Elevii unui liceu din Ploiești au făcut mici la grătar și au fumat în clasă. Unul a încercat să-i dea foc unei colege

Mai mulți elevi ai unui liceu din Ploiești au făcut mici la grătar și au fumat în clasă, iar unul dintre ei a încercat chiar să dea foc părului unei colege. Apoi au publicat singuri imaginile care îi incriminează, riscând în acest moment exmatricularea.  

Elevii unui liceu din Ploișeti au făcut mici la grătar și au fumat în clasă. Unul a încercat să dea foc unei colege VIDEO

Elevii de clasa a XII-a s-au filmat nonșalanți în timp ce au încins un grătar cu mici și fumau în clasă, după care au făcut singuri publice imaginile, scrie Obsevatorul Prahovean.

Incidentul a avut loc la Colegiul Tehnic ”Lazăr Edeleanu” din Ploiești. Unul dintre tinerii teribiliști a acceptat fără probleme să fie filmat în timp ce încerca să dea foc părului unei colege, prin aprinderea cu o brichetă a unui spray inflamabil.Ulterior, același elev care voia să-și incendieze colega se urcă cu picioarele pe catedră, iar o altă colegă îi aprinde țigara.

Ruxandra Ionescu, directorul liceului, s-a arătat îngrozită de imaginile făcute publice chiar de către elevii implicați, din teribilism.

A anunțat că elevii au fost identificați, iar aceștia au spus că au făcut asta ca să se mai destindă în timpul recreațiilor.
Acum, elevii riscă nota 2 la purtare sau exmatricularea.

Agricultorii pot depune cereri pentru mai multe tipuri de subvenții până pe 19 decembrie

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) atenționează că, până pe 19 decembrie 2024, se desfășoară apelul II pentru subvenționarea în avans, subvenționarea postinvestiții și subvenționarea pe etape, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAIA, subvențiile constituie 80% din valoarea proiectului eligibil și nu vor depăși 800 mii lei (40 mii euro). Acestea vor fi acordate pentru activitățile ce țin de prevenirea și de combaterea eroziunii solului, ameliorarea chimică a solurilor, conservarea și sporirea fertilității solurilor terenurilor agricole.

„Dosarul de solicitare a subvenției în avans urmează să fie depus de către solicitant la secția/serviciul teritorial al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, din aria în care solicitantul va efectua investiția. Criteriile de eligibilitate stabilesc că solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică/fizică sau unitatea administrativ teritorială de nivelul întâi, care deține teren în proprietate, posesie sau folosință, înregistrat în modul stabilit de lege, și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ – teritorială de nivelul întâi”, explică sursa citată.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe: I Tranșă – 70% din valoarea subvenției, care va fi achitată în condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea Beneficiarului în proporție de cel puțin 20%, din valoarea proiectului investițional; II Tranșă – 30% din valoarea subvenției, se va efectua în baza cererii de debursare, la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative. 

Pachetul de documente necesar, ce urmează a fi depus, poate fi accesat pe site-ul AIPA la rubrica: Subvenții în avans – îmbunătățiri funciare 2024.

Îngrijorare la Bruxelles și NATO. ”România este importantă pentru Rusia. Călin Georgescu – un pericol și pentru Republica Moldova”

„Georgia. Republica Moldova. Acum România?”, scrie Politico în deschiderea unui articol în care susține că victoria ultranaționalistului Călin Georgescu din primul tur al prezidențialelor naște temeri că România ar putea aluneca într-o tabără pro-Moscova tot mai mare, scrie b1tv.ro.

Politico, despre semnalele de alarmă de la Bruxelles

Potrivit publicației, la Bruxelles sună semnalele de alarmă după victoria lui Călin Georgescu, un candidat pro-rus de extremă dreapta, care a apărut de nicăieri și a câștigat primul tur al prezidențialelor din România. 

Victoria șocantă a candidatului ultranaționalist stârnește temeri că Moscova ar putea încerca să atragă în tabăra sa România, membră a UE și a NATO, după alegerile contestate din Georgia și Republica Moldova.

„Rezultatul acestui candidat tăcut, dar extremist, pro-rus face parte din războiul hibrid al Rusiei împotriva democrației europene”, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan.Ce spune un analist străin despre victoria lui Călin Georgescu.

Într-adevăr, continuă Politico, rezultatul surprinzător din România coincide cu încercări mai ample ale Rusiei de a aduce țări din UE sau din vecinătatea sa în tabăra pro-Moscova.

Observatorii au lansat avertismente cu privire la eforturile ruse de influențare a recentelor alegeri din Republica Moldova și Georgia. Între timp, liderii din Ungaria și Slovacia, două state UE, susțin deja viziuni pro-ruse. Lor li s-ar putea alătura în curând și Cehia, dacă fostul premier Andrej Babis câștigă alegerile parlamentare de anul viitor.

Ce spune un analist străin despre victoria lui Călin Georgescu și intențiile rușilor

„Dacă urmărești ce fac rușii în această regiune, știi că România este super importantă pentru ei. Planul lor este să taie România de la Marea Neagră… este manualul rusesc obișnuit”, susține Milan Nic, analist al Consiliului german pentru relații externe.

Îngrijorările despre un posibil amestec – încă nedovedit – al Rusiei în alegerile din România sunt alimentate de faptul că Georgescu a câștigat primul tur cu un scor de 22,94%, chiar dacă nu s-a bazat pe susținerea unui partid, iar sondajele au ratat ascensiunea sa.

„Este produsul vidului (din politica românească) și probabil al banilor rusești. Dacă poți să cheltui atâția bani pe TikTok din senin, ridică semne de întrebare”, a adăugat Milan Nic.

Poliția verifica condițiile de exploatare a vehiculelor implicate în transportul călătorilor și al mărfurilor

Până la 30 noiembrie, polițiștii desfășoară campania „Truck&Bus”, cu scopul de a verifica condițiile de exploatare a vehiculelor implicate în transportul călătorilor și al mărfurilor, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Va fi verificată respectarea reglementărilor de siguranță și conformitate a mijloacelor de transport, cu o atenție specială asupra următoarelor aspecte:

Exploatarea vehiculelor echipate cu surse de lumină de tip (Xenon) sau (LED), care nu sunt conforme cu modelele prevăzute.
Nerespectarea reglementărilor privind transportul mărfurilor și amplasarea neautorizată a publicității pe autovehicule.
Utilizarea mijloacelor de transport cu portierele din față umbrite.
Nerespectarea numărului prevăzut de călători și reutilarea mijloacelor de transport fără coordonarea poliției.
Exploatarea vehiculelor dotate cu dispozitive sonore și luminoase neconforme cu reglementările pentru trafic.

Prin această acțiune, ne dorim să contribuim la creșterea siguranței și să protejăm participanții la trafic.

Imagini de groază la o grădină zoologică. O femeie și-a aruncat copilul în volierul unui urs
Articolul anterior
Cum sunt exploatați culegătorii de fructe, ademeniţi în ţările iberice de un vis frumos care devine coşmar
Articolul următor