Emilian Crețu, pus să-și ceară scuze publice de către spitalul raional Telenești

Emilian Crețu a adus critici aspre spitalului raional Telenești, după ce mătușa sa a decedat. Actorul consideră că femeia a putut fi salvată, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza neglijenței medicilor și sistemului medical aflat într-o stare deplorabilă.

Pe pagina sa de Instagram, Emilian Crețu a dezvăluit că mătușa lui (sora tatălui său) a fost transportată de la spitalul din Telenești la spitalul raional Orhei fără o mască de oxigen, deși se afla într-o stare critică și avea nevoie de aceasta. Ulterior, actorul ar fi reușit să o interneze într-un spital din Chișinău, însă femeia nu a supraviețuit.

Astăzi, mai mulți angajați ai IMSP SR Telenești au organizat un flash-mob în fața instituției cerând ca actorul să-și ceară scuze publice pentru defăimarea și denigrarea spitalului și cadrelor medicale din instituție.

Emilian a venit și el cu o reacție pe pagina lui de Instagram. Actorul susține că condițiile din spitalele raionale sunt dezastruoase și că nu este vinovat că și-a expus părerea.

,,Zilele acestea am avut o revoltă față de sistemul medical din Republica Moldova în mod special despre spitalele raionale. M-am referit la spitalul raional unde a fost mătușa mea și din păcate a decedat.

Mi-am expus părerea despre spitalele raionale din R.Moldova: am zis că suntem din păcat în epoca primitivă, am vorbit doar despre un singur doctor, care este foarte arogant, inclusiv despre faptul că a aruncat cu o pungă cu excremente într-o asistentă medicală. Bine, îmi cer scuze pentru faptul că am vorbit vulgar, fiindcă vă dați seama, atunci când pierzi un om drag te doare foarte mult.

Astăzi toți doctorii din Telenești au făcut un protest și se simt cumva jigniți de către mine. Eu vorbind de fapt despre sistemul medical, încă o dată repet, am zis doar un singur nume de doctor. Rugămintea mea este că doamna ministră a Sănătății să se implice în această chestie urâtă care se întâmplă”, a afirmat actorul pe pagina lui de Instagram.

Într-un filmuleț publicat acum două zile, actorul a povestit ce i s-a întâmplat mătușei sale:

Facebook, WhatsApp, Messenger și Instagram au picat la nivel mondial
Articolul anterior
Larisa Guzeeva a fost conectată la respirație asistată
Articolul următor
Alte articole interesante