Emilian Crețu s-a mutat în casa visurilor. A arătat-o pentru prima dată

Îndrăgitul actor Emilian Crețu s-a mutat în noua casă la care a muncitmai bine de un an: ”Astăzi, 1 aprilie 2024, îmi beau prima cafea de ACASĂ”, a spus actorul într-un video postat azi dimineață.

Actorul mai are de încheiat unele detalii, dar din video se înțelege că s-a mutat deja în casa pe care și-a construit-o, după placul său.

Amintim că Emilian Crețu și-a construit de la zero o casă cu câteva etaje. Anterior, el spunea că își dorește ca noul an 2024 să-l întâmpine, împreună cu familia sa, în noua locuință, dar lucrările au mai durat câteva luni.

Înalțată la sol, noua locuință a actorului va fi dotată cu piscină, cinematograf și câte o cameră pentru fiecare membru al familiei sale.

Actorul a dezvăluit cum va arăta casa lui somptuoasă, iar aceasta va semăna cu un adevărat castel.

Vă invităm să vedeți cum va arata în final casa lui Emilian Crețu.

Copil de 3 ani, lovit de o mașină la Durlești! Părinții, atenționați să aibă grijă de copii

Aseară, polițiștii capitalei au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe o stradă din Durlești, informează unica.md cu referire la un comunicat aal Poliției.

La fața locului, preliminar oamenii legii au stabilit că un taximetrist de 28 de ani, fiind la volanul unei Toyota, ar fi tamponat un copil de 3 ani, care ar fi ieșit spontan din curtea casei.

În rezultatul accidentului copilul s-ar fi ales cu o fractură la picior.

În acest context, Poliția recomandă părinților să manifeste prudență maximă în raport cu copiii, al căror comportament deseori este imprevizibil.

Explicați-le că strada NU este un loc de joacă și că este periculos să iasă în afara casei fără supravegherea unui adult.

Școala de artă din Gratiești, o oază unde este studiată arta și cresc adevărate talente

Școala de arte din comuna Grătiești, municipiul Chișinău, este de-a dreptul o oază care adună copiii pasionați de artă și le dezvoltă talentele. A fost fondată în anul 1935 de către profesorul Nicolae Duca, care și în prezent este dirijor al fanfarei din cadrul instituției. Deși de-a lungul timpului, a înfruntat greutăți, în prezent, Școala de Arte din Grătiești a ajuns nu doar locul unde copiii vin să-și dezvoltele abilitățile ci o mândrie pentru întreaga localitate.

Unica.md a reușit să discute cu managerul Școlii de Arte din Grătiești, Maria Țărnă, cântăreață de muzică populară și de estradă, artistă emerită din Republica Moldova, care este la cârma instituției din 2021. Femeia își amintește că a găsit-o într-un dezastru atunci când a venit la Grătiești:

”Nu era nici măcar mobilier, iar instrumentele erau atât de vechi, încât era imposibil de cântat la ele.”, spune Maria Țărnă.

Datorită spiritului său de inițiativă, dar și cu sprijinul autorităților locale, Maria Țărnă a reușit, într-un timp record, să facă din această instituție, un loc modern de studii în arte, cu un spectru larg de activități, unde în prezent, activează secția muzicală și cea de pictură. La cea muzicală, de exemplu, copiii au posibilitate să învețe numeroase instrumente: vioară, acordeonul, instrumente aerofone, chitara, pian, instrumente de percuție, dar și să studieze canto, dansul modern și popular. Sălile de clasă au fost renovate, iar cea de dansuri a fost echipată cu toate cele necesare.

Acum școala se mândrește cu o orchestră de muzică populară, o fanfară și un cor uimitor. Mai mult, copiii de la Grătiești participă la concursuri municipale, republicane și chiar internaționale.

Mă bucur nespus că am reușit să adunăm un contingent de profesori profesioniști, de la care copiii au ce învăța și ”să le fure” măiestria”, spune managerul instituției.

La cei 66 de ani, Maria Țărnă face aproape zilnic naveta din Chișinău fiind inspirată de copiii talentați care o așteaptă nerăbdători. Maria Țărnă este dedicată de o viață culturii, ea fiind cea care a dat restart șezătorilor naționale și a fondat cunoscutul ansamblu folcloric ”Ilincuța”.

Sunt copleșită de dragostea lor pentru artă, ei sunt inspirația mea. Am venit la Grătiești la invitația dlui profesor Nicolae Duca, și deși, inițial, mă gândeam că-mi va fi greu, în clipa n care intru pe ușă, uit de toate și efectiv mă bucur de talentul uimitor al acestor copii.”, spune Maria Țărnă.

O mândrie a instituției este și ansamblul etnofolcloric din care fac parte atât elevii, cât și doamne din sat. Ansamblul are numeroase evoluții și este mereu în pregătiri pentru concursuri.

Managerul instituției spune că ar fi bine ca instituția să-și lărgească spațiul, înturcât, chiar și în plină vacanță, sunt foarte mulți doritori pentru a se înscrie la studii.

Avem copii care frecventează școala de arte chiar fiind de vârstă preșcolară, mulți dintre ei vin chiar din oraș. Avem mulți doritori de a frecventa orele de pian, dar deja nu mai dispunem nici de spațiu, pentru atâtea solicitări, așa că, dacă ne-am extinde, ar fi uimitor.

Peste 180 de elevi își fac studiile în Școala de Arte din Grătiești, ghidați de 16 profesori.

Un bărbat din Soroca, salvat cu zile după ce a căzut într-o fântână

Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut într-o fântână cu adâncimea de 10 metri, în timp ce efectua lucrări de curățare, scrie deschide.md.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 23 iunie, în orașul Soroca, susține ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

La fața locului au intervenit salvatorii IGSU. Bărbatul a fost scos din fântănă, preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul raional Soroca. Oamenii legii stabilesc toate circumstanțele producerii incidentului.

Focar de rujeolă, înregistrat într-o familie de moldoveni din Chișinău. Copiii au fost internați
Articolul anterior
Pensiile, mai mari începând de astăzi
Articolul următor