o casă, a noastră, să creștem copilașul.

Până nu demult, Irina își imagina că va avea o nuntă de vis. Trebuia doar să atingă majoratul pentru a putea deveni soția lui Dumitru. „Nu puteam să ne căsătorim pentru că nu am 18 ani, trebuia să ating majoratul și apoi…”, a menționat Irina Felea.

Pentru a fi împreună cu Dumitru, Irina s-a certat cu părinții. Acum, unicul sprijin al minorei este familia iubitului ei. „M-am certat cu părinții pentru că vroiau ca eu să locuiesc cu soțul. De când am început să trăiesc împreună cu soțul, nu am mai vorbit cu mama”, s-a plâns minora.

Irina va aduce pe lume o fetiță care va purta numele tatălui. „Am vrut să o numim Sveta, dar după ce a decedat am decis să-i pun numele Dumitrița, în cinstea lui Dumitru”, – a spus viitoare mămică.

Mama tânărului decedat spune că va avea grijă de minoră și nepoțica care urmează să vină pe lume. Totuși, tânăra familia are nevoie de „cuibul” lor, susține femeia.

„S-a dus la fotbal, au spus că i-a crăpat inima, a murit pe loc. Am luat-o la mine, cum să o las singură? Ea este în locul lui Dima, deja ea este copilul meu și nepoțica, nepoțelul, ce va fi. Tare s-a bucurat când a aflat că va fi tată. A fost bine la ei în familie, dar mai departe nu a mers”, a povestit mama tânărului Svetlana Coțaga.

Unchiul băiatului, care de curând a devenit tutorele minorei este deja în căutarea unei case. „Căutăm case care să coste atât cât avem și cât au adunat oamenii. Această casă este una din două care ne convin, în această parte a satului”, a spus Mihail Coțaga, unchiul tânărului.

Oamenii au rămas șocați de drama minorei. Unii deja au făcut mai multe donații de jucării, produse igienice, haine și mobilă. Iar sătenii s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Irina să-și procure o casă. Până acum, a fost adunată doar o parte din suma necesară.

„Ei îi trebuie un ajutor să-și poată cumpăra un ungheraș al ei. E un copil de 17 ani, e tânără, ce să facă ea? Tata și mama ei…” „Eu i-am promis pentru că acum nu am bani, dar dacă o să primesc pensia în luna iulie o să-i dau 500 de lei. Noi vrem să o susținem, să o ajutăm cu ce putem”.

Cei care doresc să o ajute pe Irina și copilul ei, pot face o donație. Pentru detalii, sunați la numărul de telefon: 0 683 67 969.

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani la Comrat: Sunt funcționari din conducerea Găgăuziei

La moment, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI desfășoară percheziții în Sudul țării. Acțiunile au loc cu sprijinul angajaților „Fulger” în cadrul unei cauze penale de evaziune fiscală și spălare de bani, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Presa din regiune scrie că sunt vizați funcționari din conducerea Găgăuziei, cum ar fi prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al autonomiei, Ilia Uzun, și deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Ruslan Ulianovschi.

Oamenii legii urmează să revină cu amănunte la finalizarea acțiunilor procesual-penale, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Primul lot de ouă din Republica Moldova a ajuns în UE

La data de 20.11.2024, primul lot de ouă de consum (categoria A) din Republica Moldova  a ajuns pe piața Uniunii Europene (UE), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, producătorul care, la data de 08 octombrie 2024, a fost listat cu dreptul de export pe piața europeană, a lansat prima operațiune de export de ouă de consum. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă agenților economici să exploreze piața Uniunii Europene, înaintând, în acest sens,  cererea pentru export la ANSA. 

Suntem deschiși să acordăm tot sprijinul necesar pentru a ajuta operatorii din domeniul alimentar să se alinieze standardele UE prin modernizarea unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. 

Avem încrederea că, prin efort comun,  accederea produselor autohtone de origine animală, pe cele mai mari piețe internaționale, va fi mai ușoară.

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice, care să asigure consumul pentru toată țara, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”. Potrivit oficialului, licitația pentru un asemenea proiect a fost deja anunțată, iar investitorii prezintă un interes sporit. Scopul autorităților de la Chișinău este de a elimina dependența de importul de energie, a mai precizat premierul, scrie radiomoldova.md.

Am anunțat licitația și avem interes din partea investitorilor să construiască o stație la Chișinău de o capacitate suficientă, încât să ne asigure cu energie în Republica Moldova. Avem o creștere foarte bună a investițiilor în energia regenerabilă, și acest lucru la fel este important. Republica Moldova are toate șansele să aibă o cotă destul de mare a energie verzi. Ceea ce este foarte benefic la energia verde este că nu mai imporți agent termic cum ar fi gaz natural, altfel de combustibil lichid sau solid etc”, a spus Dorin Recean.

Potrivit Energocom, în lunile iulie-septembrie, ponderea energiei produse de Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană constituie 82%, în timp ce termocentralele din Chișinău și Bălți au generat doar 1% din necesarul de consum. Energia regenerabilă acoperă șase la sută din consum, iar restul este achiziționat de pe piața internațională.

Soția președintelui Ucrainei a fost internată în spital, cu Covid-19
Articolul anterior
O femeie și-a pierdut cunoștința în sediul unui oficiu poștal din Chișinău
Articolul următor