Drama unei minore însărcinate din Soroca. Tatăl copilului a murit subit la doar 25 de ani

O tânără în vârstă de 17 ani, din satul Vădeni, raionul Soroca, însărcinată cu primul ei copil, a rămas de una singură după ce iubitul ei de 25 de ani a decedat subit la un meci de fotbal.

separator

Tragedia a sensibilizat întregul sat. Oamenii au început să adune bani pentru a procura o casă viitoarei mămici, transmite nordnews.md.

„Vroiam să cumpărăm o casă, a noastră, să creștem copilașul.

Până nu demult, Irina își imagina că va avea o nuntă de vis. Trebuia doar să atingă majoratul pentru a putea deveni soția lui Dumitru. „Nu puteam să ne căsătorim pentru că nu am 18 ani, trebuia să ating majoratul și apoi…”, a menționat Irina Felea.

Pentru a fi împreună cu Dumitru, Irina s-a certat cu părinții. Acum, unicul sprijin al minorei este familia iubitului ei. „M-am certat cu părinții pentru că vroiau ca eu să locuiesc cu soțul. De când am început să trăiesc împreună cu soțul, nu am mai vorbit cu mama”, s-a plâns minora.

Irina va aduce pe lume o fetiță care va purta numele tatălui. „Am vrut să o numim Sveta, dar după ce a decedat am decis să-i pun numele Dumitrița, în cinstea lui Dumitru”, – a spus viitoare mămică.

Mama tânărului decedat spune că va avea grijă de minoră și nepoțica care urmează să vină pe lume. Totuși, tânăra familia are nevoie de „cuibul” lor, susține femeia.

„S-a dus la fotbal, au spus că i-a crăpat inima, a murit pe loc. Am luat-o la mine, cum să o las singură? Ea este în locul lui Dima, deja ea este copilul meu și nepoțica, nepoțelul, ce va fi. Tare s-a bucurat când a aflat că va fi tată. A fost bine la ei în familie, dar mai departe nu a mers”, a povestit mama tânărului Svetlana Coțaga.

Unchiul băiatului, care de curând a devenit tutorele minorei este deja în căutarea unei case. „Căutăm case care să coste atât cât avem și cât au adunat oamenii. Această casă este una din două care ne convin, în această parte a satului”, a spus Mihail Coțaga, unchiul tânărului.

Oamenii au rămas șocați de drama minorei. Unii deja au făcut mai multe donații de jucării, produse igienice, haine și mobilă. Iar sătenii s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Irina să-și procure o casă. Până acum, a fost adunată doar o parte din suma necesară.

„Ei îi trebuie un ajutor să-și poată cumpăra un ungheraș al ei. E un copil de 17 ani, e tânără, ce să facă ea? Tata și mama ei…” „Eu i-am promis pentru că acum nu am bani, dar dacă o să primesc pensia în luna iulie o să-i dau 500 de lei. Noi vrem să o susținem, să o ajutăm cu ce putem”.

Cei care doresc să o ajute pe Irina și copilul ei, pot face o donație. Pentru detalii, sunați la numărul de telefon: 0 683 67 969.

ANSA a impus restricții la import, din cauza febrei aftoase

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță măsuri stricte pentru protejarea sectorului zootehnic din Moldova, din cauza focarelor de febră aftoasă din regiune.

Astfel, ANSA a restricționat importul de animale susceptibile la acest virus din Slovacia, după confirmarea a șase focare în această țară, și a impus reguli stricte pentru importurile din Ungaria, permițându-le doar din zonele neafectate, transmite ipn.md.

Febra aftoasă este o boală virală contagioasă și reprezintă un risc major pentru sectorul agricol, afectând în principal bovinele, ovinele, caprinele și porcinele. Deși nu îi afectează pe oameni, virusul se transmite rapid prin contact direct între animale și le poate aduce pierderi semnificative fermierilor.

În context, ANSA a demarat și o serie de instruiri pentru medicii veterinari, felcerii și fermierii din toate raioanele. Aceștia sunt învățați cum să identifice simptomele și ce măsuri să întreprindă. În plus, autoritățile solicită fermierilor și proprietarilor de animale să colaboreze activ în această perioadă, identificând și raportând orice caz de îmbolnăvire.

Pentru a preveni răspândirea virusului, ANSA îndeamnă toți cetățenii care revin în Moldova să evite achiziționarea de produse alimentare de origine animală, provenite din regiunile afectate, deoarece acestea vor fi confiscate și distruse la graniță, pentru a evita riscul de contaminare.

Ultimul caz de febră aftoasă în Moldova a fost în 1982, iar din 2008 țara are statut de zonă liberă, recunoscut oficial de Organizația mondială a sănătății animalelor

Miercuri, accesul persoanelor în anumite locuri publice din oraș va fi limitat

Miercuri, 2 aprilie, Ministrul Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock, va efectua o vizită oficială în țara noastră. Din acest motiv, în intervalul 08:00 – 22:00, va fi limitat accesul persoanelor în anumite locuri publice din Capitală, anunță municipalitatea.

„Va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din municipiul Chișinău, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea întrunirilor, manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/a rețelelor electrice/termice, apeduct/canalizare și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială”, se arată în comunicatul Primăriei Chișinău.

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină în trafic, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Un tânăr moldovean de 26 de ani a făcut prăpăd pe o stradă din Cluj: Beat criță, drogat și fără permis, a lovit mai multe maşini şi a fugit de poliţie

Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a lovit mai multe maşini în judeţul Cluj şi a evadat de la poliţie, a fost arestat preventiv. Fără permis de conducere, el avea o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testul pentru substanţe interzise a fost pozitiv, scrie observatornews.ro.

”În data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au reţinut un tânăr de 26 de ani, cetăţean din Republica Moldova, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În jurul orei 01:00, poliţiştii i-au făcut semnal regulamentar de oprire pe strada Oaşului din Cluj-Napoca, însă acesta nu a respectat indicaţiile şi şi-a continuat deplasarea, fiind dat în atenţia echipajelor de poliţie, întrucât anterior ar fi acroşat mai multe autoturisme în comuna Floreşti”, a transmis, luni seară, IPJ Cluj.

Potrivit poliţiştilor, autoturismul său a fost interceptat în localitatea Chinteni, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deţinea permis de conducere şi că asigurarea obligatorie a vehiculului nu era valabilă.

”Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testare cu aparatul pentru consumul de substanţe psihoactive au rezultat indicii privind prezenţa acestora în organism. În acest sens, acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, rezultând analize pozitive atât pentru consumul de alcool, cât şi de substanţe interzise”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, în autoturism a fost descoperit un plic transparent tip ziplock, ce conţinea o substanţă alb-transparentă sub formă de pulbere, aceasta fiind sigilată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Soția președintelui Ucrainei a fost internată în spital, cu Covid-19
Articolul anterior
O femeie și-a pierdut cunoștința în sediul unui oficiu poștal din Chișinău
Articolul următor
Close menu