Elon Musk a obţinut 1 milion de dolari din vânzarea noului său parfum

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a descoperit o nouă posibilitate de a obţine profituri de pe urma unor produse considerate „ciudate” şi a lansat un parfum intitulat „Burnt Hair” („Păr Ars”), despre care magnatul de origine sud-africană a spus că a vândut deja 10.000 de sticle, care i-au adus încasări de 1 milion de dolari în doar câteva ore, informează Reuters.

Index - Gazdaság - Elon Musk már a Twitter vezetőjeként viselkedik, pedig  még nem is vette meg

„Cu un nume ca al meu, să mă lansez în industria parfumurilor era ceva inevitabil – de ce oare m-am împotrivit atât de mult până acum?”, a scris pe Twitter Elon Musk, care şi-a actualizat şi contul de pe această reţea de socializare pentru se descrie de acum înainte drept un „vânzător de parfumuri”.

„Esenţa dorinţei respingătoare”, este descrierea publicată pe site-ul noului parfum, care costă 100 de dolari per sticlă şi care va putea fi vândut în străinătate începând din primul trimestru al anului 2023.

Printre precedentele produse neobişnuite lansate de Elon Musk s-au aflat brandul de tequila Tesla, lansat în 2020, şi o pereche de „pantaloni foarte scurţi”, care simbolizau victoria repurtată de magnat împotriva investitorilor care au pariat împotriva fabricantului de vehicule electrice Tesla, devenit între timp producătorul auto cu cea mai mare valoare de piaţă din lume, potrivit Agerpres.ro. 

Firma sa Boring Company, o companie specializată în realizarea de tuneluri, evaluată recent la 5,7 miliarde de dolari, a vândut aruncătoare de flăcări cu 500 de dolari fiecare la începutul anului 2018, obţinând încasări de 10 milioane de dolari. Magnatul sud-african a vândut şi 50.000 de şepci cu logoul Boring Company.

Ambiţiile anunţate de Elon Musk de-a lungul anilor au variat de la colonizarea planetei Marte şi până la crearea unei noi economii sustenabile din punct de vedere energetic, creând între timp constructorul de maşini electrice Tesla, compania de rachete spaţiale SpaceX şi alte companii mai mici.

Săptămâna trecută, miliardarul a propus reluarea planului său iniţial de a cumpăra cu 44 de miliarde de dolari Twitter Inc., solicitând oprirea unui proces demarat de proprietarii acestei reţele de socializare, care ar fi putut să îl forţeze să plătească acea sumă, indiferent dacă el ar fi de acord sau nu.

Dacă solicitarea lui va avea succes, achiziţia Twitter l-ar plasa pe miliardarul sud-african la conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media din lume şi ar pune capăt lunilor de litigii care au afectat brandul Twitter.

sursa

Academia „Ștefan cel Mare” din Moldova va coopera cu Academia din Ucraina

Academia „Ștefan cel Mare” din Republica Moldova a semnat un acord de cooperare cu Academia Națională a Afacerilor Interne din Ucraina, scrie sintezazilei.md.

Acest acord, semnat în cadrul vizitei de lucru a prim-prorectorului Iurie Odagiu în Ucraina, vizează întărirea învățământului universitar și postuniversitar și dezvoltarea relațiilor de colaborare între cele două instituții.

Scopul principal al documentului este consolidarea cooperării în domeniile activităților didactice și de cercetare, precum și dezvoltarea unei rețele de cercetare multidisciplinară. Acordul prevede o colaborare strânsă între părți pentru a combina activitățile practice și științifice, în vederea îndeplinirii obiectivelor educaționale, metodologice și de cercetare.

Semnatarii acordului sunt convinși că parteneriatul va contribui la perfecționarea personalului de conducere din sistemul afacerilor interne, la dezvoltarea cercetării științifice și la îmbunătățirea pregătirii pedagogilor. Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne din Moldova își reafirmă angajamentul de a sprijini consolidarea parteneriatului cu instituții internaționale și de a contribui la proiecte de cercetare științifică în domeniul aplicării legii.

Guvernul va ajuta antreprenorii din R. Moldova afectați de taxele vamale anunțate de SUA

Guvernul va sprijini antreprenorii moldoveni afectați de noile taxe vamale impuse de administrația Trump asupra produselor din Republica Moldova. Premierul Dorin Recean a anunțat, pe 3 aprilie, că măsura va afecta aproximativ 2,5% din comerțul extern al țării. Totodată, oficialul și-a exprimat încrederea în continuitatea parteneriatului strategic cu SUA, care durează de peste 30 de ani, scrie radiomoldova.md.

„Înțelegem preocuparea producătorilor noștri care au muncit, de altfel constant ca să aibă acces la piața americană. Guvernul va interveni să ajute acești antreprenori ca să își mențină competitivitatea. Republica Moldova rămâne angajată ferm într-un parteneriatul strategic cu SUA. Este un parteneriat de peste 30 de ani și avem ferma convingere că vom putea să continuăm să ne aliniem obiectivele”.

Decizia SUA vizează tarife aplicate importurilor din aproximativ 70 de țări, inclusiv Republica Moldova, într-un efort de echilibrare a comerțului american. Potrivit premierului, aceste măsuri afectează aproximativ 2,5% din comerțul extern al țării.

Oficialul a amintit că trei sferturi dintre produsele moldovenești exportate ajung pe piețele europene, inclusiv în Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția).

În acest context, prim-ministrul Dorin Recean a făcut un apel către cetățeni să susțină economia națională prin consumul produselor locale.

Precizăm că, în anul 2024, Statele Unite ale Americii s-au numărat printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, atât în ceea ce privește exporturile, cât și importurile. Doar anul trecut, țara noastră a exportat în SUA produse în valoare de 90,23 milioane de dolari, comparativ cu 61,5 milioane de dolari în 2023.

R. Moldova se regăsește printre țările vizate de creșterea masivă a taxelor vamale pentru majoritatea produselor importate, anunțată de Statele Unite ale Americii. Astfel, conform listei, țara noastră va trebui să achite o taxă vamală de 31% impusă asupra exporturilor către piața americană.

China, a doua economie a lumii, este vizată de o plată cumulată de 34%, în timp ce Uniunea Europeană va plăti 20%, iar Japonia – 24%. Rusia nu se regăsește în această listă.

Câți deținuți, condamnați pe viață, au fost eliberați în 2024 și în acest an

24 de condamnați pe viață au fost eliberați sau au primit o sentința mai mică la finele trimestrul I al anilor 2024 și 2025, arată datele Administrației Naționale a Penitenciarelor, scrie Unimedia.

Potrivit datelor ANP, la sfârșitul primului trimestru din 2025, 106 persoane erau condamnate la pedeapsa cu închisoarea pe viață.

În anul 2024, numărul a fost de 130.

Unii dintre aceștia au fost eliberați, iar în cazul altora, pedeapsa pe viață a fost înlocuită cu o condamnare de 30 de ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis.

Fosta șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a venit cu un comentariu privind eliberarea lui Alexandr Sinigur, care a fost condamnat în anul 2006 la detenție pe viață. „A fost necesar Parlamentul să reducă pedeapsa pentru unele infracțiuni grave și deosebit de grave de corupție în 2024?”, a scris acesta pe rețele.

Alexandr Sinigur, condamnat în anul 2006 la detenție pe viață a fost eliberat săptămâna trecută din penitenciar.

Carla’s Dreams a întrerupt concertul din Chișinău pentru a-i face observație unui tânăr
Articolul anterior
Jennifer Lopez și Ben Affleck, prima apariție pe covorul roșu în calitate de soț și soție. Cei doi au impresionat cu ținutele lor!
Articolul următor
Close menu