Edilul Capitalei cere părinților să denunțe colectarea ilegală a banilor din școli

Părinții sunt invitați să denunța colectările ilegale de bani din școli.

O solicitare în acest sens a fost enunțată de primarul Ion Ceban care a menționat că va fi creată o Comisie specializată care va verifica semnalele de colectare ilicita a banilor, indiferent unde vor parveni aceste plângeri, pe rețele de socializare, scrisori anonime sau denunțuri la CNA, scrie tv8.md.

Primaul Capitalei susține că fiecare instituție educațională din Capitală trebuie să afișeze cheltuielile efectuate la reparația și dotarea instituțiilor din banii municipali. „Anunțurile trebuie să fie plasate online, dar și pe panourile informative, pentru ca fiecare părinte să vadă pe ce au fost cheltuiți banii”, menționează Ceban.

Acesta mai spune că fiecare instituție unde sunt create asociații de părinți, trebuie să anunțe ce surse financiare se colectează și pe ce sunt cheltuiți banii. „Aceste rapoarte trebuie făcute public și transmise către autorități”, afirmă edilul.

Acesta a mai precuzat că, pentru anul 2021 din bugetul municipal pentru lucrările de reparaţie și dotarea a 115 şcoli şi grădiniţe din municipiu, au fost alocate circa 130 de milioane de lei din buget.

Papa Francisc a fost ameninţat
Articolul anterior
Veneţia a fost inundată
Articolul următor